Κεφάλαιο 220

6.4K 249 111
                                    

Τα τακούνια μου χτυπάνε στο σκληρό ξύλινο πάτωμα καθώς επικεντρώνομαι στο να φτάσω πίσω στην πόρτα του εστιατορίου. Αν ήμασταν πιο κοντά στο σπίτι θα έφευγα αμέσως τώρα, θα ετοίμαζα τις βαλίτσες μου για το Σιάτλ, και θα έμενα σε ένα ξενοδοχείο μέχρι να έβρισκα κάποιο διαμέρισμα. Έχω βαρεθεί τόσο τον Χάρρυ να μου κάνει τέτοιου είδους πράγματα, είναι επώδυνο και ντροπιαστικό και με καταστρέφει. Εκείνος με καταστρέφει, και το ξέρει. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το κάνει.

Επιτέλους φτάνω στην πόρτα και την ανοίγω, ελπίζοντας να μην χτυπήσω κανένας συναγερμός. Θα έπρεπε να σιγουρευτώ ότι δεν ήταν έξοδος κινδύνου πρώτα όμως δεν μπορώ να σκεφτώ σωστά. Ο κρύος βραδινός αέρας με τυλίγει μόλις βγαίνω έξω.. Είναι χαλαρωτικό, τυλίγοντας με σε κάτι άλλο διαφορετικό από παλιό αέρα και άβολη ατμόσφαιρα.

Στηρίζω τους αγκώνες μου στο περβάζι και κοιτάω έξω στο δάσος. Είναι σκοτεινά, σχεδόν κατάμαυρα εκεί έξω. Το εστιατόριο βρίσκεται ακριβώς στη μέση μιας δασώδους περιοχής ώστε να δημιουργεί την αίσθηση μιας περισσότερο απομονωμένης ατμόσφαιρας. Λειτουργεί όμως δεν είναι ιδανικό για μένα τώρα όταν ήδη νιώθω παγιδευμένη.

«Είσαι καλά;» μια φωνή ακούγεται πίσω μου. Όταν γυρνάω ο σερβιτόρος, ο Ρόμπερτ στέκεται στην πόρτα, κρατά μια στοίβα πιάτα στο ένα του χέρι.

«Αμμ, ναι, απλά ήθελα να ανασάνω.» απαντάω ειλικρινά.

«Oh, έχει λίγο κρύο εδώ έξω.» χαμογελάει. Το χαμόγελο του είναι ευγενικό και βασικά αρκετά αξιολάτρευτο.

«Ναι, λίγο.» απαντάω. Συγκρίνοντας το με τον αποπνιχτικό αέρα μέσα στο εστιατόριο ο αέρας εδώ έξω με κάνει να νιώθω υπέροχα.

Και οι δυο στεκόμαστε σιωπηλοί, είναι ελαφρώς άβολο όμως δεν με πειράζει. Τίποτα δεν είναι περισσότερο άβολο από το να κάθεσαι σε εκείνο το τραπέζι. Λίγα λεπτά αργότερα μιλάει.

« Δεν σε έχω ξαναδεί εδώ γύρω.» τοποθετεί απαλά τα πιάτα στο άδειο τραπέζι δίπλα στην πόρτα και περπατάει πιο κοντά μου. Στηρίζει τους αγκώνες του στο περβάζι λίγα μέτρα πιο πέρα.

«Εκδρομή, δεν έχω ξαναέρθει ποτέ πριν εδώ.»

«Πρέπει να έρθεις το καλοκαίρι, ο Φεβρουάριος είναι η χειρότερη εποχή για να έρθεις εδώ, λοιπόν εκτός από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ίσως ακόμα και τον Ιανουάριο.» τα μάγουλα του κοκκινίζουν καθώς τραυλίζει «Λοιπόν καταλαβαίνεις τι εννοώ.» γελάει. Μπορώ να δω ότι ντρέπεται.

After 3 - Greek TranslationΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα