Haunted Painting

7 0 0
                                    

In februari 2000 werd het spookachtige schilderij te koop aangeboden op eBay en begon een veiling. Tegenwoordig vragen velen zich af of het een waargebeurd verhaal was of een marketingtruc. Item 251789217 was zijn naam op eBay, maar werd al snel bekend op het internet als 'The Haunted eBay Painting'.

De objectbeschrijving was bizar:

WANNEER WE DIT SCHILDERIJBEWIJS HEBBEN ONTVANGEN, VONDEN WIJ DAT HET ECHT GOED KUNSTSTAND WAS. EEN "PICKER" HAD GEVONDEN HET VERLATEN ACHTER EEN OUDE BROUWERIJ. TIJDENS DE TIJD VONDEN WE EEN WEINIG WAAROM WAAROM EEN PERFECTE SCHONE SCHILDERIJ ZOU WEGGENOMEN ZOU WORDEN. (VANDAAG ZULLEN WE NIET !!!) EEN OCHTEND ONZE 4 EN 1/2 JAAR OUDE DOCHTER CLAIMDE, DAT DE KINDEREN OP HET BEELD ZICH VECHTEN EN DE KAMER TIJDENS DE NACHT KOMEN. NU GELOOF IK NIET IN UFO'S OF ELVIS DIE LEVEN ZIJN, MAAR MIJN ECHTGENOOT WAS GEWAARBORGD. TOT MIJN AMUSEMENT HEEFT HIJ EEN BEWEGENDE CAMERA VOOR DE NACHTEN OPGERICHT. NA DRIE NACHTEN WAREN FOTO'S. DE LAATSTE TWEE AFBEELDINGEN ZIJN VAN DIE 'STAKEOUT'. NA TE ZIEN DAT DE JONGEN DAGELIJKS HET SCHILDEREN ONDER BEDREIGING HEEFT VERLATEN, BESLIST WIJ, HET SCHILDEREN MOET GAAN. RAADPLEEG JEZELF. - VOORDAT U DOET, GELIEVE DE VOLGENDE WAARSCHUWING EN DISCLAIMER TE LEZEN. --WAARSCHUWING: BIEDT NIET OP DIT SCHILDEREN ALS JE INBREUK MAAKT OP BEKLEMTOONDE ZIEKTE, HARTNIS OF GEVAARLIJK IS MET SUPERNATALISCHE GEBEURTENISSEN. DOOR TE BIEDEN OP DIT SCHILDERIJ, STEMT U ERMEE IN DAT DE EIGENAARS VAN ALLE AANSPRAKELIJKHEID MET BETREKKING TOT DE VERKOOP OF EVENTUELE GEBEURTENISSEN NA DE VERKOOP WORDEN GELEVERD, DIT KAN WORDEN BIJDRAGEN AAN DIT SCHILDERIJEN. DIT SCHILDEREN KAN OF KAN NIET DE HOOGSTE BEVOEGDHEID BEVORDEREN DIE UW LEVEN KAN BEÏNVLOEDEN OF VERANDEREN. EVENWEL BIEDT U DOOR TE BIEDEN DAT U UITSLUITEND DE PRIJS VAN HET KUNSTWERK BIEDT, MET NEGATIEF DE LAATSTE TWEE FOTO'S DIE IN DEZE VEILING ZIJN GENOEMD EN HOUD DE EIGENAARS ONZORG HOUDEND MET BETREKKING TOT HEN EN HUN IMPACT, UITDRUKKELIJK OF IMPLICIET. DAT WE DIT UIT DE MANIER HEBBEN, ÉÉN VRAAG AAN JOU EBAYERS. WIJ WILLEN DAT ONS HUIS GEZEGEND ZAL WORDEN ALS HET SCHILDERIJ IS VERDWENEN, WETT IEDEREEN HET, WIE IS GEKWALIFICEERD DAT TE DOEN?

Kort daarna, in antwoord op vragen over het stuk, hebben de verkopers de volgende toevoeging geplaatst:

DE GROOTTE VAN HET SCHILDERIJ IS 24 VOOR 36 DUIM, DUS HET IS EERDER GROOT. AANGEZIEN IK VERSCHILLENDE VRAGEN HEB GEHAD, HIER ZIJN DE VOLGENDE ANTWOORDEN. ER WAS GEEN GEUR ACHTERGELATEN IN DE KAMER. ER WAREN GEEN STEMMEN OF DE GEUR VAN GUNPOWDER, GEENVOEDSELPRINTEN OF VREEMDE VLOEISTOFFEN OP DE MUUR. OM VRAGEN IN DEZE RICHTING TE HERSTELLEN, ZIJN GEEN SPOOKEN IN DEZE WERELD, GEEN SUPERNATURELE BEVOEGDHEID, DIT IS ENKEL EEN SCHILDERIJ, EN DE MEESTE DINGEN HEBBEN EEN UITLEG, IN CASU WAARSCHIJNLIJK EEN FLUKE LICHT EFFECT. Ik moedig je aan om te BIEDEN OP HET KUNSTWERK, EN OVERWEGEN DE LAATSTE TWEE FOTO'S ALS PURE ENTERTAINMENT, EN GELIEVE NIET ZE IN OVERWEGING TE NEMEN, BIJ HET BIEDEN. WANNEER WE DENKEN DAT HET EEN GOED IDEE IS OM EEN WONING IN ZONDE TE MAKEN, STAAN WE NOG STEEDS IN DIE PROCEDURE.

