40. osa

183 19 2
                                    

Myrkkykiemura pääsi lopulta takaisin Aurinkokivien huipulle ja huokaisi helpotuksesta, koska kiipeäminen oli ollut hankalaa jäisillä kallioilla. Likakatse näkyi olevan omissa ajatuksissaan ja tämä mutisi itsekseen jotain, mitä hän ei pystynyt kuulemaan. Tämä kuitenkin kääntyi heti häntä kohden, kun hän pääsi tarpeeksi lähelle.

"Löysitkö mitään?" tuhkanharmaa naaras tiedusteli.

"He tulivat meidän reviirillemme hieman ylivirran suunnalta", Myrkkykiemura selitti ja heilautti hieman häntäänsä suuntaan, josta oli tullut.

"Selvä on. Meidän on parasta palata nyt myös leiriin", partion johtaja maukui ja kääntyi lähtien marssimaan kohti leiriä. Myrkkykiemura seurasi tätä ja näki Pilvenriekaleen ja Tunturitassun samaan suuntaan menevät jäljet.

**

Myrkkykiemura antoi Likakatseen tunkeutua piikkihernetunnelia pitkin leiriin ensimmäisenä. Terävät piikit pistelivät hänen kylkiään, mutta hän ei antanut sen haitata. Lopulta hän pääsi aukiolle, jolle oli kokoontunut jo melkein kaikki klaanin jäsenet, ja ympäriltään kuuluvista kuiskauksista musta soturi ymmärsi, että uutinen oli levinnyt jo kaikkien korviin.

Kuiskaustähti istui Suurkiven juurella Pilvenriekale ja Tunturitassu edessään. Myös Palavakasvo istui lähellä ja kuunteli partion jäsenten selitystä. Kun Pilvenriekale huomasivat, että Likakatse ja Myrkkykiemura olivat myös palanneet, tämä hiljeni ja jäi odottamaan, että he pääsisivät lähemmäs.

"Pilvenriekale kertoi, että löysitte jokiklaanilaisia reviiriltämme", Kuiskaustähti maukui tyynenä mutta tämän katseesta Myrkkykiemura huomasi, että tämä ei pitänyt kuulemistaan uutisista. Likakatse nyökkäsi.

"Hän on oikeassa. Kulkiessamme Nelipuilta kohti Aurinkokiviä Myrkkykiemura kiinnitti huomiota epätavallisen voimakkaaseen Jokiklaanin hajuun. Kiirehdimme kohti Aurinkokiviä ja näin kaksi jokiklaanilaista siellä mutta en ehtinyt nähdä, keitä he olivat. Kun pääsimme kokonaan paikalle, he olivat jo päässeet omalle reviirilleen", naaras selitti, "he olivat napanneet ainakin yhden tuoresaaliin meidän reviirillämme ennen lähtöä. Myrkkykiemura löysi tulojäljet hieman Aurinkokiviltä ylävirtaan."

Kissajoukosta heidän ympäriltään kuului vihaista murinaa ja sähähdyksiä eikä Myrkkykiemuralle jäänyt epäselväksi, mitä klaanin jäsenet ajattelivat saalisvarkaudesta. Kun Likakatse oli saanut selostuksensa loppuun, tämä jäi odottamaan muiden tavoin, mitä heidän päällikkönsä päättäisi. Kuiskaustähti pysyi hetken vaiti ennen kuin nosti katseensa kaikkiin aukiolle oleviin kissoihin.

"Me emme salli Jokiklaanin varastaa saalista ja tunkeutua meidän reviirillemme. Järjestämme enemmän partioita Aurinkokiville ja Palavakasvo luonnollisesti huolehtii niiden järjestämisestä", klaanipäällikkö aloitti ja vilkaisi kohti varapäällikköään, joka nyökkäsi vastaukseksi, "emme tiedä, olivatko jokiklaanilaiset vain varastamassa riistaa vai onko heidän määränpäänsä yrittää jälleen valloittaa Aurinkokivet, mutta me olemme valmiita. Jos meidän on taisteltava säilyttääksemme oman reviirimme, sen me teemme!"

Kissojen joukosta alkoi kuulua kannustavia ulvaisuja ja ylpeys kohosi Myrkkykiemuran rinnassa, kun hän tajusi, kuinka valmiita kaikki klaanikissat olivat puolustamaan omaa reviiriään. Hän kääntyi taas kohti Kuiskaustähteä, kun tämä jatkoi:

"Nopeutamme oppilaiden koulutusta, sillä kaikkien on oltava valmiita varmuuden vuoksi. Voitte nyt jatkaa tehtäviänne, minun on puhuttava kokeneimpien soturien kanssa."

Myrkkykiemura nousi jaloilleen mutta ei ehdi ottaa askeltakaan, kun Ruototassu ja Raikastassu ryntäsivät hänen luokseen. Nämä puhuivat yhtä aikaa eikä hän saanut selvää kuin muutamista sanoista.

