Sally

59 6 0
                                    

De zomer was dat jaar lekker warm. De zon bracht, zoals altijd, warmte op je huid. Lichte briesjes vielen door de buurt en maakten de dagen niet te warm of koud. Het was gewoon perfect weer. Maar er is één zomer die Sally nooit zal vergeten.

Sally was een jong meisje van acht jaar oud, met lang krullend bruin haar en felgroene ogen. Ze was altijd beleefd, ze loog nooit, en deed wat haar gezegd was. Haar moeder en vader aanbaden haar gewoon; ze konden geen betere dochter vragen.

Sally giechelde terwijl ze speelde met haar vrienden daarbuiten. Carieuze spellen zoals hinkelen en springtouw. Zelfs poppen en tag. Sally's moeder lachte hartelijk naar het onschuldige gezicht en veegde haar handen af ​​aan haar schort en riep.

"Sally! Kom binnen nu, het is tijd voor de lunch!" Sally keek op van haar pop en glimlachte.

"Ok mama!"

Zittend aan de eettafel, stuiterde Sally lichtjes op haar stoel, opgewonden om wie weet wat. Haar moeder legde een boterham met pindakaas en jam neer, de korst afgesneden, een paar wortel- en selderijstokken aan de zijkant en sap om te drinken.

"Dankjewel mama."

"Graag gedaan schatje." Terwijl het kind haar boterham begon te pakken, ging haar moeder tegenover het meisje zitten en glimlachte en keek haar aan. 'Raad eens, je oom Johnny komt eraan!' Sally keek op en glimlachte, de hoeken van haar lippen hadden sporen van pindakaas erop.

"Mmg! Muncle Jommy?" Ze herhaalde haar eten. Haar moeder lachte en knikte.

'Mhm, hij komt om papa te helpen met zijn werk en ook voor jou te zorgen, misschien kunnen we allemaal naar het carnaval gaan!' Sally kauwde de rest van haar beet snel en slikte.

"Kunnen Sarah en Jenny ook komen?" Haar moeder keek in gedachten op.

"Nou dat is aan hun moeders en vaders om te zeggen, maar als het kan, zeker!" Weer giechelde het kind en stuiterde op haar stoel, nu nog meer opgewonden over de zomervakantie van dit jaar.

In de loop van de volgende dagen reed oom Johnny naar het huis. Hij klom uit zijn auto, strekte zijn armen over zijn hoofd en slaakte een zucht.

"Oom Johnny!" Een stemmetje piepte en verdiende de aandacht van de man. Sally liet het springtouw vallen waarmee ze aan het spelen was en rende naar het familielid en knuffelde hem.

"Hey-y Sal! Hoe gaat het met je?" Hij vroeg het meisje gemakkelijk op te tillen en haar een goede knuffel te geven. Het meisje giechelde en keek terug naar haar vrienden, die nu in hun richting zwaaiden.

"Ik speel al met Sarah en Jennie, laten we naar binnen gaan en tegen mama zeggen dat je er bent!"
"Klinkt als een geweldig idee" Hij glimlachte en liep het huis binnen en riep de vrouw uit. "Marie! Ik ben hier!" Hij riep, gevolgd door Sally die hem nabootste.

"Mama! Hij is hier!" De huisvrouw haastte zich de keuken uit en glimlachte, blij dat Johnny het had gehaald.

"Johnny, je bent hier veilig en gezond." De man plaatste het meisje op de grond en gaf haar een schouderklopje om haar weg te sturen en omhelsde de vrouw.

"Natuurlijk wel, waarom zou ik anders niet hier veilig en wel komen?" Hij lachte en liep met de vrouw de keuken in. Sally liep naar de voordeur en riep dat ze terug naar buiten ging om te spelen.

"Zorg dat je voor donker invalt!"

"Ja mevrouw!" En van het meisje ging.

Toen het avondeten dichterbij kwam, kwam Sally's vader thuis. Hij was blij om te zien dat zijn broer daar ook was. Toen hij zijn dochter binnenliep, wandelde hij met een handdruk en een knuffel naar Johnny toe.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now