Bölüm 6

24.8K 866 90
                                    

Filiz Selim’in söylediklerine karşılık kafasını olur manasında sallamıştı. Selim kendisine bir yol arkadaşı bulduğu için oldukça sevinmişti. Hem adaya gitme fikri gerçekten çok mantıklıydı. Bu sırada bir silah bulabilse çok iyi olacağını düşünmüştü.  Aklına Karaköy tarafındaki silah mağazaları gelmişti. Artık bu saatten sonra icap ederse bir şekilde gidip orayı soyacaktı. Kafasında bin bir düşünce dolaşırken pek ümitli olmasa da televizyondaki acil durum yayınına tekrar göz atmayı düşünmüştü. Televizyonu açtığında yayının geri geldiğini fakat stüdyonun ve sunucunun değiştiğini fark etmişti.

“Acil durum yayınımız devam ediyor. Alabildiğimiz kısıtlı bilgilere göre salgın büyük bir hızla bütün dünya da ve ülkemizde yayılıyor. Gelen son bilgiler salgının kaynağının domuz gribi aşıları olabileceği yönünde. Geçtiğimiz kış aylarında hızla yayılan ölümcül domuz gribine karşı kısa zaman içerisinde geliştirilen aşının vücuda enjekte edildikten sonra vücutta bir bakterinin gelişmesine yol açtığı ve beyne verdiği hasar neticesinde insanları tabiri caizse zombileştirdiği söyleniyor. Saldırganları durdurmak için kafalarına hedef almak gerekiyor. Devletin üst kademesinin bu aşıyı yaptırdığı biliniyor. Polise ve askere de bu aşı domuz gribi salgınına engel olmak için topluca yapıldığından ötürü ne asker ne de polis bu karışıklığa müdahale edememektedir. Acil durum yayınımızı burada bitirirken hastalığa yakalanmamış bilim adamlarından oluşturulan bir grubun hastalığın tedavisi için çalıştıkları bilgisini tekrar ediyorum. Çalışmalardan bir sonuç elde edilinceye kadar güvenli bir yerde saklanmanızı tavsiye ediyoruz. Herkese bol şans…”  

Selim ve Filiz yayın bittiğinde birbirlerine şaşkın gözlerle bakıyorlardı. Haberler gerçekten çok kötüydü. Polis ve askerinde salgına yakalanmış olması çok büyük bir kaos olacağının habercisiydi. Acilen gerekli malzemeleri temin edip güvenli bir yere saklanmaları gerekiyordu. Fakat Selim’in kafasını kurcalayan bir şey daha vardı. Acaba annesi ve babası bu aşıdan yaptırmışlar mıydı? Annesi ile bu konu hakkında konuştuklarını ve annesinin bu aşıyı yaptırmak konusunda çok istekli olduğunu hatırlıyordu fakat aşı olmaktan nefret eden babası aşı olmaya yanaşmıyordu. Ama daha sonra aşı yaptırıp yaptırmadıklarını bilmiyordu. Selim aşıyı yaptırmamış olmaları için bildiği bütün duaları etmeye başlamıştı. Filiz ise ailesinin aşıyı yaptırmadığını çok iyi biliyordu. Eczacı olan teyzesi aşıyı yaptırmaları için ısrar etmişti ama anne ve babası aşıyı yaptırmak istememişti. Kendisi bir gün teyzesinin eczanesine uğrayıp aşıyı yaptıracaktı ama o da son dakika da önemli bir işi çıkınca aşıyı yaptıramamıştı. Çıkan işinin ne olduğunu hatırlayamıyordu ama kendisini ölümden hatta ölümden daha beter olan bu hastalıktan koruduğu için Allah’a şükrediyordu. Tam bu sırada teyzesinin ve çok sevdiği kuzenlerinin büyük ihtimalle bu aşıyı yaptırmış olduğunu fark edince boğazına bir yumru oturmuştu. Selim onun bu halini görünce bir sorun olduğunu anlamıştı.

Zombiler İstanbul'daOù les histoires vivent. Découvrez maintenant