"En saa yhtään selvää, mitä yritätte sanoa", hän tuhahti silmiään pyöritellen ja sai kaksikon hiljenemään. Nämä vilkaisivat toisiaan ennen kuin hänen sisarensa avasi suunsa aloittaakseen alusta. Tämä ei kuitenkaan ehtinyt sanoa sanaakaan, kun ääni Suurkiven luota kiinnitti heidän huomionsa:

"Myrkkykiemura, tule sinäkin käymään täällä."

Musta soturi kääntyi silmät suurina kohti Likakatsetta, joka katsoi häntä kohden päällikön pesän sisäänkäynniltä. Hän vilkaisi hämmentyneenä ystäväänsä ja sisartaan, mutta nämä näyttivät yhtä hämmästyneiltä kuin hänkin. Hänenkö piti mennä Kuiskaustähden ja kokeneimpien soturien kokoukseen? Ei hän ollut edes kokenut.

"Selvä", hän kuitenkin maukaisi ja vierellään olevia oppilaita vielä kerran vilkaisten lähti tassuttelemaan kohti Suurkiveä. Likakatse vetäytyi sisään, kun hän pääsi lähemmäs. Nopeasti henkeä vetäen hän seurasi tätä pesän hämärään.

Kun Myrkkykiemuran silmät tottuivat hämärään, hän näki Kuiskaustähden pedillään Palavakasvo vierellään. Myös Pihkamieli ja Punerruskoipi olivat paikalla. Vaikka päällikön pesä oli tilava, nyt se tuntui ahtaalta, kun niin moni kissa oli ahtautunut sinne. Katsoessaan paikalla olevia sotureita, nuoresta soturista tuntui kuin hän olisi tullut ihan väärään paikkaan eikä kuulunut sinne alkuunkaan. Kaikkien katseet olivat porautuneet häneen ja tuntuivat polttavan hänen turkkiaan.

"Myrkkykiemura", Kuiskaustähden ääni sai hänet havahtumaan ja kiinnittämään katseensa tähän, "kuten sanoin aiomme nopeuttaa oppilaiden koulutusta. Vaikka kyse on vakavasta asiasta, tämä on sinulle erittäin hyvä tilaisuus oppia. Pidän tänään taitojen arvioinnin Ruototassulle ja Raikastassulle ja haluan sinut mukaani."

"Mitä?" hämmästynyt maukaisu kuului Myrkkykiemuran suusta mutta klaanipäällikkö ei näyttänyt kiinnittävän siihen huomiota jatkaessaan:

"Tulevaisuudessa sinulla on mahdollisuus saada oma oppilas, joten ajattele tämä valmisteluna siihen. Pidän arvioinnin myöhemmin tänään, joten mene sinä kertomaan siitä jo oppilaille."

"Selvä on", Myrkkykiemura vastasi edelleen hieman ymmällään, ja sen jälkeen klaanipäällikkö heilautti häntäänsä merkiksi poistua. Kumarrettuaan ja peruutettuaan ulos pesästä kolli huokaisi helpottuneena, koska oli päässyt pois kokeneiden soturien katseiden alta. Hän etsi katseellaan Ruototassua ja Raikastassua, mutta nämä eivät olleet enää aukiolla.

Myrkkykiemura päätti mennä katsomaan oppilaiden pesästä ja lähemmäs päästyään kurkisti sisään pesän sisäänkäynniltä. Lopulta hän astui askeleen eteenpäin ja näki etsimänsä kissat hieman kauempana kuiskailemassa toisilleen, minkä takia nämä eivät näyttäneet edes huomaavan hänen tuloaan. Näiden lisäksi pesässä ei ollut muita.

"Tuota noin", musta kolli aloitti ja siinä samassa kaksi silmäparia kääntyi häntä kohden, "Kuiskaustähti käski tulla sanomaan, että hän pitää teille taitojen arvioinnin myöhemmin tänään, joten teidän kannattaa valmistautua siihen."

"Palavakasvo kyllä varoitti äskettäin siinä mutta en ajatellut, että se pidettäisiin näin pian", Raikastassu maukui mietteliäs ilme naamallaan mutta kohautti sitten lapojaan, "ehkä se johtuu Jokiklaanin varkaudesta. No miten vain. Parempi ennemmin kuin myöhemmin."

"Niin, ehkä", Myrkkykiemura vastasi lapojaan kohauttaen ennen kuin kääntyi ja asteli ulos pesästä. Hän jäi hetkeksi pesän ulkopuolelle katsomaan rauhalliseksi muuttunutta aukiota.

_________________________________________________________

- Satakieli

Soturikissat 1 ― Myrkkytähden MenneisyysWhere stories live. Discover now