35. osa

202 20 3
                                    

Myrkkytassu heräsi säpsähtäen ja löysi itsensä parantajan pesästä. Hän tunsi lämpimän turkin kosketuksen ja päätään kääntäessään huomasi Lumitassun vaaleanruskearaidallisen kehon käpertyneenä vierellään. Hän joutui hetken miettimään, miten oli päätynyt parantajan pesään, koska Laakerinlehvä oli antanut hänelle luvan nukkua oppilaiden pesässä, ja varsinkin miksi vaalea oppilas nukkui hänen vierellään.

Hänen mieleensä palasi öinen kokoontuminen ja hän muisti olleensa niin väsynyt, että oli nukahtanut välittömästi. Se ei silti selittänyt, miksi myös naaras oli jäänyt parantajan pesään. Tämä oli mennyt hakemaan parantajaa peremmältä pesästä mutta Myrkkytassu ei ainakaan muistanut, että hänet olisi herätetty missään vaiheessa.

Hän nousi ylös varoen herättämästä toista oppilasta. Hän muisti kivun tassussaan mutta nyt se tuntui taas normaalilta. Ehkä se oli vain johtunut matkasta Nelipuille ja takaisin pitkän lepotauon jälkeen. Kolli kurkki syvemmälle pesään mutta ei nähnyt jälkeäkään parantajasta tai parantajaoppilaasti. Hän mietti, pitäisikö hänen herättää Lumitassu, mutta lähti lopulta tassuttelemaan aukiota kohden yksinään.

Taivas oli kirkas eikä pilviä näkynyt missään. Aukio kylpi auringon valossa eikä edellisenä päivänä sataneesta lumesta ollut enää tietoakaan. Kaikki oli ilmeisesti sulanut sen jälkeen, kun he olivat palanneet leiriin kokoontumisen jälkeen.

Leiri oli täynnä toimintaa ja Myrkkytassu jäi lähelle muuria katsomaan, kuinka kissat kulkivat ristiin rastiin. Hän näki metsästyspartion tulevan leiriin ja katsoi kuinka nämä kuljettivat saamansa riistan pieneksi käyneeseen tuoresaaliskasaan.

Mustan oppilaan teki mieli tehdä jotakin hyödyllistä pitkästä aikaa, ja hän oli menossa lähinnä olevan Orajapiikin luokse, kun yllättäen kuuli nimensä huudettavan. Hän kääntyi katsomaan huudon suuntaan ja näki metsästyspartioon kuuluneen Ruototassun juoksevan häntä kohden.

"Missä olit yön?" tämä kysyi huolestuneena, "et missään vaiheessa tullut oppilaiden pesään."

"Nukahdin parantajan pesään", kolli tunnusti ja Ruototassu kallisti päätään.

"Onko kaikki hyvin?" tämä tiedusteli mutta jatkoi, kun Myrkkytassu vain nyökkäsi, "entä tiedätkö, missä Lumitassu on? Hänkään ei ollut yötä oppilaiden pesässä, ja Pihkamieli etsii häntä."

Myrkkytassu vilkaisi taakseen kohti parantajan pesää, jossa naarasoppilas luultavasti edelleen nukkui. Hän osoitti hännällään samaan suuntaan ja Ruototassun silmät suurenivat.

"Nukkuiko Lumitassu sinun kanssasi? Miksi?"

Kolli kohautti lapojaan, koska olisi itsekin halunnut sen tietää. Ruototassu näytti hieman epäileväiseltä kuin ei olisi ollut täysin varma, uskoiko ystävänsä vastaukseen. Koska naaraan mestari kuitenkin etsi tätä, Myrkkytassusta tuntui, että voisi olla järkevää käydä herättämässä tämä, joten hän lupasi:

"Käyn herättämässä hänet."

"Kannattaa myös varoittaa, että Pihkamieli tuntui olevan huonolla tuulella, koska ei löytänyt häntä", Ruototassu ehdotti ja tämän ystävä nyökkäsi vastaukseksi ennen kuin kääntyi ja palasi omia tassunjälkiään takaisin.

Lumitassu löytyi edelleen samasta paikasta eikä näyttänyt merkkiäkään heräämisestä. Myrkkytassu pysähtyi tämän viereen ja tönäisi tätä ensin varovaisesti kyljestä. Kun naaras ei reagoinut mitenkään, hän toisti sen uudelleen voimakkaammin maukuen:

"Ylös unikeko."

Myrkkytassu ei edelleenkään saanut aikaa reaktiota, joten hän tökki tätä voimakkaasti monta kertaa ja kumartui lausumaan melkein tämän korvaan:

Soturikissat 1 ― Myrkkytähden MenneisyysWhere stories live. Discover now