Dopis

694 92 16
                                    

Drahý otče,

jen nerad činím něco, co jsi sám nechtěl. Vždy jsi mi kladl na srdce, abych nezahazoval svůj život a prožil jej celý, v jeho plné šíři. Tak jsem vždy činil a přestože se ti může zdát, že jsem svůj život právě zahodil, není tomu tak. Jsem šťastný, že mým posledním činem na tomto světě je tvé vzkříšení.

Vím, že jsi o to nikdy nestál a byl bys raději zpola mrtvý, ale objevily se nové skutečnosti, nové možnosti, kterých bys měl využít. Dlouho jsem pátral po místě tvého posledního odpočinku. Pravdou je, že bych to dokázal rychleji. Většinu času jsem ale strávil dalším výzkumem, který přinesl překvapivé závěry. Pokud čteš tyto řádky, nepřestávej. Možná právě v rukou držíš klíč ke všemu.

Pátral jsem ve starých pramenech a procestoval Rumunsko, tvou domovinu, abych zjistil více. Vždy jsi prahl po pomstě, což jsem naprosto chápal. Silas ti vzal vše a nikdy nedojdeš klidu, pokud bude stále naživu. Nedařilo se ti ho najít. Snad bych si mohl uzurpovat trochu těch zásluh, když řeknu, že v té době jsi ještě po svém boku neměl mě. Objevil jsem velmi zajímavé věci.

Vše započalo setkáním s mladým upírem (v porovnání s tebou je skutečně mladý), které bylo více než obohacující. Možná ti to nepřijde jako nic zajímavého, ale opak je pravdou. Jeho původ je skutečně pozoruhodný. Není totiž z tvé krve. Nevzešel z Drákulovy linie. Jak se ukázalo, Silas se patrně pokusil zopakovat svůj úspěch, jak tvé stvoření nazývá. Tehdy se ale jeho obětí stala žena a ta na svět přivedla novou linii upírů, svou vlastní. Jejich původ není odvozen od Drákuly. Více informací jsem shromáždil ve tvém pařížském bytě, kde na tebe bude čekat všechno, co jsi zde zanechal. Zajistil jsem ti taktéž byt v Exeteru, kde se můžeš plně zotavit. Připravil jsem všechno, co bys mohl potřebovat a co zodpoví tvé prvotní otázky. Více informací však získáš od toho upíra. Žije v Rumunsku a pokud chceš Silase jednou provždy zabít, měl bys ho vyhledat. Byl jsi na to sám, ale společně můžete tohle všechno ukončit. Jsem si jistý, že ti pomůže. Ani on sám nevítá tento prokletý život. V mnohém mě překvapil, zejména ve svém smýšlení. Neviní toho, kdo jej proměnil, neviní ani tu ženu, u které to začalo. Má stejné důvody nenávidět Silase tak, jako ty. Bude z něj silný spojenec, pokud jej vyhledáš a já doufám, že ano. Právě proto jsem tě vzkřísil.

Otče, vím, že jsi to takto nechtěl, ale vždy jsi mi říkal, že svobodná volba je to nejcennější, co člověk má. Sám se svobodně rozhodnout, co udělat. Já se rozhodl takto. Bylo to mé rozhodnutí, má volba a neudělal bych to jinak. Neteskni za mnou, neboť nemáš důvod.

Dal jsi mi vše, o čem se mi ani nesnilo. Byl jsem ztracené dítě, které nemělo nikoho. Ty ses mne ujal a jen díky tobě jsem prožil život, jaký stojí za to prožít. Je mi ctí, že ho mohu ukončit takto a pomoci ti naplnit zase tvé plány. Díky tobě jsem získal mnohé a dosáhl jsem tolika věcí, ale vždy pro mě bude nejvíce znamenat to, že jsi mi dal domov a v sobě otce, jakého jsem si vždy přál. Zní to podivně, to uznávám, ale právě ty jsi tím, co v mém životě mělo skutečný smysl. Pomoci ti je pro mě čest. Je to to nejmenší, co pro tebe mohu udělat.

Nepopírám, že je to kruté, ta chvíle, kdy znovu procitneš, najdeš mne tady a dojde ti, čí krev tě probrala. V tomto dopise snad nalezneš alespoň malou útěchu. Netruchli pro mne, protože nemáš důvod. Odcházím šťastný, s pevnou vírou v to, že dokončíš, co jsi před staletími započal. Nevzdávej se, protože můj otec se nikdy nevzdává. Takto jsi mne vychoval a takto také odcházím.

Přeji ti mnoho zdaru na další cestě. Ač se na ni nemohu vydat také, stále budu s tebou. Vytrvej a znovu se shledáme. Věřím v to.

Tvůj syn Van Helsing

DraculaDonde viven las historias. Descúbrelo ahora