Herobrine

90 4 0
                                    

Ik had recent een nieuwe wereld voortgebracht in single-player Minecraft. In het begin was alles normaal toen ik bomen begon te hakken en een werkbank te maken. Ik merkte dat er iets beweegt tussen de dichte mist (ik heb een erg trage computer dus ik moet spelen met een kleine weergaveafstand). Ik dacht dat het een koe was, dus ik achtervolgde hem, in de hoop een paar huiden te pakken voor wapenrusting.

Het was echter geen koe. Terugkijkend op mij was een ander personage met de standaardhuid, maar zijn ogen waren leeg. Ik zag geen naam opduiken en ik controleerde om zeker te zijn dat ik niet in de multiplayer-modus was. Hij bleef niet lang. Hij keek me aan en rende snel de mist in. Ik maakte me nieuwsgierig, maar hij was weg.

Ik ging verder met het spel, niet zeker wat ik moest denken. Toen ik me uitbreidde naar de wereld, zag ik dingen die niet op hun plaats leken om de willekeurige kaartgenerator te maken; 2 × 2 tunnels in de rotsen, kleine perfecte piramides gemaakt van zand in de oceaan, en bosjes van bomen met al hun bladeren afgesneden. Ik zou constant denken dat ik de andere "speler" in de diepe mist zag, maar ik heb hem nooit beter kunnen bekijken. Ik probeerde mijn afstand tot ver te vergroten telkens als ik dacht dat ik hem zag, maar het mocht niet baten.

Ik bewaarde de kaart en ging op de forums om te zien of iemand anders de pseudo-speler had gevonden. Er waren er geen. Ik heb mijn eigen onderwerp gemaakt waarin ik de man vertel en vroeg of iemand een vergelijkbare ervaring had. Het bericht is binnen vijf minuten verwijderd. Ik heb het opnieuw geprobeerd en het onderwerp is nog sneller verwijderd. Ik ontving een PM van gebruikersnaam 'Herobrine' met één woord: 'Stop'. Toen ik naar het profiel van Herobrine ging kijken, was de pagina 404.

Ik heb een e-mail ontvangen van een andere forumgebruiker. Hij beweerde dat de mods de gebruikersberichten van het forum konden lezen, dus we waren veiliger door e-mail te gebruiken. De e-mailer beweerde dat hij de mysteriespeler ook had gezien en had een kleine 'map' van andere gebruikers die hem ook hadden gezien. Hun werelden waren bezaaid met duidelijk door mensen gemaakte functies en beschreven hun mysteriespeler dat ze geen leerlingen hadden.

Ongeveer een maand ging voorbij totdat ik weer van mijn informant hoorde. Sommige mensen die de mysterieuze man hadden ontmoet, hadden de naam Herobrine bekeken en vonden die naam vaak gebruikt door een Zweedse gamer. Na wat meer informatie te hebben verzameld, bleek het de broer van Notch, de ontwikkelaar van het spel te zijn. Persoonlijk heb ik Notch gemaild en hem gevraagd of hij een broer had. Het heeft even geduurd, maar hij mailde me een heel kort bericht terug:

"Ik deed het, maar hij is niet langer bij ons ... Notch."

Ik heb de mysterieuze man sinds onze eerste ontmoeting niet gezien en ik heb geen andere veranderingen in de wereld dan de mijne opgemerkt. Ik kon op 'printscreen' drukken toen ik hem voor het eerst zag.

Dit is het enige bewijs van zijn bestaan:

Dit is het enige bewijs van zijn bestaan:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now