Username 666

87 2 0
                                    

Hoewel veel web-gebaseerde stedelijke legendes fictieve constructies zijn, heeft deze eigenlijk wortels ... en hoewel de ware aard van de YouTube-video afwisselend bekend als sm666 of gebruikersnaam: 666 onbepaald blijft, is de geschiedenis van dit fenomeen van virale video echt angstaanjagend.

Username666_13

In de meeste gevallen wordt gedacht dat de betreffende clip afkomstig is van een Japanse experimentele artiest genaamd Piropito, die op een bepaald moment de gebruikersnaam nana825763 heeft gebruikt . De inhoud van de video - die naar verluidt voor het eerst werd geüpload op 28 december 2007 - beschrijft enkele van de cryptische en nachtmerrieachtige berichten op het paranormale bord van 2channel door een anonieme gebruiker met het handvat sm666 .

Username666_01

ADVERTENTIE

artikel gaat hieronder verder

Een alternatieve versie van de sm666-video met de naam Gebruikersnaam: 666 werd via YouTube gedeeld op 28 februari 2008 ... en dit is waar het verhaal raar gaat.

Username666_02

Volgens rapporten van meerdere gebruikers die deze video probeerden te bekijken, onthulde hun eerste poging om toegang te krijgen tot de YouTube-link een melding "Account opgeschort" ... maar naar verluidt, als iemand dezelfde URL meerdere keren ververst, zal de video uiteindelijk beginnen te spelen. Hoewel ik niet afdoende kan verifiëren wat er daarna gebeurt, raad ik aan om de link niet te vernieuwen - om redenen die ik ga uitleggen.

Username666_05

Degenen die via deze methode toegang tot Gebruikersnaam: 666 hebben gekregen, beweren dat de video-inhoud veel lijkt op de originele sm666-clip. Maar op een bepaald moment tijdens het spelen, beginnen er heel vreemde dingen te gebeuren - zoals de volgende demonstratievideo pretendeert te repliceren (onthoud, dit is niet de originele sm666, die niet langer online is):

Verdere videobeelden die zijn ingesloten in de originele clip zouden de video zelfoppervlakten, kromtrekken en beschadigen, in de browser en het besturingssysteem van de gebruiker infiltreren, alle tekst in de browser in sixes veranderen, spontaan nieuwe tabbladen openen met meer zelf-afspelende video-inhoud ... en soms zelfs de eigen webcam van een gebruiker inschakelen.

Username666_09

In sommige gevallen wordt van deze inhoud gezegd dat ze gruwelijke, grafische beelden van de dood onthullen - inclusief scènes van een vrouw die verdrinkt in een zee van bloed, insectenachtige wezens die over het scherm kruipen en mutante baby's met draaiende hoofden, terwijl een constante drone toeneemt in intensiteit, vergezeld van de geluiden van omgekeerd gekreun en gegrom.

Username666_03

Verschillende bronnen hebben enkele elementen van de gruwelijke inhoud die is ingebed in de video opgespoord naar andere experimentele kunstprojecten van Piropito (inclusief een macabere film getiteld 'Drowned Woman'), maar andere accounts van kijkers van sm666 of gebruikersnaam: 666 beschrijven heel ander materiaal, en meld je gedesoriënteerd en misselijk omdat het afspelen steeds gecorrumpeerder wordt.

In Japan werd het fenomeen sm666 wijdverspreid in de maanden na de oorspronkelijke video-upload en zijn status als virale legende verspreidde zich sindsdien over de hele wereld, genereert klonen en imitators - inclusief parodie-versies en hackers van grappenmakers, waarvan er vele loskomen een meer gruwelijke vorm van "Rickrolling." Hier is een voorbeeld:

Houd er rekening mee dat sommige klonen van het nana825763-account naar verluidt worden gecrawld met virussen - dus nogmaals, ik raad u aan ervoor te zorgen dat u weet wat u doet voordat u met dit soort dingen gaat spelen.

Username666_07

In april 2010 reageerde Piropito op de golf van virale waanzin door het creëren van een "vervolg" met de titel "Another YouTube" - wat net zo eng is, maar ook heeft geholpen om de weggelopen geruchten de kop in te drukken dat de originele video diabolisch is geïnfecteerd en zou "downloaden" "Het is slecht voor uw apparaat. Tenzij, natuurlijk, Piropito wil dat je gelooft dat het nep is ... en dat de echte deal nog steeds ergens bestaat.

Er blijven berichten circuleren over nieuwe 666 gebruikersaccounts (ik zal hier om redenen die hierboven zijn genoemd hier niet naar verwijzen) sinds 2010 ... accounts die inderdaad vreemde en verontrustende reacties van kijkers en hun computers oproepen.

Username666_11

Het is zeker mogelijk dat de geruchten over 666 "infectie" (zelfs meer pragmatische, niet-bovennatuurlijke verklaringen) overdreven of geheel onwaar zijn. Maar aangezien ik uit meerdere bronnen heb gelezen dat ten minste één kloonaccount grote schade heeft toegebracht aan de systemen van gebruikers, zou ik u aanraden te genieten van de spookachtige mogelijkheden terwijl u uiterst voorzichtig bent wanneer u op onbekende of verdachte URL's klikt die aan dit mysterie zijn gekoppeld.

Username666_12

Ik zal je één ding zeggen: tijdens het schrijven van dit artikel was er een televisie op de achtergrond, verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als mijn laptop ... en toen ik de plek bereikte in de sm666-demonstratievideo waar de hand "door" reikte video-speler, het tv-scherm (dat overigens een heel andere video aan het afspelen was) brak plotseling uit in een sneeuwstorm van knipperende flitsen en groene digitale ruis - en stopte pas toen ik het volledig herstelde.

Dat is 100% waar, dus maak er maar van wat je wilt ...

Creepypasta'sWhere stories live. Discover now