Dode Bart

67 4 0
                                    

Toen ze The Simpsons tv-programma uitzonden, had Fox een vreemde manier om elke aflevering te nummeren. Er zijn een paar onverklaarde hiaten in de nummering en het tv-station weigert uit te leggen waarom. De reden hiervoor is dat er een verloren episode was in seizoen 1. Van wat in elkaar is gezet, was het productienummer van de aflevering 7G06, de titel was "Dead Bart".

Het vinden van details over deze ontbrekende aflevering is buitengewoon moeilijk. Geen van de medewerkers die op dat moment aan de show werkten, zal het bespreken. De verloren aflevering is volledig geschreven door Matt Groening, de maker van het tv-programma. Tijdens de productie van het eerste seizoen zeggen ze dat Matt Groening heel vreemd begon te handelen. Hij werd ongewoon stil, nerveus en teruggetrokken.

De aflevering met het label 7G06, Kreunende Lisa, werd later gemaakt en kreeg de productiecode van Dead Bart om het bestaan ​​van laatstgenoemde te verbergen.

Toen iedereen die bij The Simpsons betrokken was hiernaar werd gevraagd, werden ze plotseling extreem boos en weigerden erover te praten. Ze gingen zelfs zo ver dat ze niemand verbanden om rechtstreeks met Matt Groening te communiceren.


Toen de producer van de show een presentatie gaf tijdens een evenement vroeg iemand in de menigte naar de geruchten verloren episode. De producent liep meteen van het podium af en eindigde de vraag- en antwoordsessie halverwege.

Een paar jaar geleden woonde ik een fancongres bij, waar Matt Groening werd uitgenodigd om met de menigte te praten. Na het evenement slaagde ik erin hem backstage te volgen en had ik de kans om alleen met hem te praten, net op het moment dat hij weg wilde gaan. Toen ik toevallig de verloren episode noemde, verdween alle kleur plotseling uit zijn gezicht en begon hij te beven.

Ik drukte hem op details, maar hij klonk alsof hij op het punt stond te huilen. Hij pakte snel een stuk papier, krabbelde er iets op en stak het in mijn hand. Nadat hij me smeekte om de vergeten aflevering niet meer te noemen, snelde hij snel het gebouw uit.

Als ik neerkijk op het stuk papier dat ik vasthield, merkte ik dat er een websiteadres op stond. Toen ik thuiskwam, typte ik de URL in mijn browser en het bracht me naar een website die volledig zwart was, behalve een enkele link.

Zodra ik op de link klikte, begon een videobestand te downloaden. Toen ik op Play klikte, besefte ik dat het een aflevering van The Simpsons was. De titel van het bestand was "Dead Bart".

De aflevering begon zoals elke andere, maar de kwaliteit van de animatie was opvallend slecht. De eerste helft van de aflevering was redelijk normaal, maar de manier waarop de personages zich gedroegen was heel vreemd. Homer leek veel meer boos dan normaal, Marge zag er gewoon ongelooflijk depressief uit en Lisa leek gestrest en nerveus. Het meest verontrustende was dat Bart leek te ziedend van woede en haat voor zijn ouders.


De plot van de aflevering betrof de Simpsons die op vakantie gingen. Het vliegtuig ging van start en Bart was zoals gewoonlijk aan het plassen. Toen het vliegtuig echter ongeveer 50 voet van de grond af was, brak Bart een raam en werd plotseling naar buiten gezogen. De volgende scène toonde het lijk van Bart liggend op de landingsbaan van het vliegveld. Hij was nauwelijks herkenbaar en de animatie toonde een bijna fotorealistische tekening van zijn verwrongen en verminkte lijk.

De tweede helft begon met Homer, Marge en Lisa die aan hun keukentafel zaten te snikken en te huilen. Naarmate het huilen duurde, werd het meer gepijnigd en meer realistisch. De animatie begon te rotten en je kon op de achtergrond vreemd gefluister horen. De personages konden nauwelijks worden opgemaakt. Het scherm rekte zich uit en vervaagde, waardoor ze eruit zagen als misvormde schaduwen met willekeurige heldere kleuren erop. Er waren ook gezichten die door het raam naar binnen keken, knipperend in en uit, zodat je nooit zeker wist hoe ze eruit zagen.

Dit zenuwslopend gehuil en huilen ging bijna de hele tweede helft door. Tegen het einde verscheen een titelkaart met de tekst "Een jaar later". Homer, Marge en Lisa zaten nog steeds aan de keukentafel, maar nu waren ze schrikbarend dun. Ze leken bijna op skeletten en er was geen teken van Maggie of de huisdieren.

Homer, Marge en Lisa besloten Bart's graf te bezoeken. Springfield was volledig verlaten en terwijl ze naar het kerkhof liepen, leken alle andere huizen afbrokkelend en verlaten. Toen ze eindelijk bij het graf waren, lag het lijk van Bart gewoon voor zijn grafsteen en zag er precies zo uit als daarvoor.

De Simpsons stonden daar gewoon en staarden naar Bart's bloedige lijk. De camera zoomde in op Homer's gezicht en zijn mond begon te bewegen, maar je kon niet horen wat hij zei. De camera zoomde opnieuw uit en de aflevering kwam ten einde. Er waren geen credits. De camera bleef hangen op de grafstenen op de achtergrond. Elke grafsteen had de naam van elke Simpsons-gastster erop gegraveerd. Sommigen waar niemand in 1989 van had gehoord, sommige zelfs nog niet in de show. Bij alle namen stond een sterfdatum naast hen gegraveerd.

Voor gasten die sindsdien zijn gestorven, zoals Michael Jackson en George Harrison, waren de data van hun dood precies correct. Het uiteindelijke beeld was van de hele Simpson-familie die op hun bank zat, hun lichamen verminkte en levenloze. Dit alles was getekend in dezelfde hyperrealistische stijl die op het lijk van Bart was gebruikt.

Toen de aflevering was afgelopen, kwam er plotseling een gedachte bij me op. Je zou kunnen proberen om de grafstenen te gebruiken om de dood te voorspellen van mensen die gaststerren hebben op de Simpsons die nog steeds leven.

Er was echter iets heel vreemds aan de meeste gaststerren die nog niet zijn gestorven.

Al hun sterfgevallen worden vermeld als dezelfde datum.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now