Houder van as

2 0 0
                                    

Wacht in elke stad, in welk land dan ook, op een nacht die koud genoeg is om je adem in de lucht te zien. Beklim het hoogste gebouw dat je kunt vinden en begeef je naar de rand van het dak. Fluister in de duisternis dat je degene wilt bezoeken die zichzelf 'The Holder of Ashes' noemt.

Ooit zo langzaam zullen de sterren aan de hemel één voor één naar beneden knipogen, totdat alleen de maan overblijft. Wacht tot zelfs de maan in duisternis verdwijnt en geen andere geluiden te horen zijn behalve het zachte blazen van de wind. Je moet dan van de richel stappen. Als je nu teruggaat, zul je gedwongen worden om voor altijd in de koude, stille duisternis te dwalen.

Je zult langzaam vallen en op de harde aarde landen. Je moet snel van de grond opstaan ​​en je een weg banen door de duisternis. Zwarte veren vallen overal om je heen. U mag geen geluid maken of het oneindige legioen van raven die stil rondfladderen boven u zal neerdalen en voor eeuwig op uw vlees smullen.

Na een onbepaalde hoeveelheid tijd, van uren tot weken, zul je een man voor je zien die in de duisternis staat. Hij is oud en gerimpeld en draagt ​​alleen maar een bruine lendendoek. Als je hem nadert, zul je zien dat hij zwarte veren grof in zijn huid geniet over zijn hele lichaam. Hij zal stil blijven staan, met zijn hoofd gebogen.

Als je dichterbij komt, zal de gevederde man langzaam zijn hoofd opsteken. Je moet je eigen hoofd buigen, want om in zijn zwarte juweelogen te kijken, moet je in de diepten van het niets kijken.

De man zal langzaam zijn armen naar zijn zijden opheffen. De zwarte veren zullen heen en weer blazen in de plotselinge zware wind. Hij zal zijn hoofd achterover gooien en een onaards gierend geluid laten horen. Je moet je oren bedekken en schreeuwen, over de waaiende wind en het onaardse gejammer: "Waarom werden ze het zwijgen opgelegd?"

De man stopt en buigt zijn hoofd naar de zijkant. Plots begint hij tranen van brandende toon te huilen. Zijn lichaam zal ontbranden in karmozijn vuur en je moet snel weg kijken, anders springen de vlammen hongerig en verteren je ook.

Wacht tot de man niets meer dan as is en veeg dan door zijn stoffelijk overschot. Daar vind je een klein zwart beeld van een raaf met zijn vleugels wijd gespreid, gemaakt van de samengeperste as. Als je het opraapt, zul je merken dat je aan de voet van het gebouw bent waar je vanaf sprong.

Het beeld is Object 175 van 538. Wanneer de tijd komt, zal het uit zijn eigen as herrijzen en het lied zingen dat de aarde beëindigt.

Creepy verhalen nederlandsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu