Bad Day at the Midway

4 1 0
                                    

Hij was een domme durf en hij wist het

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hij was een domme durf en hij wist het. Niemand wist het zeker, maar iedereen vermoedde dat Jimmy bang was voor clowns. Coulrophobia, was de officiële naam. Maar Jimmy zou ze dat niet vertellen of hij zou als een nog grotere nerd worden beschouwd. Bovendien was Tom een ​​beruchte grappenmaker.

Dat is de reden waarom hij aanvankelijk weigerde toen Tom, Carlos en Harry hem uitnodigden om te gaan feesten in de oude Verlaten Halverwege. Onder de lokale bevolking had het de reputatie spookachtig te zijn. Jimmy hield zijn grond dapper vast totdat Harry hem zei dat ze hun vriendinnen mee zouden nemen. En ze hebben ook Tara uitgenodigd.

Tara was deze roodharige cheerleader die Jimmy verliefd was sinds de zesde klas. Hij vond zichzelf ook zo ver weg uit haar competitie dat hij zich in een heel ander universum bevond. Maar de laatste tijd begon ze in zijn richting te glimlachen toen ze tussen de klassen langs de gangen schuifelden. En uit zijn competitie of niet, Jimmy was niet van plan om een ​​dergelijke kans voorbij te laten gaan.

"The Midway" zoals het door de lokale bevolking werd genoemd, was geen leuke plek. Lokale overlevering sprak over hoe het Bertolini Circus, dat hier zijn thuisbasis had, in moeilijke tijden was terechtgekomen. Het was moeilijk om te concurreren met televisie, en toen videospellen eindelijk gebruikelijk werden, was dat de laatste spijker in de kist en ging het circus failliet.

Het verhaal gaat dat ze nog een laatste grote uitvoering zouden maken aan de rand van de stad. Echter, een van de artiesten, een veteraan clown genaamd Ebil, had het nieuws niet al te goed genomen. Sterker nog, de gedachte werkloos te zijn dat hij laat in zijn leven en in een veld dat niet echt in de lift zat, hem behoorlijk gek maakte.

Niemand merkte het echt pas toen hij de big-top in vuur en vlam zette tijdens de ongewoon verpakte afscheidshow. Velen waren die nacht gestorven, of door vuur, rook of vertrapt door paniekende menigte die naar buiten stormde. Maar Ebil was niet tevreden en besloot om toe te voegen aan de chaos door het vrijgeven van de wilde dieren, zoals leeuwen, tijgers en olifanten, terwijl de bedienden bezig waren met het blussen van het vuur .. De dieren vertrapten en verscheurden een aanzienlijk aantal mensen die gelukkig genoeg waren om te ontsnappen de brandende grote tent. Maar het meest verontrustende deel van de legende is dat Ebil werd gezien in de menigte, bashing mensenhoofden met een van de enorme houten hamers die werden gebruikt in het ophangen van de big-top, terwijl oncontroleerbaar lachen.

Ebil was vreselijk gek geworden en hij zou tot op de dag van vandaag rotten in de gekkenbak als de plaatselijke sheriff en zijn afgevaardigden minstens 30 kogels in zijn lichaam hadden gestopt. Het aantal doden had die nacht 200 mannen, vrouwen en kinderen overschreden. Het was niet iets waar de lokale bevolking graag over praatte.

En sindsdien is de plaats verlaten en vermeden door de lokale bevolking. Maar ze vertellen wel verhalen die zeggen dat de geest van Ebil nog steeds rondwaart, biddend voor transiënten en langzame, verstandige tieners die de nacht durven doorbrengen in die vervloekte plaats. Dat was de plaats waar Jimmy werd uitgenodigd om te feesten.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now