Pokémon black

40 2 1
                                    

Ik ben een fervent verzamelaar van oude Pokémon-spellen. Ik verzamel zelfs bootleg-spellen zoals Pokemon Diamond & Jade, Chaos Black, etc. Het is verbazingwekkend hoe vaak je kunt zien dat deze spellen tweedehands worden verkocht bij pandjeshuizen, goodwill, rommelmarkten en dergelijke.

Ze zijn over het algemeen leuk; zelfs als ze onspeelbaar zijn (wat ze vaak zijn), maken de verkeerde vertalingen en slechte kwaliteit ze onbedoeld grappig.

Ik heb de meeste kunnen vinden die ik online heb gespeeld, maar er is er een waar ik nog niets over heb gezien. Ik kocht het ongeveer vijf jaar geleden op een rommelmarkt.

Pokemon Creepy Black


De titel van het spel is Pokemon Black. Helaas, toen ik twee jaar geleden verhuisde, verloor ik de game, dus ik kan je geen schermcaps van de daadwerkelijke graphics geven. Sorry.

De game begon met de vertrouwde Nidorino en Gengar intro van de Rode en Blauwe versie. Het scherm "start van de pers" was echter gewijzigd. Rood was er, maar de Pokémon fietsten er niet doorheen. Het zei ook "Black Version" onder het Pokémon-logo.

Na het selecteren van "Nieuw spel" begon het spel de Professor Oak-toespraak, en al snel werd duidelijk dat het spel in wezen Pokémon Red-versie was.

Na het selecteren van je starter, had je naast Bulbasaur, Charmander of Squirtle nog een Pokémon - "GHOST" - gekeken naar je Pokémon.

De Pokémon was level 1. Hij had de sprite van de Ghosts die we tegenkwamen in de Lavender Tower voordat hij de Sliph Scope verkreeg. Het had één aanval - "vloek". Ik weet dat er een echte beweging is met de naam Curse, maar de aanval bestond niet in Generatie 1, dus het lijkt erop dat deze is gehackt.

Verdedigende Pokémon konden Ghost niet aanvallen - het zou alleen zeggen dat ze te bang waren om te bewegen. Wanneer de zet "vloek" werd gebruikt in de strijd, zou het scherm zwart worden. De schreeuw van de verdedigende Pokémon was te horen, maar hij was vervormd en werd op een veel lagere toonhoogte gespeeld dan normaal. Het vechtscherm zou dan opnieuw verschijnen en de verdedigende Pokémon zou verdwenen zijn. Als ze worden gebruikt in een gevecht met een trainer, wanneer de Pokéballs die hun Pokemon vertegenwoordigen in de hoek verschijnen, hebben ze één Pokéball minder.


De implicatie was dat de Pokémon stierven.

Wat nog vreemder is, is dat na het verslaan van een trainer en het zien van "Red $ 200 ontving voor het winnen!", De gevechtsopdrachten opnieuw zouden verschijnen. Als je 'Uitvoeren' hebt geselecteerd, zou het gevecht eindigen zoals normaal. Je zou ook Curse kunnen selecteren. Als je dat deed, zou je bij terugkeer naar de overworld de sprite van de trainer verdwenen zijn. Na het verlaten en opnieuw betreden van het gebied, zou de plek [waar] de trainer was geweest worden vervangen door een grafsteen zoals die in de Lavender Tower.

De zet "vloek" was niet in alle gevallen bruikbaar. Het zou falen tegen Ghost Pokémon. Het zou ook mislukken als het werd gebruikt tegen trainers die je opnieuw zou moeten zien, zoals je rivaal of Giovanni. Het was echter bruikbaar in je laatste strijd tegen hen.

Ik dacht dat dit de gimmick van het spel was, waardoor je de voorheen onaantastbare Ghosts kon gebruiken. En omdat Curse het spel zo gemakkelijk maakte, heb ik het tijdens het hele avontuur in essentie gebruikt.

