Houder van Ambitie

5 1 0
                                    

In welke stad, in welk land dan ook, ga naar een willekeurige mentale instelling of huis waar je zelf kunt komen. Wanneer u bij de receptie aankomt, kunt u een man bezoeken die zichzelf de 'houder van de ambitie' noemt. Het geluid dat aan de mond van de werker ontsnapt, zal zo gering zijn en zo weinig reactie verraden, dat je er misschien niet zeker van bent of er een reactie was. Ze leiden je naar een trap die alleen naar boven gaat en wordt verlicht door veel ramen.

Bovenaan deze trap verlaat de werker je om alleen door de gang te reizen en de rust in de door het raam verlichte gang zal griezelig en verontrustend lijken. Als je een schaduw langs de muur ziet reizen, volg die dan niet, want het is het enige dat je zal leiden naar waar je niet wilt gaan, naar een plek waarvan je niet kunt hopen terug te keren naar een plaats van je eigen stille angsten en mislukkingen. Het maakt niet uit welke vorm het aanneemt, hoe het je dromen plaagt en bespot met de grootste van je verlangens en verwachtingen, laat je ogen je niet verleiden tot waar het heengaat. Als je het einde van de gang bereikt zonder je doel uit het oog te verliezen, zie je een open deur zonder vergrendelingen, geen bouten en geen beperkingen, wachtend op je met een zacht licht.

Als je ervoor kiest om er niet in te gaan, loop dan alleen direct terug zoals je gekomen bent zonder naar andere deuren te kijken of naar andere deuren te kijken, anders krijg je de schaduw en wat die verbergt. Als u de deuropening betreedt, vindt u een kamer verlicht door ramen die de volledige lengte van elke muur bedekken, te hoog om te bereiken en te schijnen met een licht dat veel minder natuurlijk lijkt dan de zon en de maan. In het midden van de kamer staat een lange, gezonde man die naakt staat en uitkijkt naar het licht. Zijn lichaam is bedekt met ontelbare tatoeages en littekens, waar geen van zijn huid herkenbaar is omdat het ooit iets anders was dan zijn gezicht. Als je kijkt naar waar hij kijkt, zul je niets zien en niets leren. Hij zal reageren op geen enkele daad of woorden, behalve op de vraag: "Wat verbindt ze samen?"

De man zal zich omdraaien om je in de ogen te kijken. Raak zijn blik niet aan, anders verlies je jezelf in zijn zielloze ogen voor de eeuwigheid, als je niet voorbereid bent. Als je zijn blik kunt zien zonder de minste twijfel aan je intenties, zal hij op een lage toon beginnen te spreken, bijna alsof zijn hele verhaal komisch is of helemaal niets betekent, maar je mag geen woord missen, want dit neemt kennis gedeeltelijk kan leiden tot falen op de slechtst mogelijke manier. Wanneer hij klaar is met spreken, zal hij naar zijn borst reiken en de resterende hechtingen van een van zijn meer merkbare littekens verwijderen en overvloedig bloeden. Terwijl hij langzaam bloedt, zal hij je met zijn bloedige hechtingen reiken. Zijn laatste woorden kunnen worden gehoord door zijn eigen gorgelende bloed, "... Kiezen om te zoeken, leidt tot een onvermijdelijk lot."

Deze groep hechtingen is object 10 van 538. Hoe je ze gebruikt hangt af van wat je hoort.

Creepy verhalen nederlandsOnde histórias criam vida. Descubra agora