Oorsprong Laughing Jack. ( de lange versie.)

163 5 0
                                    

Het is kerstavond in het besneeuwde 1800 van Londen, Engeland, en in een klein huis aan de rand van de stad woonde een eenzame, 7-jarige jongen genaamd Isaac. Isaac was een verdrietig kind met niet een vriend op zijn naam. Terwijl de meeste kinderen tijd met hun gezin doorbrachten en reikhalzend uitkijken naar het openen van de geschenken die met zorg onder een prachtig versierde kerstboom werden geplaatst, bracht de kleine Isaac deze meest heilige nachten alleen door, in zijn koude, stoffige zolderkamer. Isaac's ouders waren erg arm, zijn moeder was een strikte kraai van een vrouw die thuisbleef en Isaac schoolde. Zijn vader werkte lange uren naar de haven van Londen om zijn gezin te onderhouden, hoewel een groot deel van zijn verdiensten ging naar het kopen en consumeren van grote hoeveelheden alcohol aan het einde van zijn dienst. Soms kwam hij dronken thuis, nadat hij uit elke bar in Londen was gegooid en schreeuwde naar zijn geliefde vrouw, Isaac's moeder.

Af en toe zou het escaleren tot geweld en hij zou haar wreed slaan, en toen hij klaar was, zou hij zichzelf in een dronken seksuele woede opdringen. Zoals het geval was, was deze specifieke nacht een van die gelegenheden. Isaac bleef gewoon rustig, trillend onder zijn vuile lakens tot het geschreeuw en de harde knallen verdwenen. Toen Arme bang was dat hij eindelijk in slaap zou vallen, droomde hij ervan hoe het zou zijn om een ​​vriend te hebben om mee te spelen, dus misschien kon hij lachen en gelukkig zijn zoals de andere kinderen van Londen. Gelukkig voor de kleine Isaac markeerde deze kerstavond een grote verandering, toen zijn bodemloze eenzaamheid de aandacht trok van een beschermengel, die toen een heel speciaal geschenk voor de droevige kleine jongen in Londen maakte.

Toen de zon op die kerstochtend opkwam, opende Isaac zijn ogen om een ​​vreemde houten kist te vinden, die aan de voet van zijn bed zat. Met verbijsterde ogen staarde hij naar de kleurrijke, met de hand gemaakte doos en vroeg zich af wie hem had achtergelaten. Hij was niet gewoon om geschenken te ontvangen, vooral speelgoed. Welke kleine speeltjes die Isaac had, waren degenen die hij op straat had achtergelaten of in de goten had aangespoeld. Isaac schoof naar de voet van zijn bed voor de mysterieuze doos en pakte het met beide handen op. De doos was prachtig geschilderd in kleurrijke stijlen, met gravures van gelukkige clowngezichten aan de zijkant. Er zat een label op de doos met de tekst 'For Isaac'. Op de bovenkant van de doos stond een gegraveerde tekst.

Isaac kneep zijn ogen samen terwijl hij de woorden uitsprak: 'L-aug-ing-J-Jack-in-ab-box ...' hij zweeg even, '... Jack-in-a-box lachen?' Isaac had gehoord van een boer -in-een-doos, maar nooit een Laughing Jack-in-a-box. Zijn gedachten draaiden nieuwsgierig terwijl hij de metalen slinger van de doos beetpakte. Isaac stemde de slinger af en het nummer Pop Goes The Weasel klonk in ritme met de draaibewegingen van de krukas. Toen het nummer zijn hoogtepunt bereikte, zong Isaac samen met het laatste couplet: "Pop goes the weeas", maar er gebeurde niets. Isaac slaakte een zucht: "Het is gebroken ..." Hij zette de doos weer neer op de rand van het bed en schuifelde over zijn kleine, stoffige kamer naar zijn commode waar hij zijn vuile nachtkleding en zijn gebruikelijke aan flarden gescheurde kleding uitkleedde.

Plotseling hoorde Isaac een luid ratelend geluid uit het bed achter hem komen. Hij draaide zich om en zag hoe de houten kist heftig trilde. Toen, zonder waarschuwing, zwaaide de bovenkant van de doos open en bulderde een parade van kleurrijke rook en confetti. Isaac wreef in zijn ogen in ongeloof van wat hij zag. Toen de rook opklonk, stond daar een lange, dunne, veelkleurige clownmens, met fel rood haar, een kronkelige, regenboogkleurige kegelneus en gevederde schouders die boven op zijn rafelige en kleurrijke clownsoutfit zaten.

De clown van Technicolor spreidde zijn armen en kondigde opgewonden aan: "COME ONE, COME ALL! GROOT OF KLEIN! OM DE BESTE CLOWN VAN HEN ALLEMAAL TE ZIEN !! De enige, de enige, LAUGHING JACK-IN-A-BOX !!! "

Isaacs ogen lichtten op: "W - Wie ben jij?", Vroeg hij.

De kleurrijke carnie stapte van het bed en zei met een blije grijns: 'Ik ben blij dat je het vraagt! Ik laughing Jack, je nieuwe vriend FOR LIFE! Ik ben magisch, ik word nooit moe van het spelen, ik ben een tovenaar op de accordeon en ik pas me aan en ontwikkel me met je eigen veranderende persoonlijkheid ... Met andere woorden, wat je maar wilt, vind ik leuk! "

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now