Hoofdstuk 26

4.6K 177 14
                                    

'Ga je mee naar Dean?' zucht Ginny. Ik kijk haar verbaasd aan. 'Wil je niet samen zijn?' Ze schudt haar hoofd. 'Ik heb graag dat jij er ook bent,' zegt ze. Ik haal mijn schouders op. 'Best.' Met enige tegenzin loop ik achter Ginny aan. Ik heb niet veel zin om het derde wiel te zijn, maar zo te horen wil Ginny graag dat ik er ook ben. We kletsen over de vakantie, de kerstdagen. Ik word er niet veel vrolijker van. Gelukkig merkt Ginny dat. 'Volgens mij is het tijd om naar bed te gaan.' Ze geeft me een duwtje. Ik kijk haar dankbaar aan. 'Ik ga alvast naar boven,' zeg ik. 'Slaap lekker, Dean.'

'Dus ik heb mijn moeder nooit echt gekend,' sluit ik mijn verhaal af. Ginny kijkt me met grote ogen aan. Tijdens het ontbijt heb ik haar alles verteld. Van de kist, met de foto en de kleren. Van Emma Toll, met het verhaal van Lucius Malfoy en de boom. 'Dat meen je niet.' Ik hoor enig medelijden in haar stem. 'Hoe ga je erachter komen wat Lucius Malfoy en je moeder met elkaar hadden?' vraagt ze. Ik besef me dat ik niet kan vertellen dat ik al met Draco heb gepraat. 'Misschien weet Draco Malfoy iets,' zeg ik. Ginny begint te lachen. 'Alsof hij jou iets zou vertellen dan.' Je moest eens weten, denk ik. 'Misschien wel,' zeg ik voorzichtig. 'Ik zou maar bij hem uit de buurt blijven. Als ik Harry en Ron moet geloven is die jongen levensgevaarlijk,' zegt Ginny. Ik kijk haar vragend aan. 'Ze zeggen dat hij een dooddoener is.' 'En jij gelooft dat?' Ginny haalt haar schouders op. 'Weet niet. Zij hebben er vast een reden voor om dat te zeggen.' 'Wat een onzin. Zo iemand als Draco kan nooit dooddoener zijn,' zeg ik fel. Ginny knijpt haar ogen samen en kijkt me aan. 'Ik weet het ook niet, El.' Ik weet niet wat ik er van moet geloven. Ik wil ieder geval niet geloven dat Draco een dooddoener is. Daar is hij te lief voor.

De weken na de vakantie is het rustig. Ik spreek Draco weinig. Maar de momenten dat we samen zijn, geniet ik van elke seconde. Het is duidelijk te zien dat hij de momenten samen hard nodig heeft. Ik zie hem opleven en tot rust komen. Ginny en ik doen ons best bij de lessen. We letten goed op en proberen al het huiswerk te maken. Dat is ook wel nodig om S.L.I.J.M.B.A.L.L.E.N te halen.
Ik ben niets meer over mijn moeder en Lucius Malfoy te weten gekomen. Er is niemand aan wie ik dat kan vragen. Ik probeer het te vergeten. Maar als ik bij de boom aan het water kom, kan ik nergens anders aan denken. Dan stel ik me voor dat zij hier samen hebben gezeten. De boom zorgt ervoor dat ik me weer rustig voel. Het nare gevoel na de vakantie is weg, ik mis mijn moeder niet meer zo erg.


Sorry, een kort hoofdstuk. Ik had hier niet zoveel inspiratie meer. Maar ik ben al bezig met het volgende hoofdstuk, daar had ik wel weer inspiratie voor :') Love, Lynn.

Nu ik hem kenWhere stories live. Discover now