Kapitola I.

3.1K 260 79
                                    


-Londýn, listopad 2013-

Policie není vyřešení případu o nic blíže

Již jsou to čtyři dny od zmizení Jane Whitmore a místní policie nemá ani nejmenší tušení, co se s mladou studentkou stalo.

Jane Whitmore (19), studentka jedné z prestižních londýnských soukromých škol, zmizela v úterý 13.11.2013 v pozdních odpoledních hodinách. Tak jako každý den se slečna Whitmore kolem šestnácté hodiny odpolední vydala z domu svých rodičů na večerní výuku, avšak na plánovanou přednášku již nedorazila. Jak bylo jejím zvykem, kolem tři čtvrtě na pět se zastavila ve svém oblíbeném pekařství, aby si zde zakoupila nějaké jídlo, až se bude kolem osmé večerní vracet domů. Před pátou hodinou odpolední asi deset minut telefonovala se svým starším bratrem. Od té doby slečnu Whitmore již nikdo nespatřil.

Když se mladá dívka ten večer nevrátila domů, rodina okamžitě zkontaktovala policii, která se obratem ujala vyšetřování. Vyšlo najevo, že dívka na univerzitu vůbec nedorazila. Profesoři na svých hodinách její nepřítomnost zaznamenali, ale nepřikládali tomu žádnou váhu. Nikdo z jejích přátel dívku nepostrádal, jak uvedli, mysleli si, že se ten den zkrátka rozhodla večerní výuku neabsolvovat.

Policejní složky ihned rozjely rozsáhlé pátrání. Vyslechly profesory, dívčiny přátele, spolužáky a prodavače v pekařství, který dívku na vlastní oči viděl jako poslední. Dle slov jejího bratra byla dívka během jejich následného hovoru veselá, uvolněná a žertovala. Nic nenasvědčovalo tomu, že by chtěla utéct. Kolemjdoucí, kteří dívku na ulici zaregistrovali, také nezaznamenali nic podezřelého. Na cestě mezi pekařstvím a univerzitou, kudy dívka chodila, nebylo taktéž nalezeno nic znepokojivého. Žádné stopy po zápase, násilí, nic.

Policie postupně přestala pracovat s verzí, že by dívku někdo unesl. Případní únosci se se žádostí o výkupné na rodinu Whitmoreových neobrátili. Dívčini rodiče si odmítají připustit variantu nejhorší. Proč by ale někdo chtěl ublížit nevinné dívce? To je otázka, na kterou nezná odpověď ani policie.

Pokud by snad někdo měl o pohybu slečny Whitmore nějaké informace nebo viděl cokoliv podezřelého, policie veřejnost vyzývá, aby ji neprodleně kontaktovala.

O dalším vývoji v případu vás budeme informovat.

©Dan McAffrey

*

„Četl jsi to, tati? Jako kdyby se po té dívce slehla zem," Mína se zachmuřeným výrazem zavřela noviny, které se poslední dny zabývaly jen zmizením mladé Jane Whitmore.

„Četl, četl," pokýval její otec hlavou, ale na noviny nebral zřetel. Seděl ve svém oblíbeném koženém křesle a zaujatě pročítal studii jednoho z předních německých vědců. O dění ve společnosti se zajímal a zmizení mladé dívky jej nenechávalo chladným, ovšem nyní byl zcela ponořený do oné studie.

„Je to hrůza. Musí to být příšerné, netušit, kde je tvé vlastní dítě," vzdechla Mína z pohovky a přes nízký stolek v obýváku se zahleděla na svého otce. Znala ho. Věděla, že on by ji hledal na vlastní pěst.

Tahle poznámka už jejího otce od skript odtrhla. Vzhlédl ke své dceři a zabodl své šedivé oči schované za skly brýlí do jejích zářivě zelených. Chvíli si ji beze slova prohlížel.

Miloval svou dceru. Od smrti jeho ženy pro něj byla tím nejbližším člověkem, jakého na světě měl. Zapřísahal se, že ji ochrání před vším nebezpečenstvím. Muži počínaje, samozřejmě. Mína byla půvabná dívka. Prameny rudých vlasů jí ve vlnách splývaly až k pasu a díky jemným rysům tváře působila jako křehká panenka, kterou je nutno opatrovat jako oko v hlavě. Když si ji tak prohlížel, dmul se pýchou. Vyrostla z ní krásná žena a on z ní vychoval slušné děvče.

DraculaKde žijí příběhy. Začni objevovat