De game veranderde nogal wat na het verslaan van de Elite Four. Na het bekijken van de Eregalerij, die bestond uit Ghost en een paar Pokemon die ik gebruikte voor HM's, werd het scherm zwart. Er verscheen een doos met de woorden "Vele jaren later ..." Vervolgens sneed het naar Lavender Tower. Een oude man stond, kijkend naar grafstenen. Je besefte toen dat deze man je karakter was.

De man bewoog slechts de helft van je normale loopsnelheid. Je had geen Pokémon meer bij je, zelfs niet Ghost, die tot nu toe onmogelijk was om je partij te verwijderen door je op de pc te deponeren. De overworld was helemaal leeg - er waren helemaal geen mensen. Er waren echter nog steeds de grafstenen van de trainers waarop je Curse hebt gebruikt. Je zou nu vrijwel overal in de overworld kunnen gaan, hoewel je beweging werd beperkt door het feit dat je geen Pokémon had om HMs te gebruiken. En ongeacht waar je ging, de muziek van Lavender Town ging verder met een oneindige lus. Nadat ik een tijdje had rondgezworven, ontdekte ik dat als je door Diglett's Cave gaat, een van de knipbare struiken die normaal het pad aan de andere kant blokkeert, er niet meer is, zodat je verder kunt gaan en terug kunt keren naar Pallet Town.

Bij het binnenkomen van je huis en naar de exacte tegel gaan waar je het spel start, zou het scherm zwart worden.

Toen verscheen een Sprite van een Caterpie. Het werd vervangen door een Weedle en toen een Pidgey. Ik besefte al snel dat toen de Pokémon van Rattata naar Blastoise vorderden, dit alle Pokémon waren waar ik Curse op had gebruikt.

Na het einde van het team van mijn Rival verscheen er een Youngster en vervolgens een Bug Catcher. Dit waren de trainers die ik had Vervloekt.

Gedurende de hele reeks speelde de Lavender Town-muziek, maar deze nam langzaam af in toonhoogte. Tegen de tijd dat je Rival op het scherm verscheen, was het niet meer dan een demonische dreun.

Nog een snee naar zwart. Even later verscheen het scherm opeens - je trainer-sprite was nu die van een oude man, dezelfde als degene die jou leert hoe je Pokemon kunt vangen in Viridian City.

Ghost verscheen aan de andere kant, samen met de woorden "GHOST wil vechten!".

Je kon geen items gebruiken en je had geen Pokémon. Als je probeerde te vluchten, kon je niet ontsnappen. De enige optie was "FIGHT".

Als je vecht, zou dat onmiddellijk leiden tot Struggle, wat niet van invloed was op Ghost, maar een beetje van je eigen HP afsloot. Toen Ghost aan de beurt was om aan te vallen, zou het eenvoudigweg zeggen: "..." Uiteindelijk, toen je HP een kritiek punt bereikte, zou Ghost eindelijk Curse gebruiken.

Het scherm wordt nog een laatste keer zwart.

Ongeacht de knoppen die je indrukte, zat je permanent vast in dit zwarte scherm. Op dit moment was het enige dat je kon doen, de Game Boy uitschakelen. Toen je opnieuw speelde, was 'NIEUW SPEL' de enige optie - de game had het bestand gewist.

Ik speelde dit gehackte spel vele malen, en elke keer eindigde het spel met deze reeks. Verschillende keren heb ik Ghost helemaal niet gebruikt, hoewel hij onmogelijk van het feest te verwijderen was. In deze gevallen liet het geen Pokémon of trainers zien en sneed je eenvoudigweg naar de climaxstrijd met Ghost.

Ik weet niet zeker wat de motieven waren achter de maker van deze hack. Het was niet wijd verspreid, dus het was vermoedelijk niet voor geldelijk gewin. Het was heel goed gedaan voor een bootleg.

Het lijkt erop dat hij probeerde een boodschap over te brengen; hoewel het lijkt dat ik de enige ontvanger van dit bericht ben. Ik ben niet helemaal zeker wat het was - de onvermijdelijkheid van de dood? De zinloosheid ervan? Misschien probeerde hij gewoon dood en duisternis morbide in een kindergame te injecteren. Hoe dan ook, dit spel voor kinderen heeft me aan het denken gezet, en het heeft me aan het huilen gemaakt.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now