Houder van helderziendheid

5 0 0
                                    

In welke stad, in welk land dan ook, ga naar een willekeurige mentale instelling of huis waar je naartoe kunt en vraag iemand die zichzelf 'De Houder van Helderziendheid' noemt. De arbeider zou hun ogen moeten verkleinen en naar je moeten kijken - blijf vragen totdat ze je een bril geven en je rondleiden. Draag de bril.

Je wordt naar beneden geleid door een lange, smalle gang met aan het einde een open raam. Er zal touw over de vensterbank hangen; pak het en trek. Als het touw plotseling lichter wordt of als je gids je ergens anders naartoe brengt, ren dan. Het maakt niet uit waar, ren gewoon. Wat je achtervolgt, is iets wat geen mens ooit bedoeld was te zien.

Onderaan het touw, zoals je zult zien als je het helemaal door het raam hebt getrokken, is het lijk van een man met een zilveren munt in zijn mond. Verwijder de bril zodra je de munt ziet - als je dat doet, zie je de munt in het vlees van het lijk smelten en verjongen. Als je ze niet op tijd weghaalt, zie je het vlees van het lijk zich uitspreiden en omhels je, en zul je voor altijd vastzitten aan het einde van het touw.

Wanneer de munt is verdwenen, laat u het touw los en stelt u de vraag: "Wanneer is het allemaal duidelijk?" Het lijk, opnieuw levend, zal het raam grijpen en langzaam zichzelf optrekken; al die tijd vertel je de waarheden van de wereld en alle gruweldaden zullen zich verschuilen achter 's werelds talloze leugens. Hij zal je vertellen elk vies, vreselijk geheim van de mensheid, en hij zal je vertellen wanneer de gevel zal afbrokkelen. Aan het einde van zijn verhaal zal hij je om de bril vragen.

Als je ze overdraagt, worden de waarheden die je net hebt geleerd uit je hoofd verbannen en zit je vast aan de andere kant van het raam. Als je weigert, zal hij zeggen: "Je hebt gezien wat echt is." Reageer met "Niets is duidelijk" en de man zal verdwijnen als de waarheden doordringen.

Doe de bril op als je klaar bent en vlucht dan naar waar je vandaan kwam. Probeer niet te onthouden dat de exacte richtingen gewoon blijven lopen, alsof de duivel zelf op je hielen zat. Als je eindelijk instort, zul je een eeuwige seconde van afschuwelijke pijn voelen. Als je wakker wordt, zit de bril in je zak. Ze geven de mogelijkheid om de waarheid van een verklaring te zien.

Deze glazen zijn Object 202 van 538. Wil je echt door de leugens heen kijken?

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now