Man in black

18 2 0
                                    

In een klein dorpje in Mexico zaten twee jonge jongens op een muur en keken naar de voorbijgangers. Het was een hete, luie dag en de zon klopte. De kinderen schuilden onder de schaduw van een oude eik.

Net toen ze op het punt stonden te dommelen, zagen ze een lange, donkere vreemdeling naderbij komen. Zijn uiterlijk deed hen schrikken en ze merkten hoe vreemd de man liep. Hij was in het zwart gekleed van top tot teen. Zijn gitzwarte haar was gladgestreken en hij droeg een duur zwart pak met een stropdas. Zijn kleding leek niet op zijn plaats in het stoffige Mexicaanse dorp.

Toen de man in het zwart dichterbij kwam, voelde een jongen een kilte langs zijn ruggengraat lopen. Het haar van de andere jongen stond recht overeind. Geen van beiden wist waarom.

"Heb je honger?" Vroeg de man in het zwart. Voordat de jongens konden antwoorden, haalde de man zijn hand uit zijn zak en stak wat geld uit.

Een van de jongens stak gretig de handen uit de mouwen en pakte het geld.

"Neem niets van hem af," fluisterde de andere jongen op een waarschuwende toon.

De eerste jongen negeerde zijn vriend en stopte gretig de rekeningen in zijn zakken. Hij was verrast toen hij merkte dat hij in een koud zweet was uitgebarsten.

"Neem zijn geld niet!" Zei de andere jongen.

De eerste jongen wendde zich tot zijn vriend en riep met een boze stem: "Zwijg!"

Toen hij terugkeerde, was hij geschokt om te zien dat de man in het zwart was verdwenen.

Hij stond snel op en keek de straat op, maar er was geen spoor van de lange, donkere vreemdeling. Hij voelde een vreemde kruipende angst over hem heen spoelen.

"Heb je zijn voeten niet gezien?" Vroeg de andere jongen. "Natuurlijk deed je dat niet. Je was te druk bezig om naar het geld in zijn handen te kijken. Je hebt niet eens aandacht besteed aan zijn voeten ... "

De eerste jongen was in de war en antwoordde eerst niet. Zijn handen trilden en hij bleef gewoon naar de grond kijken.

In het stof was er een spoor van gespleten hoefdrukken.

"Je weet wie dat was, nietwaar," zei de andere jongen. "Die man was de duivel!"

Creepypasta'sWhere stories live. Discover now