Black peter/zwarte piet

982 17 3
                                    

Black Peter of Zwarte Piet is een demonische dwerg uit de folklore van België en Nederland. Hij verschijnt elke kerst als de boosaardige helper van de kerstman (of Sinterklaas) om kinderen te straffen voor hun slechte gedrag.

Black Peter

Sinterklaas is de Nederlandse en Belgische versie van Santa Claus. Hij is ook bekend als Sint Niklaas (Sint Nicolaas). Volgens de legende zegevierde hij over een duivelse dwerg genaamd Black peter (Zwarte Piet) en maakte hem tot zijn slaaf.

Black Peter woont in een kolenmijn in Spanje. Zijn huid is zwart vanwege het roet en kolenstof uit de mijn. Zijn haar wordt geschroeid door het vuur van alle schoorstenen die hij moet beklimmen.

Hij brengt het jaar door met het bespioneren van de kinderen van België en Nederland, waarbij hij kennis neemt van wie goed is geweest en wie slecht is geweest. Op kerstavond vertrekt hij vanuit zijn kolenmijn, knijpt zich door de nauwe tunnels en rijdt weg op zijn kolenwagen die wordt getrokken door plaag geteisterde, ondode rammen.

Elke kerst is Black Peter verplicht om de kerstman te vergezellen terwijl hij van huis tot huis gaat en zijn geschenken uitdeelt. Terwijl de kerstman de goede kinderen beloont, neemt Black Peter genoegen in het straffen van de slechten. Kinderen die zich misdragen, ontvangen geen geschenken van de kerstman. In plaats daarvan zal Black Peter een bundel takjes of een brok steenkool in hun kerstsok als waarschuwing achterlaten.

Als de kinderen echt slecht zijn geweest, of zijn waarschuwing niet hebben opgevolgd, zal Black Peter ze uit hun bedden rukken en in zijn zak gooien, die vol hongerige ratten zit. Hij kidnapt de jongens en meisjes en neemt ze mee naar zijn kolenmijn waar ze worden geketend en tot slaven worden gemaakt. De arme kinderen worden gedwongen om steenkool voor altijd te graven terwijl Black Peter zichzelf amuseert door ze met scherpe pinnen te steken. Als ze ooit te ziek of moe worden om te werken, zal Black Peter ze opeten.

Creepypasta'sWhere stories live. Discover now