Zeldzaam boek

33 5 0
                                    



Zeldzaam boek

Er was een jonge jongen die graag boeken las. Hij las alles wat hij kon krijgen en ging graag naar zijn favoriete boekwinkel en bladerde door de nieuwe titels. Op een dag besefte de jongen dat hij alles had gelezen wat de winkel te bieden had. Hij confronteerde de eigenaar en vroeg hem of hij nog iets anders had.

De eigenaar keek hem ernstig aan en zei: "Ja ... Ja, dat doe ik!"

Hij reikte achter de toonbank en haalde een oud boek tevoorschijn. Terwijl hij de dekking afstofte, liet hij het aan de jongen zien. De omslag had een afbeelding van een grotesk gezicht en de titel bovenaan stond in 'Het boek des doods'. De eigenaar zei dat het een extreem zeldzaam boek was.

"Hoeveel kost het?" Vroeg de jongen gretig.

De eigenaar zei dat het zeldzame boek bijna € 2000 waard was, maar hij zou het graag aan de jongen verkopen tegen een lagere prijs van € 199.

De jongeman krabbelde en bewaarde wekenlang totdat hij genoeg geld had om het boek te jongen. Hij rende naar de boekhandel en gooide zijn geld op de toonbank. De eigenaar gaf het zeldzame boek aan de opgetogen jongen. Toen de jongen echter wegging met zijn nieuwe aankoop, waarschuwde de eigenaar hem om nooit de eerste pagina te lezen.

De jongen ging naar huis en opende het boek. Hij zorgde ervoor de eerste pagina over te slaan, zorgvuldig zijn ogen dichtend terwijl hij de pagina omdraaide. Hij bracht de rest van de avond door met lezen. Het boek was enigszins interessant en hij was tevreden met zijn aankoop. Enkele dagen later vroeg hij zich echter altijd af wat er op die eerste pagina zou kunnen staan. Het zat altijd in zijn achterhoofd.

Op een dag was de verleiding teveel voor de jongen. Hij bladerde naar de voorkant van het boek en bekeek de eerste pagina. Plots liet hij het boek met afgrijzen vallen.

Daar, in vetgedrukte letters, stonden de woorden "Aanbevolen verkoopprijs: € 1,99".

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now