41. osa

180 18 0
                                    

"Myrkkykiemura!" soturi kuuli nimeään huudettavan. Hän oli leirin reunalla korjaamassa leiriä ympäröivässä muurissa olevaa reikää, koska ei ollut uskaltanut lähteä leiristä, jotta olisi paikalla, kun Kuiskaustähti haluaisi aloittaa oppilaiden arvioinnin. Hän kääntyi ympäri ja siinä samassa Sysiseitsen ilmestyi hänen viereensä.

"Kuiskaustähti käski sinun hakea Ruototassu ja Raikastassu. Hän haluaa lähteä arvioimaan heidän taitojaan nyt", mustaruskea kirjava naaras selitti ja jatkoi ennen kuin Myrkkykiemura ehti saada suutaan edes auki, "minä voin jatkaa tästä."

"Hyvä on. Kiitos Sysiseitsen", kolli vastasi ja jätti toisen soturin jatkamaan korjaustyötä. Hän asteli aukion reunalta kohti oppilaiden pesää, koska arveli oppilaiden olevan edelleen siellä. Tällä kertaa hän rymisteli vain suoraan sisään eikä viitsinyt ensin vilkaista sisäänkäynniltä, olivatko oppilaat edes siellä.

"Kuiskaustähti aikoo pitää arviointinne nyt, joten pistäkää vauhtia ja tulkaa aukiolle", hän maukui ja katsoi sammalien päällä uneliaan näköisinä makaavia oppilaita. Hänestä tuntui kuin nämä eivät olisi muuttaneet asentoaan ollenkaan sen jälkeen, kun hän oli käynyt pesässä edellisen kerran.

"Kyllä, kyllä", Raikastassu mutisi kömpiessään ylös pediltä. Tämä ravisteli sammaleen palasia turkiltaan ja näytti heti virkeämmältä.

"Oletteko nukkuneet koko päivän?" Myrkkykiemura tiedusteli astuessaan kaksikon edellä ulos pesästä. Katsoessaan Suurkivelle hän näki Kuiskaustähden sen juurella odottamassa. Palavakasvo oli tämän kanssa, minkä takia klaanipäällikkö ei näyttänyt vielä huomaavan heitä.

"Ei ihan mutta me saimme siihen luvan", Raikastassu puolusteli ja tämän veli päästi huvittuneen tuhahduksen lähtiessään kävelemään kohti Suurkiveä. Kun he pääsivät lähemmäs, Kuiskaustähden katse kiinnittyi heihin ja tämä nyökkäsi, jolloin Palavakasvo lähti tassuttelemaan muualle.

"Oletteko valmiita?" klaanipäällikkö kysyi katsoessaan Ruototassua ja Raikastassua.

"Kyllä", nämä vastasivat yhtä aikaa.

"Lähdetään sitten", Kuiskaustähti naukui ja lähti ensimmäisenä kävelemään kohti piikkihernetunnelia, "aloitamme hiekkakuopalla, jossa saatte näyttää taistelutaitojanne, minkä jälkeen lähdette yksin metsästämään. Se on varmasti haastavampaa tällä hetkellä lumen takia, mutta se otetaan myös huomioon arvioinnissa."

Myrkkykiemura kulki askeleen Kuiskaustähden jäljessä ja katsoi sivusilmällä oppilaiden keskittyneitä ilmeitä, kun nämä kuuntelivat päällikön sanoja. Hän toivoi näiden puolesta, että nämä löytäisivät metsästäessä jotakin eivätkä joutuisi palaamaan tyhjin tassuin.

**

"No niin. Ensin taistelette toisianne vastaan ja sen jälkeen saatte Myrkkykiemuran vastaanne", Kuiskaustähti selitti, kun he olivat päässeet hiekkakuopalle. Musta kolli kääntyi ihmeissään katsomaan päällikköään, koska tämä ei ollut maininnut asiasta sanaakaan. Hän ei kuitenkaan sanonut mitään, koska ei auttaminen häntä erityisemmin haitannut.

"Ensimmäisenä Ruototassu hyökkää. Voitte aloittaa", naaraspäällikkö kehotti ja oppilaat siirtyivät kauemmas toisiaan vilkaisten. Myrkkykiemura katsoi silmä tarkkana taistelevia oppilaita ja yritti oppia näiden tapoja edes hieman ollakseen valmis joutuessaan itse näitä vastaan. Ruototassun ja Raikastassun liikkeet näyttivät sulavilta kuin nämä tietäisivät tarkasti toistensa aikeet ja sen turvin pystyisivät väistelemään iskuja.

"Oikein hyvä", Kuiskaustähti kehräsi, kun Raikastassu viimein sai painettua Ruototassun lumiseen maahan. Tämän pitkä valkea turkki sulautui lumeen melkein täydellisesti ja Myrkkykiemura joutui räpäyttämään silmiään muutaman kerran erottaakseen tämän maassa. Lopulta musta oppilas päästi kollin nousemaan ja nämä jäivät seisomaan hengästyneinä vierekkäin. Myrkkykiemura näki sisarensa Ruototassulle lähettämän ilkikurisen katseen.

Soturikissat 1 ― Myrkkytähden MenneisyysOù les histoires vivent. Découvrez maintenant