Don't play with fire

27 2 0
                                    

Dus, aangezien je dit leest, heb je waarschijnlijk eerder dit soort verhalen gelezen, dus je hebt waarschijnlijk wel gehoord van een Ouija-bord. Zo niet, dan wordt een Ouija-bord verkocht als een spel dat wordt gebruikt om met geesten te communiceren, maar mijn ervaring zal hopelijk in staat zijn om je ervan te overtuigen dat dit geen spel is.

Als kind was ik altijd geïnteresseerd in geesten en spookhuizen, en alle andere dingen waar kinderen in werden getrokken die betrekking hadden op het paranormale. Ik zou shows over de meest spookachtige plekken in de wereld bekijken en horrorspellen zoals Resident Evil en zo spelen, maar pas toen ik 16 was, besloot ik me er echt mee bezig te houden.

Tijdens mijn eerste jaar op de middelbare school was ik niet speciaal. Ik was geen nerd of een nerd, en ik was zeker geen jock. Je zou kunnen zeggen dat ik meer "neutraal" was. Er was die ene meid, die toneel was of zoiets, en altijd geplukt was. Ze zag er ongeveer uit zoals je zou verwachten; blauwe haar, neus en wang piercings, en droeg mijn chemische Romance t-shirts.

Een dag na school liep ik naar huis met mijn vriend Jared, toen we haar in een hoek bij de achterdeuren zagen zitten, met behulp van een soort van bord. Ik was geïntrigeerd, maar toen ik begon te lopen, hield Jared me tegen en zei: "Kerel, ze is een freak, waarom wil je daar eigenlijk heen?" Ik vertelde hem dat ik wilde zien wat het bord was. "Ok man, laat haar je niet bijten met haar tanden." We hebben allebei gelachen.

Ik liep daarheen en zei: "Eh, hoi, ik ben Joey," ze keek me aan met een verwarde blik.

"Wat doe jij hier?" zei ze op een koppige maar rustige manier.

"Nou, ik vroeg me af wat dat bord dat je gebruikt is." ze glimlachte toen wat opluchting leek.

"Oh dit? Het is een Ouija-bord, je gebruikt het om te communiceren met geesten, ik kan je laten zien hoe je het kunt gebruiken als je wilt." Ik kon Jared op de achtergrond zien lachen om me.

"Oké, zeker," zei ik beleefd.

"Hey retard, we moeten gaan!" Jared schreeuwde van veraf.

"Ik kan je morgen laten zien hoe je het moet gebruiken als je wilt."

"Oké, doei, wacht even, hoe heet je?"

"Jenny," vertelde ze me.

Ik rende terug naar Jared. "Goed?" hij vroeg.

"Oh het bord? Het heet een Ouija-bord, blijkbaar gebruik je het om te communiceren met geesten." Jared keek me aan en begon te lachen.

"Ben je serieus? Weet je hoe stom dat klinkt?"

"Ja, ja laten we gewoon naar huis gaan man."

Die nacht vroeg ik mijn moeder of ze iets wist van Ouija-borden. Ze zei wat vrijwel elke moeder zou zeggen: "Kom niet in dat spul schat, je speelt met vuur." Ik deed toen mijn huiswerk voor algebra en viel in slaap op mijn bank terwijl ik naar een aflevering van Family Guy keek.

De volgende dag, terug op school, kon ik alleen aan Jenny en haar Ouija-bord denken. Ik was zo nieuwsgierig, maar tegelijkertijd nerveus, over wat het was. Ik had geen lessen bij haar, dus ik kon haar geen vragen stellen, en bovendien wilde ik niet vervelen.

Aan het eind van de dag ging ik terug naar die plek en wachtte ongeveer tien minuten op haar.

"Ben je klaar?" zij vroeg.

"Zo klaar als ik ooit zal zijn, denk ik."

Uit haar zwarte rugzak haalde ze een houten bord tevoorschijn met een zon en een maan in de linkerboven- en rechterhoeken, met het label 'Ja' en 'Nee', samen met het alfabet en genummerd van nul tot en met negen, en het woord 'Tot ziens' " op de bodem. Samen met het bord haalde ze iets tevoorschijn dat eruitzag als een omgekeerd hart met een gat in het midden. We gingen zitten terwijl ze me vertelde wat al deze dingen waren en werden weergegeven.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now