Verlaten door disney

84 2 0
                                    

Sommigen van jullie hebben misschien gehoord dat de Disney-organisatie verantwoordelijk is voor ten minste één echte, 'levende' Ghost Town. Disney bouwde het resort "Treasure Island" in Baker's Bay op de Bahama's. Het begon niet als een spookstad! Disney's cruiseschepen zouden eigenlijk stoppen bij het resort en toeristen daar achterlaten om te ontspannen in luxe.

Dit is een feit. Zoek het op.

Disney blies $ 30.000.000 op de plek ... ja, dertig miljoen dollar.

Toen hebben ze het verlaten.


Disney gaf de schuld aan de ondiepe wateren (te ondiep om hun schepen veilig te laten opereren) en de arbeiders werden zelfs de schuld gegeven, omdat ze, omdat ze uit de Bahama's kwamen, te lui waren om een ​​regelmatig schema te maken.

Dat is waar de feitelijke aard van hun verhaal eindigt. Het was niet vanwege zand, en het was duidelijk niet omdat "buitenlanders lui zijn". Beide zijn handige excuses. Ik betwijfel oprecht of die redenen legitiem waren. Waarom koop ik niet het officiële verhaal?

Vanwege Mowgli's Palace.

Dichtbij de stad aan het strand van Emerald Isle in North Carolina, begon Disney eind jaren negentig met de bouw van "Mowgli's Palace". Het concept was een Jungle-thema resort met een groot paleis in het centrum van het hele ding. Als je niet bekend bent met het karakter van Mowgli, kun je het verhaal "The Jungle Book" beter onthouden. Als je het nergens anders hebt gezien, zou je het kennen als de Disney-cartoon uit de afgelopen decennia. Mowgli is een verlaten kind, in de jungle, hoofdzakelijk opgevoed door dieren en tegelijkertijd bedreigd en achtervolgd door andere dieren.

Mowgli's Palace was vanaf het begin een controversiële onderneming. Disney kocht een ton duur land voor het project en er was zelfs een schandaal rond sommige van de aankopen. De lokale overheid beweerde een 'eminent domein' op de huizen van mensen, draaide zich vervolgens om en verkocht de eigendommen aan Disney. Op een gegeven moment werd een huis dat net was aangelegd onmiddellijk veroordeeld met weinig of geen uitleg.

Het door de regering gegrepen terrein was zogenaamd voor een fictief snelwegproject. Wetende wat er aan de hand was, begonnen mensen het "Mickey Mouse Highway" te noemen.


Toen was er de concept art. Een groep gevulde shirts van de Disney Company hield zelfs een stadsbijeenkomst. Ze wilden iedereen vertellen hoe lucratief dit project zou zijn. Toen ze de concept art lieten zien, een gigantisch Indiaas paleis ... omringd door jungle ... bemand met mannen en vrouwen in lendendoeken en tribale uitrusting ... nou, het volstaat om te zeggen, iedereen sprong eruit. Eén lid van de menigte probeerde het podium te bestormen, maar hij werd snel onderdrukt door de beveiliging nadat hij een van de presentatieborden over zijn knie wist te breken.

Disney nam die gemeenschap en brak het in wezen ook over zijn knie. De huizen werden verwoest, het land werd leeggemaakt en er was geen verdomde zaak die iemand kon doen of zeggen. Lokale tv en kranten waren in het begin tegen het resort, maar een waanzinnige verbinding tussen de mediabedrijven van Disney en de lokale locaties kwam om de hoek kijken en hun meningen werden een dubbeltje.

Hoe dan ook, Treasure Island, de Bahama's. Disney heeft die miljoenen ingezonken en daarna gesplitst. Hetzelfde gebeurde met Mowgli's Palace. De bouw was voltooid. Bezoekers verbleven eigenlijk in het resort. De omliggende gemeenschappen werden overspoeld met verkeer en de gebruikelijke ergernissen geassocieerd met een toestroom van verloren en woedende toeristen.

Toen stopte het allemaal gewoon.

Disney sloot het af en niemand wist wat te denken. Maar ze waren er best tevreden mee. Het verlies van Disney was behoorlijk hilarisch en geweldig voor een grote groep mensen die hier helemaal geen deel van wilden hebben.

Creepypasta'sWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu