Hoofdstuk 46

3.8K 177 18
                                    

Lizzy fladdert onrustig door haar kooi. Ze heeft goed door dat dit schooljaar anders eindigt dan andere jaren. Ik pak de kooi steviger vast en til dan mijn koffer op. Een stukje verderop loopt mijn vader met mijn andere koffer. Het is tijd om naar huis te gaan. Ik heb net afscheid genomen van Ginny en de rest. We zien elkaar in de vakantie weer, op de bruiloft van Bill en Fleur. Ook al is zijn gezicht compleet vernield, blijft Fleur bij hem en gaan de trouwplannen door. Dat is echte liefde, denk ik.

Ik draai me nog één keer om, als ik de grote deuren van het kasteel uitloop. Misschien zal ik hier volgend jaar niet terugkomen, als de school echt dicht blijft. Met een zucht stap ik de trappen af. 'Ellie Smith, wacht even!' Als ik me omdraai zie ik Professor McGonagall in de deuropening staan. 'Ik heb iets voor je,' zegt ze, als ze voor me staat. In haar handen heeft ze een opgerold stuk perkament. 'De kamer van Dumbledore is nu van mij, omdat ik het schoolhoofd ben. Ik zag deze brief in een kast liggen, jouw naam staat erop,' zegt ze. 'Mijn naam?' Verbaasd zet ik mijn koffer en de kooi van Lizzy neer. 'Ik denk dat hij het nog aan je had willen geven, maar er nooit de kans voor heeft gehad,' zegt McGonagall, terwijl ze de brief in mijn uitgestoken hand legt. 'Dankuwel, professor,' zeg ik. 'Het moet iets belangrijks zijn, Dumbledore schrijft niet snel een brief voor een leerling,' zegt ze. Nieuwsgierig staar ik naar de brief. 'Fijne vakantie, zorg goed voor je vader,' zegt ze, met een knikje naar mijn vader.
Ik heb gewacht met de brief openmaken tot ik thuis ben. Nu zit ik in kleermakerszit op mijn bed, de brief in mijn handen. Voorzichtig rol ik het perkament open en begin te lezen.

Beste Miss Smith,
Ik heb deze brief voor je geschreven, omdat ik verwacht dat ik het niet zelf kan vertellen. Toch wil ik dat je dit leest, want ik wil dat je de waarheid kent. Een aantal maanden geleden ben ik niet eerlijk tegen je geweest. Ik zal bij het begin beginnen.
Een paar maanden terug kwam ik jou en Draco Malfoy tegen in de gangen. Jullie hadden allebei een smoes voor de situatie, maar ik wist dat het niet waar was. Vanaf dat moment heb ik jullie in de gaten gehouden. Ik zag hoe je zijn aandacht zocht in de Grote Zaal, jullie ontmoetingen bij de boom. Ook professor Snape merkte dat er iets aan de hand was tussen jullie. Het verontruste ons, omdat we weten dat Draco iets ergs van plan is. Jij mocht daar niet in meegaan. Om die reden heb ik je een tijdje terug iets over de dood van je moeder verteld. Ik vertelde dat ze mogelijk vermoord is. Deze informatie klopt. Wat niet klopte is dat ik vertelde dat Lucius Malfoy hiervan verdacht wordt. We hebben dit plan bedacht, omdat we verwachtten dat je dan geen contact meer met Draco wilde. Jij trok je hier echter weinig van aan. Draco was juist degene tegen wie je het vertelde, hij troostte je. Ook hij wilde met jou om blijven gaan, ook al beschuldigde je zijn vader.
Ik wil laten weten dat het me spijt dat ik een leugen heb verteld. Dit was voor je eigen bestwil. Alleen ik had er niet bij stil gestaan dat je zo'n groot hart hebt. Jij hebt niet gekeken naar waar Draco vandaan komt, maar naar wie hij is. Voor jou was hij een goed persoon. Je was zijn veilige haven in tijden van angst. Ellie, je bent een goed mens. Draco moet zich gelukkig prijzen met de tijd die hij met jou mocht doorbrengen. Ik weet dat jij hem zult vergeven en hem bij je wilt hebben. Maar pas goed op jezelf en neem wijze beslissingen. Ik vertrouw dat je dit aan kan in deze duistere tijden.

Hartelijke groet,
Professor Albus Dumbledore, schoolhoofd van Hogwarts.

P.s. Voor meer informatie over de dood van je moeder raad ik je aan om met je vader te praten.

Met een zucht leg ik de brief op mijn kussen. Dumbledore heeft gelogen. Ik heb tijden gedacht dat Lucius Malfoy mijn moeder vermoord zou hebben. Ik vertrouwde Dumbledore, maar hij wilde Draco en mij uit elkaar drijven. Om mij te beschermen, denk ik er gelijk achteraan. Hij wilde het beste voor mij, maar het beste bleek Draco zelf te zijn. Dumbledore zag ook wel in dat ik Draco nodig had. Nodig heb. Nu voel ik me leeg en alleen. Ik heb Draco nodig.

Nu ik hem kenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu