Red mist

128 2 0
                                    

Zoals je misschien weet, is Spongebob Squarepants een populaire geanimeerde tv-serie die wordt uitgezonden op Nickelodeon. Het begon in 1999 uit te zenden en bevat stripfiguren zoals Spongebob en zijn vriend met tentakels, Octo. Het is een van de best beoordeelde shows van Nickelodeon en is momenteel de langstlopende serie op het kanaal.

Ondanks dat het een van de meest geliefde cartoons op tv is, zijn maar weinig mensen op de hoogte van een zeer verontrustend incident dat plaatsvond in de animatiestudio's van Nickelodeon, tijdens de productie van de serie een paar jaar geleden.

In 2005 hadden de animatiestudio's van Nickelodeon onlangs de productie van de SpongeBob-film voltooid en het voltallige personeel was enigszins ontdaan van creativiteit, dus duurde het langer om aan het nieuwe seizoen van tv-afleveringen te beginnen. De vertraging duurde veel langer dan het had moeten zijn vanwege een zeer verontrustend probleem met de eerste aflevering van seizoen 4.

De lead-animators en geluid-editors waren in de montagekamer om de laatste versie van S04E01 te bekijken. Ze ontvingen een kopie van de aflevering en verzamelden zich rond het scherm om te bekijken. De titel van de aflevering zou "Angst voor een Krabby Patty" moeten zijn, maar toen de titelkaart op het scherm verscheen, stond er "Squidward's Suicide". Iedereen in de kamer was meer dan een beetje in de war.


De Spongebob Squarepants-themafunctie speelde zoals gewoonlijk en de aflevering begon met Squidward die op zijn klarinet oefende en een paar zure noten trof. SpongeBob lachte en Squidward stopte met spelen om tegen hem te schreeuwen om hem te laten zakken omdat hij die avond een concert had en moest oefenen. SpongeBob zei OK en ging met Patrick naar Sandy. Het bellen-splash-scherm kwam omhoog, gevolgd door het einde van het concert van Squidward.

Het was op dit punt dat de aflevering erg vreemd begon te worden. Toen het concert van Squidward eindigde, was er ontevreden geroezemoes in de menigte en begonnen ze hem luid en kwaadwillig te duwen. Octo keek zichtbaar bang. Spongebob stond voor de menigte en hij was ook aan het boeten. Nog gekker was het feit dat alle personages hyperrealistische ogen hadden. Ze waren erg gedetailleerd en hun leerlingen gloeiden rood.

De volgende scène liet zien hoe Octo op de rand van zijn bed zat en er erg depressief en verlaten uitzag. Achter hem, in zijn patrijspoortraam, kon een sombere nachthemel worden gezien. Het verontrustende deel was dat er absoluut geen geluid was. Pijlinktvis zat daar slechts ongeveer 30 seconden zwijgend in stilte, waarna hij zacht begon te snikken. Toen legde hij zijn tentakelhanden voor zijn ogen en huilde een volle minuut stil. Geleidelijk aan werd het geluid luider en een lichte bries op de achtergrond te horen.

De camera zoomte langzaam in op het gezicht van Squidward en zijn snikken werden luider en luider, vol pijn en woede. Het geluid van de wind werd ernstiger, alsof er een storm aan het broeien was. Heel flauw, op de achtergrond, was iets dat op hol gelach leek te horen. Het kwam met oneven intervallen en duurde nooit langer dan een seconde. Na 30 seconden hiervan, vervaagde het scherm en trilde hevig en er flitste iets over het scherm, alsof een enkel beeld was vervangen.

De leadanimatie-editor heeft de video gepauzeerd en frame voor frame teruggespoeld. Plotseling flitste er iets vreselijks op het scherm. Het was een foto van een jonge jongen. Zijn gezicht was verminkt en bloederig en een van zijn oogballen bungelde uit de kom. Zijn maag was opengesneden en zijn darmen lagen naast hem in een stapel.

De redacteuren rond het scherm konden niet geloven wat ze zagen. Ze drukten op play en bleven de video bekijken, in de hoop dat het allemaal maar een of andere misselijke grap was die door de animators op hen werd gespeeld. Op het scherm snikte Octo nog steeds, maar het geluid was luider dan eerst. Er leek bloed uit zijn ogen te komen en langs zijn wangen te stromen. Het bloed leek niet geanimeerd te zijn. Het zag er allemaal echt uit. De wind klonk als een razende storm. Het diepe, verontrustende gelach werd steeds frequenter.


