Smile.JPG

53 4 0
                                    

Ik ontmoette Mary E. voor het eerst persoonlijk in de zomer van 2007. Ik had met haar man van vijftien jaar, Terence, afgesproken om haar te zien voor een interview. Mary was het aanvankelijk eens, want ik was geen journalist, maar eerder een amateurschrijver die informatie verzamelde voor een paar vroege college-opdrachten en, als alles volgens plan verliep, enkele stukjes fictie. We hebben het interview gepland voor een bepaald weekend toen ik in Chicago was voor niet-verbonden zaken, maar op het laatste moment veranderde Mary van gedachten en sloot ze zichzelf op in de slaapkamer van het stel, en weigerde een ontmoeting met me te hebben. Een half uur lang zat ik bij Terence toen we voor de deur van de slaapkamer kampeerden, ik luisterde en maakte aantekeningen terwijl hij vruchteloos probeerde zijn vrouw te kalmeren. De dingen die Mary zei, hadden weinig zin maar pasten bij het patroon dat ik verwachtte: hoewel ik haar niet kon zien, kon ik aan haar stem horen dat ze huilde, en vaker hadden haar bezwaren tegen het spreken met mij betrekking op een onsamenhangende tirade over haar dromen - haar nachtmerries. Terence verontschuldigde zich heftig toen we de oefening stopten, en ik deed mijn best om het op de voet te volgen; herinner me dat ik geen verslaggever was op zoek naar een verhaal, maar slechts een nieuwsgierige jongeman op zoek naar informatie. Trouwens, ik dacht op dat moment, ik zou misschien een ander, vergelijkbaar geval kunnen vinden als ik er mijn gedachten en middelen aan besteed.

Mary E. was de sysop voor een klein bulletinboardsysteem uit Chicago in 1992, toen ze voor het eerst smile.jpg tegenkwam en haar leven voor altijd veranderde. Zij en Terence waren slechts vijf maanden getrouwd. Mary was een van de naar schatting 400 mensen die het beeld zagen toen het als een hyperlink op de BBS werd geplaatst, hoewel zij de enige is die openlijk over de ervaring heeft gesproken. De rest is anoniem gebleven of is misschien dood. In 2005, toen ik nog maar in de tiende klas zat, werd smile.jpg voor het eerst onder mijn aandacht gebracht door mijn groeiende interesse in webgebaseerde verschijnselen; Mary werd het vaakst genoemd slachtoffer van wat soms wordt aangeduid als "Smile.dog" en het is bekend dat smiley.jpg wordt weergegeven. Wat me opviel (behalve de voor de hand liggende macabere elementen van de cyberlegende en mijn neiging om dergelijke dingen te doen) was het pure gebrek aan informatie, meestal tot het punt dat mensen het niet geloven, het bestaat zelfs anders dan als een gerucht of hoax .

Het is uniek omdat, hoewel het hele fenomeen draait op een fotobestand, dat bestand nergens te vinden is op internet; zeker veel gefotoanipuleerde simulacra nestelen het web, verschijnen met de meeste frequentie op sites zoals het imageboard 4chan, met name het / x / -gerichte paranormale subbord. Er wordt vermoed dat dit namaakproducten zijn omdat ze niet het effect hebben dat de ware smile.jpg zou hebben, namelijk abrupt epilepsie en acute angst. Deze beweerde reactie in de kijker is een van de redenen waarom de fantoomachtige smile.jpg met zoveel minachting wordt aangezien, want het is overduidelijk absurd, hoewel afhankelijk van wie je de terughoudendheid vraagt ​​om het bestaan ​​van smile.jpg te erkennen, misschien net zoveel uit is van angst zoals het is uit ongeloof.

Noch smile.jpg noch Smile.dog wordt ergens op Wikipedia vermeld, hoewel de website artikelen bevat over andere, misschien meer schandalige shocksites als ****** (hello.jpg) of 2girls1cup; elke poging om een ​​pagina met betrekking tot smile.jpg te maken, wordt summier verwijderd door een van de vele admins van de encyclopedie.


Ontmoetingen met smile.jpg zijn het spul van de internetlegende. Mary E.'s verhaal is niet uniek; er zijn ongeverifieerde geruchten over smile.jpg in de begintijd van Usenet en zelfs één hardnekkig verhaal dat een hacker in 2002 de forums van humor en satire-website Something Awful overspoelde met een stortvloed aan Smile.dog-foto's, waardoor bijna de helft van de forum's werd weergegeven gebruikers op het moment epileptisch. Er wordt ook gezegd dat smiley in het midden tot eind jaren 90 op Usenet circuleerde en als een bijlage van een ketting-e-mail met de onderwerpregel "SMILE !! GOD HOUDT VAN JOU! "Ondanks de enorme blootstelling die deze stunts zouden genereren, zijn er maar heel weinig mensen die toegeven dat ze een van hen hebben meegemaakt en er is geen enkel spoor van het bestand of een link ontdekt.

Creepy verhalen nederlandsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu