Κεφάλαιο 275

6K 148 40
                                    

Harry's POV

«Χάρρυ, μπορώ να σου μιλήσω ένα λεπτό;» η φωνή της Κάρολ είναι απαλή, ήρεμη ακόμα. Είμαι ήδη μπερδεμένος και η γυναίκα μόλις άρχισε να μιλάει.

«Αμμ, βέβαια.» στέκομαι λίγο πιο πίσω, διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση από εκείνη. Η πλάτη μου ενάντια στον τοίχο της μικρής κουζίνας μέχρι να σταματήσω να κινούμαι.

«Απλά ήθελα να μιλήσω για χθες το βράδυ.» η έκφραση της είναι σφιχτή και ξέρω ότι αυτό είναι και για εκείνη όσο περίεργο είναι και για μένα. Βγάζω τα μάτια μου από πάνω της και κοιτάω τα πόδια μου. Δεν ξέρω πως θα πάει αυτό αλλά έχει ήδη πιάσει τα μαλλιά της και έχει καθαρίσει το μουτζουρωμένο μέικ απ που υπήρχε κάτω από τα μάτια της χθες το βράδυ.

«Δεν ξέρω τι με έπιασε. Δεν έπρεπε ποτέ να αντιδράσω έτσι μπροστά σου. Ήταν απολύτως ηλίθιο και εγώ..»

«Είναι εντάξει.» την διακόπτω.

«Όχι, αλήθεια δεν είναι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη και να πω τι τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ, ακόμα επιμένω να μείνεις μακριά από την κόρη μου.» λέει. Δεν περίμενα κάτι άλλο από εκείνη.

«Μακάρι να μπορούσα να σου πω ότι θα σε ακούσω όμως δεν μπορώ. Ξέρω ότι δεν σου αρέσω.» σταματάω και γελάω με τα λόγια μου. «Με μισείς και το καταλαβαίνω, αλλά ξέρεις ότι η γνώμη σου δεν σημαίνει τίποτα για μένα. Το εννοώ με τον πιο ευγενικό τρόπο που υπάρχει, απλά έτσι έχουν τα πράγματα.»

Με πιάνει απροετοίμαστο όταν γελάει μαζί μου. Σαν το δικό μου, το δικό της είναι ένα πονεμένο, μικρό γέλιο. «Είσαι ακριβώς σαν εκείνον, μιλάς σε μένα με τον ίδιο τρόπο που μιλούσε εκείνος στους γονείς μου. Ούτε ο Ρίτσαρντ δεν νοιαζόταν ποτέ για το τι σκεφτόντουσαν για εκείνον, αλλά κοίτα που τον πήγε αυτό.»

«Δεν είμαι εκείνος.» της απαντάω βιαστικά. Αλήθεια προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος μπορώ μαζί της αλλά μου το κάνει δύσκολο. Η Τέσσα είναι στο ντους τόση ώρα και βάζω τα δυνατά μου να μην πάω να την ελέγξω.

«Πρέπει να προσπαθήσεις να δεις όλο αυτό το πράγμα από την δική μου απτική γωνία, Χάρρυ. Ήμουν στην ίδιου είδους τοξικής σχέσης και ξέρω πως τελειώνουν αυτά τα πράγματα. Δεν το θέλω αυτό για την Τέσσα και αν την αγαπούσες όπως ισχυρίζεσαι ότι το κάνεις, δεν θα το ήθελες ούτε εσύ αυτό για εκείνη.» με κοιτάει και συνεχίζει. «Θέλω το καλύτερο για εκείνη, μπορεί να μην με πιστεύεις αλλά πάντα μεγάλωνα την Τέσσα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εξαρτάται από έναν άντρα, όπως έκανα εγώ, και κοίτα την τώρα. Είναι δεκαεννέα χρονών και μένει με ένα τίποτα κάθε φορά που εσύ αποφασίζεις να την αφήσεις..»

After 3 - Greek TranslationWhere stories live. Discover now