Een bemoeizame docent

1K 70 0
                                    

Ik was druk bezig met pennen terwijl de docent aan het woord was. Even leg ik mijn pen neer en strek mijn hand. Een blik op de buitenwereld zorgt er al gauw voor dat ik de les niet meer bijwoon, in eigen gedachte ben verzonken.

Ik schrik op van de stem die mijn trommelvlies benadert. "Nora, loop maar even mee naar de gang." Waarvoor, we zitten toch zeker niet meer op de lagere school? Geërgerd loop ik achter hem aan.

Hij wacht tot ik het lokaal uit ben en sluit vervolgens de deur. "Nora." Ja? "Het gaat goed met je cijfers, je stage is tevreden. Maar iets in mij zegt dat ik iets over het hoofd zie?" Like? Vraag ik hem verveeld. "Van de week waren hier een paar meiden.." Waar wilt u heen? Vraag ik hem kort. "Ze waren opzoek naar je." Ik schrik van zijn opmerking en kijk hem vervolgens verontwaardigd aan. "Niet dat ik dit niet vaker mee maak, maar omdat jij op school toch best buiten de klas valt en eigenlijk nooit spraakzaam bent vond ik het behoorlijk bijzonder dat er meiden opzoek naar je waren. Vooral het type meiden, zijn het bekende van je?" Ik hoor zijn woorden aan terwijl mijn hersenen zich kraken om te bedenken wie die meiden zouden kunnen zijn. Kun je ze beschrijven? Of zijn er camerabeelden? Vraag ik bedenkzaam. Hij kijkt bedenkelijk en strijkt met zijn hand langs zijn wang. "Phoei daar vraag je me wat, zijn er camerabeelden.. Tot hoe laat heb je les?" Tot kwart voor drie. "Kom dan even bij me langs, praten we dan verder." Ik knik en loop het klaslokaal binnen.

In de pauze ging ik gauw opzoek naar Marcel. Hem vinden tussen de mensheid was nu een kunst! "Nora, Nora!" Gelukkig heeft hij me wel kunnen vinden. We groette elkaar en gelijk viel ik met de deur in huis. Marc, ik heb bezoek gekregen, bezoek dat ik niet heb uitgenodigd. Hij fronste zijn wenkbrauwen. "Hoe bedoel je dat precies?" Er zijn wat meiden hier op school geweest die naar me zijn komen vragen. "Van wie heb je die bullshit?" Zei hij terwijl hij het pakje drinken aan zijn mond zette. Bullshit? Hallo, wie zijn die wijven? "Alsof ik dat weet, van wie heb je deze info nou weer?" Ja van meneer Koster. "Jeetje Noor, waarom zouden er meiden om je komen vragen? Je gaat met geen enkel meisje om!" Zegt hij bijdehand. Is dat een beschouwing? Hij begint te lachen, "nee natuurlijk niet trut."

De klok in de kantine gaf aan dat de lessen van start zouden gaan. Marcel en ik namen afscheid van elkaar en liepen beide naar de liften om verder les te volgen. De lesuren die volgde verliepen erg moeizaam, eindelijk sloeg de klok kwart voor drie.

Met snelle passen liep ik naar het kamertje van meneer Koster. "Ha die Nora, kom verder." Ik nam plaats op een van de stoelen die zich in het kamertje plaatsvonden. "Ik heb even overlegt met de conciërge, we kunnen beelden terug halen, maar aangezien we niet meer het precieze tijdstip weten, wordt dit nog een hele zoektocht." Bij het horen van de laatste zin viel ik hem in de reden. Luister heel goed, of jullie vinden die beelden binnen 24 uur of ik neem het heft zelf in handen. De school moet me in dit soort gevallen kunnen beschermen, of heb ik het fout? "Ho Nora ho. Schiet toch niet gelijk uit je vel." Probeert hij me te kalmeren. Meneer Koster, 24 uur de tijd. Het is nu 15.15 uur. Ik zie u over 24 uur, kijken of we dan verder kunnen praten. Zonder op zijn reactie te wachten verliet ik de ruimte en zo ook het schoolgebouw.

Good girls, do bad things Where stories live. Discover now