Na deze beschrijving waren er acht opnamen van het item. Twee waren overzichtsschoten. Iets links van het midden op het doek, zien we een jongen van misschien vijf of zes, met schuine schouders en een zwaar voorhoofd, ons boos aanzietend. Hij is gekleed zoals we zouden verwachten dat een jongetje uit de vroege of midden twintigste eeuw gekleed gaat: een blauw T-shirt, groenige shorts, korte sokken en schoenen. Zijn vuile blonde (of vuile blonde) haar is bijgesneden tot een zeer korte bemanning gesneden op zijn blokkerige hoofd. Zijn uitdrukking - zijn kleine, diepliggende ogen en zijn licht naar beneden gekeerde frons - ziet eruit als een buitenaards wezen: minachtende nieuwsgierigheid. "Je hoort hier niet te zijn."

Haunted Painting

Rechts van hem, gestut tegen een raamlijst (of misschien vrijstaand, het is moeilijk te zeggen), is een levensgroot houten poppenmeisje. Ze draagt ​​een vervaagde blauwe jurk. Ze heeft alleen lege gaten voor ogen, maar haar mond is articuleerbaar (en gesloten). In haar handen grijpt ze wat in eerste instantie lijkt op een soort hoge fles of bus die met een touwtje is vastgebonden, maar bij nader inzien lijkt het een lange batterij (compleet met een kleine bliksemschicht) te zijn met gekke, bungelende clips.

De twee staan ​​op een straatstoep, voor een raam van volledige lengte. Het gebouw achter hen is van binnen helemaal donker, maar vanuit de duisternis kunnen we minstens een dozijn kleine handen onderscheiden. Sommige handen zijn lager, sommige hoger, maar geen enkele is hoger dan de twee centrale figuren; als dit inderdaad kinderhanden zijn, staan ​​sommige kinderen op de vloer. Het is niet duidelijk of de handen naar het vensterruit, het licht, of de jongen en de pop reiken.

Nog vier foto's waren details van de jongen, het gezicht van de jongen, het gezicht van de pop en de batterij van de pop (of wat dan ook). Maar de laatste twee foto's waren degenen die vermoedelijk waren gemaakt door de bewegingsgestuurde fotocamera. Ze verschillen duidelijk van de shots voor overdag. Omdat de flits was gecentreerd op de jongen (zijnde de centrale figuur op het doek), en omdat het een vrij groot schilderij is, is de pop (die, zoals ik zei, naar de linkerrand van het schilderij) verduisterd door schaduw, maar de foto's laten duidelijk zien dat nu haar mond open is.

Nadat de veiling was begonnen, begonnen kijkers vreemde gebeurtenissen te melden wanneer ze probeerden de pagina te bekijken. Allemaal - spectrale stemmen, opvliegers, black-outs en 'mind-control experiences' - zijn typerend voor massahysterie. Een man, een Indiaanse spiritualist in Mississippi, beweerde dat het schilderij kwaadaardig was en nadat hij het in zijn webbrowser had bekeken, moest hij zijn huis reinigen door witte salie te verbranden.

Meer dan dertienduizend mensen bieden op het werk. De koper, die anoniem blijft (zijn E-Bay-login was ionia7) maar het werk kocht voor $ 1025 US, beweert dat hoewel het verhaal van de ruzie makende geesten dwingend is als een curiositeit, hij meer geïnteresseerd was in de samenstelling van het werk en dat "Kopen om te verkopen." Hij zegt dat het lijkt te zijn geproduceerd tussen 1965 en 1975, en heeft als titel "The Hands Resist Him." Het is ondertekend, maar de huidige eigenaar heeft de naam van de artiest niet vrijgegeven. Hij heeft nog nooit ongewone effecten ervaren en noemt het werk "een goed voorbeeld van het surrealisme uit die periode.

Ik denk dat het vrij duidelijk is dat alles wat er gebeurde met mensen die het schilderij via het web bekeken, het resultaat was van de kracht van suggestie. Aan de andere kant blijf ik sceptisch maar agnostisch over de vraag of het schilderij zelf animeert. Als het een hoax was, gebruikte de bedrieger de meest listig inconsistente beweringen, waardoor het vermogen van de lezer om enig opgeschort ongeloof te herstellen werd vernietigd. Zelfs als het niet legitiem is, zou er iets ernstig mis met iemand moeten zijn om het ding in de eerste plaats te hebben geschilderd. Ik bedoel, ze zouden behoorlijk in de kop moeten worden geneukt. Als je het werk zag, zou je het begrijpen. Het is gewoon spookachtig. Het is helemaal niet verrassend dat het zulke extreme reacties veroorzaakt.

De nieuwe eigenaar van het schilderij beweert dat hij op de achterkant een inscriptie heeft gevonden met de titel van de afbeelding: "The Hands Resist Him". Hij vond ook een signiatuur, maar weigert te zeggen wie de schilder was. Hij zegt dat hij duizenden e-mails ontving van mensen die beweerden dat ze "afkeerden", "fysiek ziek" werden en "last hadden van blackout / mind control-ervaringen" door de foto's van het schilderij online te bekijken.

Een exorcist type stem, samen met een explosie van hete lucht, zoals staan ​​voor een ovendeur. Twee vrienden huilden na deze ervaring en baden tot een minuut voorbij was en alles weer normaal werd.
Een nieuwe Epson-printer die pagina voor pagina at en verminkte toen de gebruiker afbeeldingen van deze olie probeerde te downloaden.
De inheemse Amerikaan die zo ziek werd, moest zijn huis reinigen door witte salie te verbranden. Hij waarschuwde me om dit artikel niet rond kleine kinderen te plaatsen, en dat er hier een groot kwaad in zit.

Zoals ik me herinner, was zowel de eigenaar van de galerij waar 'The Hands Resist Him' werd getoond en de kunstcriticus die het had bekeken, binnen een jaar na de show dood.

Verkoper: MrNoReserve. Winnaar: Ionia7. Prijs: $ 1.025,00

http://www.whattheheck.com/ebay/scary.html

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now