Zelfmoord koning

41 2 0
                                    

Moderne speelkaarten zijn gevuld met lagen van betekenis en symbolen die eeuwen terug te voeren zijn. De vier koningen, bijvoorbeeld, zijn gebaseerd op echte heersers: de koning van diamanten vertegenwoordigt de rijke Julius Caesar; de knots-koning is de brutale Alexander de Grote; de koning van schoppen vertegenwoordigt de sterke maar vriendelijke David van Israël; en de koning van Harten vertegenwoordigt de emotioneel gestoorde Karel VII van Frankrijk. Het is deze koning waar we vandaag mee te maken hebben. Het moet ook worden opgemerkt dat Charles de enige van de vier was die er daadwerkelijk was om te zien hoe zijn gezicht op een speelkaart werd afgedrukt, wat zou kunnen rechtvaardigen waarom hij anders handelde dan de anderen.

Charles 'gezicht werd aan het begin van zijn heerschappij op de harten gelegd, maar hij kreeg nooit echt een kans om in contact te komen met speelkaarten tot vele jaren later, toen hij erg ziek werd van koorts en werd geïnformeerd dat hij zou bedlegerig zijn voor de rest van zijn leven. Het was tijdens deze periode dat Charles begon met het leren van kaartspellen om de tijd te doden, zoals een vroege versie van Black Jack, "vingt-et-un" (eenentwintig).

Charles lag twee jaar in bed en speelde voortdurend met de kaarten en werd steeds zwakker. Naarmate de tijd verstreek, waren er berichten dat Charles begon te obsederen over het idee dat de koning de dertiende kaart in een pak was, die hem pech had veroorzaakt. Hij praatte over hoe hij begon te zien dat het nummer overal opdook en dat hij er dicht bij was om zijn geheim te achterhalen. Natuurlijk werd zijn gekwetter aan de koorts toegeschreven en aan het einde van het tweede jaar was hij krankzinnig geworden en nam zijn zoon Louis XII de troon over.

Op een dag, enkele maanden na het einde van zijn regeerperiode, ging een van Charles 'artsen naar zijn kamer om de tengere oude man te vinden die midden in de kamer stond en een groot zwaard hanteerde. Voordat de arts kon reageren, zei de koning: "Ik heb een montré la vérité de treize, et il n'est pas signifié pour les yeux mortels", wat ongeveer overeenkomt met: "Ze hebben me de waarheid van dertien laten zien, en het is niet bedoeld voor sterfelijke ogen. "Zonder aarzeling ramde de koning het lemmet door de linkerkant van zijn hoofd (tussen het oor en de tempel) tot het uit de andere kant kwam. Hij aarzelde even voordat hij op de grond viel, dood.

Nadat het incident was aangekondigd en werd bekend gemaakt dat de koning gek was geworden, veranderde het beeld van Charles op de Hartenkoning om zijn zelfmoord te tonen. Hoewel de afbeelding nu aanzienlijk minder grafisch wordt weergegeven, is het beeld van Charles die het zwaard in zijn schedel duwt nog steeds te vinden op moderne speelkaarten. Misschien is het vreemdste deel van het hele verhaal echter de dag dat Charles koos om zelfmoord te plegen: 7/6/1462. Of het de bedoeling van de koning was, de feiten dat 7 + 6 = 13 en 1 + 4 + 6 + 2 = 13 kunnen alleen worden verklaard als toevalligheden.

Creepy verhalen nederlandsWo Geschichten leben. Entdecke jetzt