Misfortune.gb

48 3 0
                                    

Ongeluk is een obscuur spel voor de originele Game Boy . Omdat er geen bekende hard copies of roms bestaan, is alle informatie over het spel afgeleid van persoonlijke accounts en een schamele verzameling screenshots. De game bevat geen credits en wie de game heeft gemaakt, is tot op de dag van vandaag nog steeds onbekend. De weinige mensen die het hebben meegemaakt beschouwen het als een van de engste videogames ooit gemaakt.

Gezien zijn leeftijd en cult-opvolging onder zeldzame horrorspelenthousiasten, is het heel goed mogelijk dat auteurs van algemeen bekende Creepypastas zoals Sonic.exe en Lavender Town Syndrome zich hebben laten inspireren door Misfortune.

Story / Concept

De speler bestuurt wat lijkt op een jonge jongen in een vreemd gotisch gebouw. Na een korte verkenning wordt de speler geconfronteerd met een kwaadaardig wezen. Ondanks dat het personage zich nooit identificeert, beweren sommige mensen, die opmerkelijke overeenkomsten opsommen, dat het een voorstelling kan zijn van Baphomet, Beëlzebub of zelfs de duivel.

Bij het ontmoeten van het mysterieuze wezen verschijnt er een dialoogvenster met de tekst: "Ik besta in de realiteit van de werkelijkheid. Wil je me uitdagen?" Dit wordt gevolgd door een ja of nee keuze. Als de speler ja kiest, antwoordt het wezen: "Dan, laten we beginnen."

gameplay

MisfortuneStill4.png
De hutpuzzel.
De speler wordt vervolgens getransporteerd naar een reeks doolhofachtige ruimtes, elk gevuld met putdruppels, vergrendelde deuren, sleutels en vallen. Het doel van de speler is om door elke kamer te gaan door de trap naar het volgende niveau te bereiken of een ander soort puzzel op te lossen. Dit kan het beantwoorden van raadsels zijn of het kiezen van correcte deuren of paden. Het bekendste voorbeeld is een niveau waarin vier kleine hutten op het scherm worden weergegeven: er verschijnt een dialoogvenster met de tekst 'Verkeerd kiezen en tegenspoed over je geliefden. Ben je klaar om te spelen?' Mocht de speler ooit een fout maken tijdens het spel, dan zal het scherm in zwart worden gesneden voordat een meer gedetailleerd beeld van de demon wordt getoond, samen met een dialoogvenster met de tekst "Ik ben God hier". in wat lijkt op schrijven in de stijl van bloed.

Vermeende bijwerkingen

MisfortuneStill6.png
Game Over-scherm, beschouwd als de oorzaak van "tegenslag" in de spelers.
Geruchten over de vermeende schadelijke effecten kwamen rond het einde van de jaren negentig op het internet naar boven. Spelers beweerden te zijn begonnen met het ervaren van voortdurende depressie en angst snel na het verliezen en het zien van het "Game Over" scherm. Zodra prominente leden van online forums die dergelijke beweringen hebben verteld, zouden zijn overleden of verdwenen toen ze plotseling zonder waarschuwing inactief werden. Verwarmde discussies domineerden al snel enige tijd deze forums, maar het mysterie leek nooit dichterbij opgelost te worden. Sommigen schreven het hele ding af als een smakeloze, praktische grap. Anderen geloofden dat het bekijken van het beeld van het kwaadaardige personage na het verliezen van het spel er echt voor kan zorgen dat de speler pech krijgt zoals de gamesantagonist beloofde. Al snel begonnen mensen te speculeren dat de griezelige soundtrack van het spel de oorzaak was.

Soundtrack

De muziek in het spel bestond uit diepe, buzzy tonen, off-key melodieën. De game had een opmerkelijk verontrustende soundtrack, ondanks dat de compositie beperkt was tot de 8-bits Game Boy-soundbank. Het "Game Over" -scherm had vooral grillige, bijna misselijkmakende muziek met een zeer hoge frequentie die daarmee gepaard ging. Het gerucht gaat dat dit nummer op de een of andere manier stemmingen en denkpatronen zou kunnen beïnvloeden. Van alle nummers in de game is alleen het thema dat wordt gespeeld wanneer het voor het eerst kennismaakt met de demonische entiteit vandaag op internet te vinden.

Beschikbaarheid

MisfortuneStill3.png
Een van de dodelijke puzzelruimten.
Zoeken naar speelbare ROM's of cartridges online is nutteloos omdat er geen bestaat. Sterker nog, de meesten van hen die het direct hadden gespeeld, waren niet op zoek gegaan om ernaar op zoek te zijn, maar struikelden er toevallig over. Volgens een eerste hand accounts bevatten bepaalde kopieën van verschillende Game Boy-titels Ongeluk in zijn geheel.

De toegangsmogelijkheden via deze spellen variëren, maar omvatten meestal het gebruik van fouten of het gebruik van valsspeeltjes. Hoewel sommigen hadden uitgelegd wat ze hadden gedaan om Misfortune te activeren, waren pogingen van anderen met dezelfde methoden altijd mislukt. Een andere veel voorkomende waarneming was dat veel van de sprites in Misfortune waren gekopieerd van zijn "host" -games.

MisfortuneStill5.png
Puzzel waarin de demonische entiteit het personage van de speler achtervolgt.
Ongeluk is bekend als onderdeel van het volgende:

Legend of Zelda: Link's Awakening
Pokémon: rood
Spud's Adventure
Puchi Carat
Atelier Marie (JP)

Gedachten sluiten

Misfortune.gb - Haunted Game Music (Deel 1)
Muziek uit het spel. Misfortune.gb - Haunted Game Music (Deel 1)
Voor dit gedeelte zal ik veel minder onpartijdig en veel persoonlijker met je spreken. Het is belangrijk dat je dit gedeelte leest.

Is het spel echt vervloekt? Houdt een spook werkelijk van binnen vast en snauwt hij de onschuldige in zijn dodelijke spel?

Wie weet?

Wat ik wel weet is dat de game zeker bestaat. Ik weet ook wat het kan doen.

Ik heb het zelf nooit gespeeld, zie je, maar ik kende iemand die dat wel deed. Een goede vriend van mij eigenlijk. We waren dichterbij dan broers en we vertelden elkaar alles. Hij was de meest enthousiaste, extraverte kerel die ik ooit ontmoet heb en, net als ik, was hij echt dol op videogames. Zeker, op een dag vertelde hij me dat hij een griezelig nieuw side-game vond die verborgen was in Pokémon. Hij liet het me zien, en zelfs toen gaf het me een vreemd gevoel. Hoewel, om eerlijk te zijn, ik was altijd gemakkelijk bang.

Kort daarna begon hij steeds minder te praten. Later negeerde hij mijn telefoontjes of vertelde hij me dat hij ziek of druk was toen ik hem uitnodigde. Hij werd iets van een kluizenaar. Ik heb hem nog weleens op de middelbare school gezien, maar hij sprak en snauwde bijna niet tegen mij toen ik te veel ruzie maakte over waarom hij zich zo gedroeg. Ongeveer een maand later, voordat hij na school van de trein stapte, nam hij voor de eerste keer in weken afscheid. Ik zal de blik die hij me die dag gaf nooit vergeten. Hij was de macho, een man die niks vond, en hij maskeerde altijd zijn emoties heel goed, maar nu had hij een gezicht vol verdriet, alsof hij op het punt stond te huilen. Hij liet me hem een ​​ding beloven voordat hij vertrok: dat ik nooit "dat spel" speel. Dat was de laatste keer dat we spraken.

De volgende ochtend vonden ze zijn gekraste en bebloede lijk hangend aan zijn gedemonteerde gewichtsmachine. De politie concludeerde dat hij erin slaagde om 220 pond gewichten boven zijn hoofd op te tillen met het snoer nog steeds bevestigd, het om zijn nek sloeg en het losmaakte over de andere kant van de machine, waardoor zijn wurging ontstond toen het gewicht aan de andere kant hem omhoog trok . Het meest vreselijke detail was dat hij werd gevonden met zijn handen aan de binnenkant van de geïmproviseerde strop, alsof hij probeerde hem los te trekken. Dat was het; de zaak was gesloten.

Persoonlijk geloof ik niet dat dit is gebeurd.

Als je een verzamelaar bent of misschien gewoon de legende hebt gehoord en de game zelf wilt ervaren, moet je opnieuw nadenken. Zelfs als je het bestaan ​​van demonen en vloeken ontkent, is het ongeluk dat je zal overkomen heel reëel. Je bent gewaarschuwd.

Oorspronkelijke auteur onbekend

Creepypasta'sWhere stories live. Discover now