Plotseling begon het scherm weer te trillen. Een van de editors heeft de video onderbroken en opnieuw gefilmd. Een andere foto met één frame flitste op het scherm. Deze keer was het een klein meisje. Ze lag met haar gezicht naar beneden in een plas bloed. Haar linker oogbol hing aan een draad en haar ingewanden lagen boven op haar. Er waren diepe sneeën op haar rug. Een van de stagiairs in de kamer zei dat hij zich ziek voelde en snelde de gang in.

De editor heeft op een knop geklikt en de aflevering is hervat. Octopus was weer stil en er was helemaal geen geluid. Hij zette zijn tentakels neer en zijn ogen waren nu klaar in hyperrealistisch en gedetailleerd. Ze bloedden, bloeddoorlopen en pulserend. Hij staarde alleen maar naar de camera, alsof hij naar de toeschouwer keek. Iedereen in de kamer verplaatste zich ongemakkelijk. Een paar seconden later begon hij weer te snikken, maar deze keer bedekte hij zijn ogen niet. Het geluid was hard en doordringend en op de achtergrond galmde het. Bloedige tranen druppelden langs zijn gezicht toen de wind weer begon te waaien en de diep gelach- te lach terugkeerde.

Een andere stilstaande foto flitste op het scherm en de editor pauzeerde de video opnieuw. Deze keer was de foto van een andere jonge jongen. Zijn rechteroog hing uit de kom en een grote hand reikte in zijn open maag en trok zijn ingewanden eruit. Iedereen in de kamer hapte naar adem en een van de geluidseditors braakte op de grond. Iedereen beefde en schrok. Iemand snelde naar buiten om een ​​dweil te halen.

De redacteur stopte de video en zei dat hij de producent zou bellen en hem de gruwelijke foto's in de video zou laten zien. Een kwartier later kwam de producent de kamer binnen en eiste te weten waarom hij naar de studio was geroepen. De redacteur antwoordde hem niet. Hij drukte gewoon op play en de aflevering ging verder op het scherm.

Octo keek alleen maar naar de camera, zijn gezicht in close-up. De soundtrack werd stil en er klonk een diepe stem fluisterend: 'Do it.' De camera trok zich terug en onthulde dat Squidward een geweer vasthield in zijn tentakelhanden. Hij hief plotseling het geweer op, plaatste de loop in zijn mond en haalde de trekker over.

Er was een enorme ontploffing en er spatten realistische bloed- en hersenmaterie tegen de muur achter hem. Zijn hoofd viel uiteen en zijn lichaam viel zijwaarts en zakte op het bed. De laatste vijf excrutiating seconden van de aflevering tonen zijn lichaam op het bed, op zijn zij, een oog bungelend op wat er over is van zijn hoofd boven de vloer, en staarde er wezenloos naar. Vervolgens wordt de aflevering zwart gemaakt.

De producent was woedend en eiste te weten wat er in godsnaam aan de hand was. De meeste mensen verlieten de kamer, ziek van hun maag. Slechts een handjevol mensen bleef in de montagekamer en probeerde te achterhalen wat er precies mis was gegaan met de aflevering.

De enige verklaring die ze konden bedenken was dat ergens in het productieproces de videobeelden door iemand waren bewerkt. De logboeken werden geraadpleegd en iedereen die aan de video had gewerkt, werd gecrediteerd. De editors hebben geprobeerd het videobestand te analyseren, maar er was geen tijdstempel. Alle videoapparatuur die bij de productielijn is betrokken, is onderzocht op virussen, malware en andere kwaadaardige bestanden, maar alles is goed verlopen.

Vanwege de aard van de foto's werd het beeldmateriaal overgedragen aan de politie, maar er kwam niets van terecht. Geen van de kinderen in de foto's werd ooit geïdentificeerd en de videobestanden leverden geen aanwijzingen of fysiek bewijs op. Tot op de dag van vandaag kan niemand in de animatiestudio's van Nickelodeon uitleggen wat er is gebeurd.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now