13. Bölüm

6.9K 289 112
                                    

Selamlar uzun bir ara oldu ama başka kitaplarla da uğraşıyorum. Yeni başladığım "Gerçeğin Peşinde" adlı polisiye kitaba göz atmanızı tavsiye ederim. İyi okumalar.

Sofradan bir iki lokma yiyecek alan Fırat da atıştırmaya başlamıştı. Kahvaltı oldukça kısa sürmüş daha sonra konuşmak üzere koltuklara oturmuşlardı.

- Artık ciddi mevzular konuşmanın vakti geldi, ne dersiniz?

- Doğru söylüyorsun Fırat, bu kadar zamandır sadece kendi canımızın derdine düştük. Artık asıl görevimizi yapıp, insanların güvenliğini ve memleketin düzenini sağlamanın vakti geldi.

- Bizim güvenliğini sağladığımız bölgede hazırlıklarımızı yaparız. Ekipleri eğittikten sonra başta Mehmet Bey ve yanındakiler olmak üzere bütün çeteleri bertaraf ederiz.

- Senin arkadaşlarında bu plana uyacaklar mı?

- Onlar buradan gidecek. Burada belli bir düzen kurduktan sonra ben de onların yanına gideceğim.

- Nereye gidecekler?

- Daha belli değil, düşünüyoruz. Neyse biz konumuza dönelim.

- Dönelim, cephane durumumuz nedir?

- Biraz var ama yeterli olacağını sanmıyorum. Ayrıca biraz daha ağır silahlara da ihtiyacımız olacak.

- Cephane işi çok önemli, etkili silahlarla donatılmış üç kişi on beş kişinin üstesinden rahatlıkla gelebilir. O zaman bir ekip oluşturalım ve bu ekip cephane arasın. Yakınlardaki askeri üsler, emniyete ait yerler, silah mağazaları falan araştırılır. Biz de bu sırada eğitimlere devam ederiz. Hazır olduğumuzda da operasyona başlarız.

- Aslında bu çeteleri çökertmek için liderlerini etkisiz hale getirmemiz yeterli olabilir. Çünkü bu insanların çoğu onların saflarına mecburiyetten dolayı katıldı. Eğer onlara kimsenin boyunduruğu altında olmadıkları güvenli bir ortam vaat edebilirsek eminim onların yanında kimse olmaz.

- O zaman bir suikast düzenlemek daha mantıklı olabilir. Aramızdan bazıları Mehmet Bey'in ekibine katılabilir. Bunlar hem bizim buradaki düzenimizin çok daha iyi olduğundan bahsederek oradaki insanların algısını değiştirir hem de düzenleyeceğimiz operasyon için yardımcı olurlar.

- Benim de aklımdan bu geçiyordu Haluk. İki erkek ve iki kadından oluşan bir ekibi onların yanına yerleştirerek işe başlayalım. Onlar çalışmalarına başlar doğru zamanın geldiğine karar verince de operasyonu yapacak grubu gönderir ve işi bitiririz.

- Elbette detaylı bir şekilde düşünmemiz ve planlamamız gerekiyor ama bu plan genel olarak iyi gözüküyor. Hemen çalışmalara başlayalım. Önce şu cephane arayacak ekibi oluşturalım. Onlar işe koyulsun. Daha sonra biz de eğitim çalışmaları için düzenlemeleri yapmaya başlayalım.

- Onların yanına gidecek dört kişiden ikisinin Sedat ve Bekir olması daha mantıklı olur sanırım. Ben de gidebilirdim ama herif beni tanıyor. Ne dersiniz çocuklar, bu işi ancak siz halledebilirsiniz.

- Haklısın Fırat, Bekir ve benim gitmemiz daha iyi olur. O zaman bizimle gelecek iki kişiyi belirleme ve eğitme işini de biz hallederiz. En kısa sürede her şeyi halleder sonra da yola çıkarız.

- Tamam öyleyse o iş de sizde, hadi o zaman Haluk biz çıkıp diğer işlerle ilgilenelim.

- Çıkalım bakalım.

Fırat ve Haluk, Halukların ekipte bulunan üç kişiyi de yanlarına aldıktan sonra dışarı çıkmışlardı. Cephane arayacak ekibin ilk üç üyesi bu kişiler olacaktı. Hep beraber arabaya atlayarak on kişi olmasını planladıkları ekibin diğer elemanlarını bulmak için yola çıkmışlardı.

Zombiler İstanbul'daWhere stories live. Discover now