Slender man

515 6 0
                                    

Slender Man voldoet misschien aan de traditie als het gaat om angstaanjagende personages, maar in deze tijd van internet-memes kwalificeert hij zich zeker als een belichaming van terreur die opzettelijk is afgestemd op de iPhone-generatie. Maar wie is die Slender Man eigenlijk? Lees verder, als je durft!

Slender Man is een onopvallend (hij heeft geen waarneembare kenmerken, maar zijn gezicht neemt af en toe verschillende vormen aan), bleek figuur in een zwart pak met langdradig verlengde ledematen. Zijn primaire doelwit is kinderen, maar uiteindelijk zijn alle mensen de pineut na zijn aanwezigheid. In de zoektocht om meer over hem te weten trek je vaak ongewilde aandacht. Dat is vervelend, want hij kan zich zonder pardon teleporteren naar waar hij maar wil. Zijn nabijheid kan leiden tot toenemende desoriëntatie, paranoïde gevoelens, waanzin en af ​​en toe een bloedneus. Pogingen om hem op te nemen op video of audio zijn meestal nutteloos.

is zijn verhaal sinds zijn eerste geboorte door meerdere auteurs opgebouwd. Velen zagen Slender Man voor het eerst via de video-opnames "Marble Hornets" op YouTube, die uiteindelijk meer dan 50 miljoen keer bekeken werden en een kwart miljoen abonnees opleverde. De serie ontwikkelde ook het Slender Man-symbool, dat sindsdien verscheen in vele andere verhalen met het personage. Het schrikbewind van de slanke man begon allemaal met één man en een eenvoudige kleine internetwedstrijd om met iets nieuws en verontrustends te komen...

De sinistere Slender Man-saga begon op 8 juni 2009, toen de bedenker Eric "Victor Surge" Knudsen een aantal Photoshop-afbeeldingen van het wezen op het "Something Awful"-internetforum als onderdeel van een wedstrijd om originele 'paranormale' foto's te maken.

In tegenstelling tot andere deelnemers beschreef Knudsen zijn foto's met griezelige tekstfragmenten die een groter verhaal suggereerden. Over ontvoerde kinderen die mogelijk zelfs in dienst van de moordenaar waren. Andere posters vormden bijna onmiddellijk een achtergrondverhaal voor het personage en Slender Man werd al snel een van de meest populaire viral 'creepypasta' (in principe gemakkelijk te kopiëren en plakken korte horrorverhalen die online kunnen worden gedeeld) verhalen die overal op internet worden gedeeld als een crowdsourced meme van moderne horror.

Slender Man is een mix van talloze andere personages uit de horrorliteratuur: afgeleid uit elementen van Lovecraftiaanse waanzin, verhalen over de mysterieuze Men in Black en Greys in verband met UFO-kennis, games zoals Silent Hill en Resident Evil, en het werk van Stephen King en William S. Burroughs.

nudsen heeft ook de invloed erkend van de Tall Man uit de Don Coscarelli-film uit 1979, Phantasm en de legende van de Mothman. Terwijl de gelijkenissen met wezens zoals de mannen in Buffy the Vampier Slayer en het Charlton/DC Comics-personage Question ook aanwezig zijn.

Helaas lijkt de grootste 'roem' van Slender Man te zijn veroorzaakt nadat hij middenin een echte tragedie is beland. Dit gebeurde toen twee 12-jarige meisjes in Wisconsin een klasgenoot op 31 mei 2014 aanvielen en negentien keer hebben gestoken. De "Waukesha Stabbing" was een poging van de twee meisjes - zoals ze later de politie vertelden - om de slender man tevreden te stellen en hun families te beschermen tegen zijn geweld.

Het slachtoffer overleefde de aanval, maar het verhaal van de gruwelijke aanval verscheen breed in het nieuws en leidde er zelfs toe dat Knudsen zelf een korte verklaring aflegde waarin hij weigerde het incident verder te bespreken. Het hele verhaal is sindsdien behandeld door HBO in de documentaire Beware the Slenderman.

Sinds de "Waukesha Stabbing" zijn andere Slender Man gerelateerde misdaden gemeld, waaronder een moeder die door haar eigen 13 jaar oude dochter is neergestoken, een incident in september 2014 waarbij een 14-jarig meisje brand stichtte bij het huis van haar familie en een uitbarsting van zelfmoordpogingen uit 2015 bij het indianenreservaat in Pine Ridge. In dat laatste geval werd het personage genoemd als een primaire inspiratie, aangezien deze zou lijken op de 'zelfmoordgeest' die deel uitmaakt van hun tradities.

Ondanks deze vreselijke verhalen veroverde Slender Man snel de verbeelding en glipte hij de popcultuur binnen via games, televisie, muziek en nog veel meer. Afgezien van de Slender Man-film van Screen Gems die dit voorjaar verschijnt, zijn verwijzingen verschenen in Minecraft en andere games.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now