Oud worden

29 4 0
                                    

Toen ik op de universiteit zat, wilde ik een beetje extra geld verdienen tijdens de zomer, dus ik kreeg een baan bij een koeriersbedrijf. Op een dag moest ik wat bagage afleveren aan een man met de naam Mr. Yamaguchi. Zijn appartement bevond zich op de 12e verdieping van een hoog gebouw.

Ik had haast omdat ik die dag vroeg naar huis wilde. Ik nam de lift naar de 12e verdieping en wist de bagage veilig aan Mr. Yamaguchi te bezorgen. Hij gaf me zelfs een grote fooi.

Toen ik wegging merkte ik toevallig dat er een briefje op de deur van het appartement stond naast die van Mr. Yamaguchi. Het leest:

"Oude man met slechte benen.
Kan niet naar beneden gaan om afval weg te gooien.
Kan iemand me alsjeblieft helpen? '

Ik aarzelde even. Hoewel ik vroeg naar huis wilde, leerde mijn moeder me altijd om mensen in nood te helpen. Ik heb aangebeld en gewacht. De deur werd onmiddellijk geopend door een oude man die minstens 80 jaar oud moet zijn geweest.

"Ik zag je briefje," zei ik.

"Heel erg bedankt, jongeman," antwoordde hij met een glimlach. "Oud worden is iets vreselijks. Vooral als je alleen bent. Wacht maar even en ik haal het voor je. "

Hij ging terug naar zijn appartement en rommelde wat rond. Een paar minuten later kwam de oude man tevoorschijn en gaf me een kleine kartonnen doos die met ducttape was verzegeld. Het voelde onnatuurlijk zwaar.

"Ja, oud worden is erg moeilijk," vervolgde hij. "Op sommige dagen heb je het gevoel dat je dood beter af zou zijn ..."

Ik wilde niet in een ongemakkelijk gesprek komen met de oude man, dus ik antwoordde gewoon: "Geen probleem. Ik zal dit voor je weggooien. '

Ik draaide me om en ging weg, maar de oude man volgde me naar de lift.

"Heel erg bedankt voor het doen van dit," mompelde hij. "Sorry voor het storen. Het was heel leuk je te ontmoeten."

'Ja, ik zie je later', antwoordde ik terwijl ik de knop voor de begane grond indrukte.

De deuren gingen dicht en de lift daalde. De doos was zo zwaar dat ik me afvroeg wat er vanbinnen kon zijn. Toen dacht ik aan de oude man. Waren zijn benen echt zo erg dat hij de lift niet kon gebruiken? Misschien was hij gewoon eenzaam en wilde hij iemand om mee te praten.

Plots was de doos uit mijn handen gerukt. Het raakte het plafond van de lift met een luide metalen klap! De lift komt tot stilstand tussen de 6e en de 7e verdieping. De doos viel met een zware plof op de grond.

Ik was zo geschrokken dat ik niet wist wat ik moest doen. Ik zag een lange, dunne metaaldraad. Het leidde uit de doos en door de spleet in de liftdeuren. Na het openen van de doos met mijn pennemes, was ik verrast dat alles wat erin zat een zwaar betonblok was met pianodraad eromheen gewikkeld.

Ik wilde de oude man vragen wat er aan de hand was, dus drukte ik op de knop voor de 12e verdieping. Toen de lift stopte en de deuren opengingen, hapte ik van afschuw. Toen nam ik mijn mobiele telefoon tevoorschijn, belde de politie onmiddellijk en wachtte tot ze zouden komen.

De oude man had het andere uiteinde van de pianosnaar om zijn nek gewikkeld.
Zijn lichaam lag voor de lift in een plas bloed. Zijn hoofd was naar voren gerold en kwam tot rust bij de deur van zijn appartement.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now