The Harbinger Experiment

207 3 0
                                    

De wereld waarin we leven is vol met dingen die we niet begrijpen. Als de nieuwsgierige mensen die we zijn, proberen we natuurlijk deze dingen op te zoeken. Dit heeft ons geleid tot opmerkelijke ontdekkingen en uitvindingen die we honderd jaar geleden nooit hadden kunnen bedenken. We hebben de ziekte verslagen, in de lucht zelf gebouwd en zelfs machines gemaakt die ons buiten de wolken en in de sterren kunnen brengen. Als onze voorouders ons zouden kunnen zien en wat we hebben gecreëerd, ben ik er zeker van dat velen van hen ons als goden zouden zien.

Onze aangeboren nieuwsgierigheid en lust naar kennis heeft ons echter niet altijd tot grootheid gebracht. Echt kwaad en duisternis zijn ook ontdekt in de verovering van kennis door de mensheid. En uiteindelijk vrees ik dat dit kwaad onze ondergang zal zijn.

Ik zeg dit niet vanuit het standpunt van een groot filosoof die heeft gezeten en eenvoudig nagedacht over dingen, nee, ik zeg dit omdat ik het heb gezien; heb het ervaren. Ik was er een deel van.

De gebeurtenis die ik op het punt sta aan jou door te geven, is in zijn geheel waar, dit zweer ik. Ik ben er zeker van dat dit aan dovemansoren zal vallen en velen van jullie zullen geloven dat dit gewoon een ander spookachtig verhaal is dat bedoeld is om je goedkope opwinding te geven, maar ik beloof je dat dit noch mijn bedoeling noch mijn doel is. Het doel van dit verhaal is om je eenvoudig te waarschuwen voor wat zich achter de sluier schuilhoudt van wat we kunnen zien en begrijpen; om je te laten zien wat ons te wachten staat in de duisternis. Zelfs als ik het zelf niet begrijp.

Wat ik u ga vertellen is gebeurd en ik ben er zeker van dat het opnieuw zal gebeuren.

In 1971 begon een niet zo bekende wetenschapper aan de voorbereidingen voor een uiterst gesloten project dat eenvoudigweg bekend staat als 'The Harbinger Experiment'. Ik wil de identiteit van de wetenschapper om persoonlijke redenen geheim houden, dus tijdens deze bespreking zal ik naar hem verwijzen als "Zimmerman". De achtergrond van Zimmerman is op zijn best nog niet duidelijk na 1971. Alles wat hem voor die tijd bekend is, is dat hij ergens in Maryland was opgegroeid met een vreemde fascinatie voor het occulte en het bovennatuurlijke. Dit maakte hem later tot een paria onder zijn collega-wetenschappers vanwege het feit hoe spotten met het metafysische was (en nog steeds is) in die tijd. Zimmermans opvattingen over de 'andere wereldse' waren echter niet de enige reden dat hij een buitenbeentje was; het waren zijn methoden die hem bij zijn leeftijdsgenoten grotendeels onaanvaardbaar maakten. Zimmerman was bekend in zijn tijd omdat hij meedogenloos en koud was. Hij gaf nooit om de middelen; het enige dat voor hem van belang was, waren de resultaten, en als hij voorspelde dat de resultaten waardevol genoeg zouden zijn, zou alles de moeite waard zijn om ze te verkrijgen. Het was deze onverzadigbare en brutale lust voor de waarheid die hem bang maakte onder degenen die hem kenden. En de weinigen die hem kenden en niet bang waren, geloofden in hem en volgden hem en zijn werk op de voet.

Het woord harbinger zelf heeft zo'n mysterieuze en intimiderende smaak. Misschien is het de manier waarop het uit onze tong rolt of misschien is het gewoon te wijten aan de associatie met het project, maar het woord lijkt er altijd een zekere doem mee mee te dragen. Wat logisch zou zijn, het woord zelf betekent waarschuwen of voorspellen. Ik kan me Zimmerman's reden niet voorstellen om het experiment deze titel te geven, maar achteraf past het perfect.

Zimmerman kwam tot een select aantal (ik was er een van), hij vertelde ons dat hij bezig was met "iets groots" en dat hij mensen nodig had die de vertrouwelijkheid konden bewaren en geen ijdele roddels over zijn werk verspreidden. Hoewel hij sommigen van ons niet volledig vertrouwde, wist hij dat we professionals waren en dat we om welke reden dan ook allemaal dringend werk nodig hadden. Ik had als arts in de plaatselijke kliniek gewerkt, maar ik werd betrapt bij het stelen van medicijnen en werd prompt ontslagen. Dit liet een zeer donkere markering achter op mijn cv, dus werk was moeilijk te vinden. Ik was ook een inwoner van Alaska en woonde in de buurt van waar het experiment zou plaatsvinden, dus ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik een gemakkelijke keuze was. Zoals je je kunt voorstellen, heb ik de kans aangegrepen. Het was moeilijk om niet te zien toen ik de uitbetaling zag.

Creepypasta'sWhere stories live. Discover now