mannequin

66 3 0
                                    

Er was een man die van moppen hield. Telkens wanneer hij iemand op een grap drukte, kreeg hij een groot gevoel van voldoening als hij de geschokte blik op hun gezicht zag. Hij vond het leuk om mensen te laten gillen van schrik en sprong bijna verwonderd uit hun vel.

De vrouw van de man vertelde hem constant. Ze was zijn kinderlijke grappen beu en vond dat hij volwassen moest worden en zich verantwoordelijker moest gedragen. Niets dat ze zei, leek ooit maar een klein verschil te maken en ze eindigde meestal als de muil van zijn grappen. Naarmate de tijd verstreek, raakte de man verveeld met dezelfde oude praktische grappen. Zijn streken werden steeds uitgebreider en gewaagder. Hij was altijd op zoek naar ideeën voor meer tricks om op anderen te spelen.

Op een dag, terwijl hij naar zijn werk reed, passeerde hij een steeg naast een groot warenhuis. Er viel iets in zijn oog en hij bracht de auto tot stilstand. Daar, liggend in een vuilcontainer, was een vrouwelijke mannequin. Het was niet gemonteerd en de armen en benen staken uit in vreemde hoeken. De man had opeens een geweldig idee voor een grap. Hij stapte uit en ging naar de vuilcontainer. Hij reikte naar binnen en trok het hoofd van de mannequin uit de prullenbak. Het was in goede vorm. Afgezien van een kras op de neus en een paar andere deuken, leek de mannequin bijna levensecht.

Snel werkend, voordat iemand hem zag, verzamelde hij de armen en de romp en laadde ze in de kofferbak van zijn auto. Hij bracht de dag door in zijn kantoor en beraamde zijn volgende geweldige grap. Hij was zo opgewonden, hij kon niet wachten om het af te maken. Die avond reed hij naar huis, at avondeten met zijn vrouw en zoon, verontschuldigde zich daarna en ging vroeg.


De volgende ochtend om 6.00 uur ging zijn wekker af. hij sloot het snel af om zijn vrouw en zoon niet wakker te maken. Het huis was helemaal stil en kroop stilletjes naar beneden en liet zich in de garage begeven. Toen hij de kofferbak van zijn auto opende, ontlaadde hij de stukken van de mannequin en zette ze hem tegen de muur. Vervolgens zocht de man door een paar oude dozen en haalde een donker gewaad met capuchon en een demonische gezichtsmasker tevoorschijn.

Hij legde de ledematen van de pop op de grond en monteerde hem zorgvuldig, waarbij hij de armen en benen in de romp schroefde. Ten slotte, hij schroefde het hoofd stevig vast en kleedde de mannequin in het donkere gewaad en masker. Hij ging verder om het op te rapen en het naar het huis te dragen. Hij liep naar boven, voorzichtig om geen lawaai te maken en opende de slaapkamerdeur van zijn zoon.

In het schemerlicht zag hij zijn zoon in bed liggen, diep in slaap. De man legde de mannequin voorzichtig naast het bed van zijn zoon. Hij deed een paar stappen achteruit om zich te verbazen over zijn ondeugende schepping. Hij was tevreden, maar de mannequin leek iets te missen. Het was niet zo eng als hij zich had voorgesteld. Op dat moment kwam het tot hem.

Hij sloop naar beneden naar de keuken en pakte een groot steakmes uit de la. Hij ging terug naar boven en plaatste het scherpe mes in de hand van de mannequin en poseerde zijn arm alsof hij het mes in een steekbeweging naar beneden bracht.

Hij keek opnieuw naar zijn schepping en moest zijn hand voor zijn mond leggen om het lachen te stoppen. Hij kon alleen de reactie van zijn zoon verwerken toen hij wakker werd en de beangstigende mannequin boven hem zag staan, klaar om te slaan. Het zou zijn grootste grap tot nu toe zijn. Vol verwachting liep hij op zijn tenen naar beneden en maakte een kop koffie voor zichzelf.

Later die ochtend zat de man aan de keukentafel te ontbijten toen zijn vrouw binnenkwam en goedemorgen zei. Ze maakte een kop koffie en ging naast hem aan de tafel zitten. hij had een zelfvoldane blik op zijn gezicht. Zijn zoon zou nu elk moment wakker worden. Hij kon nauwelijks wachten.


Plotseling brak een bloedstollende schreeuw de stilte en liet zijn vrouw haar koffiekopje vallen. Ze stond op het punt de trap op te rennen toen ze werd tegengehouden door het gelach van haar man.

"Wat is er zo grappig?" Vroeg ze, nogal boos.

"Het lijkt erop dat onze zoon het slachtoffer is geworden van mijn laatste grap," grinnikte de man tevreden.

Zijn vrouw rolde met haar ogen en keerde terug naar haar stoel.

Ze zaten in de keuken te wachten tot hun zoon naar beneden kwam, maar na vijf minuten stilte werden ze allebei ongeduldig.

"Zou je hem alsjeblieft willen controleren?" Vroeg zijn vrouw. 'Hij komt te laat op school.'

De man glimlachte en liep naar boven. Hij opende de deur van zijn zoon en keek naar binnen. Plotseling bevroor hij en alle kleur verdween uit zijn gezicht.

Zijn zoon lag op zijn bed. Bloed verzamelde zich rond zijn schouders. Zijn keel was van oor tot oor doorgesneden.

Het raam stond wijd open, de gordijnen fladderden in de bries en de mantel en het masker lagen op de vloer. De mannequin was nergens te bekennen.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now