Kapitola XXI.

1.3K 139 37
                                    

Doktor Seward si dělal starosti

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

Doktor Seward si dělal starosti. Jako soudnímu lékaři mu připadl náročný úkol zjistit příčinu smrti tří obětí, jejichž těla byla nalezena na druhém konci města. Závěry, ke kterým došel, jej vůbec netěšily. Za ta léta toho už viděl spoustu, leč něco takového nikoliv. Tři oběti, tři těla. Násilný trestný čin. Doktor Seward byl rovněž otcem a při pohledu na zubožená těla obětí musel neustále myslet na to, že venku, kde se patrně prohání vrah, pobývá také jeho jediná dcera. Ač nerad, neustále musel přemítat nad tím, že by se na jednom ze čtyř pitevních stolů mohla objevit také Mína.

Přes tři z nich byl přehozen sytě zelený potah k zakrytí těl. Doktor Seward postával u stěny, očima se přesouval z jednoho těla ke druhému a čekal na příchod povolaných osob v případu. Nemohl Míně říct, co všechno se děje, ale mohl ji alespoň varovat, aby byla obezřetná. Chtěl to udělat už předešlý den večer, ale pitva tří těl je časově velice náročný případ. Z práce se už nedostal domů. Nyní, chvíli po poledni, vyčkával na pověřeného detektiva, aby mu mohl sdělit výsledky.

Netrvalo dlouho a dveře ve vedlejší místnosti vrzly a zabouchly se. Zvuk kroků se nesl až k uším doktora Sewarda. Rozeznal, že nepřichází pouze jeden člověk. A skutečně. Během chvíle na pitevnu vstoupil holohlavý muž pokročilého věku. Hned za ním kráčel Arthur Godalming.

„Doktore Sewarde," zachraptěl první z mužů a s napřaženou rukou zamířil k soudnímu lékaři. Očima přitom zabrousil k jednomu ze stolů, na nichž leželo tělo.

„Detektive Browne," doktor Seward mu vyšel vstříc a potřásl si s ním rukou. Látka bílého pláště se mu prudkým pohybem roztančila kolem nohou. „Arthure, rád tě zase vidím," napřáhl ruku také k mladšímu z mužů. Jonathanova nejlepšího přítele rovněž znal.

„Rád vás zase vidím, doktore," Arthura těšilo, že se opět může setkat s tak laskavým mužem. Uvítal by to ale za mnohem příjemnějších okolností.

Všichni muži si na přivítání potřásli rukou. Doktor Seward neváhal ani na okamžik a přesunul se k prvnímu stolu z nerezové oceli, na kterém spočívalo jedno ze zakrytých těl.

„Co tomu říkáte, doktore?" slova se ujal detektiv Brown a se svým společníkem zaujali místo u stolu naproti soudnímu lékaři.

Doktor si promnul bradu zarostlou vousy, které korespondovaly s jeho bělavými vlasy. Nejvýraznějším rysem jeho tváře byl nos jako bambule, až byl sám rád, že tohle po něm jeho dcera nezdědila.

„Skutečně zvláštní případ, detektive," zastrčil si ruce do kapes pláště a střídavě pozoroval oba muže. On sám si s případem pořádně nevěděl rady. Neměl toho policii moc co nabídnout.

„Tři oběti během jedné noci, to se už dlouho nestalo," Arthur si založil ruce na hrudi a hypnotizoval tělo pod sebou. Čekal na okamžik, kdy se plachta odkryje.

DraculaDove le storie prendono vita. Scoprilo ora