Twee mogelijkheden

916 62 6
                                    

"Nora." Haar vriendelijke stem benadert mijn trommelvliezen. Ik kijk om en zie dat Melisa veel moeite heeft met haar laptop tas. Lukt het? Vraag ik haar bezorgd. We lopen op elkaar af, ze laat de tas uit haar hand glijden en zucht diep. "Jeetje, ik heb me gehaast alsof ik op de vlucht was." Brengt ze buitenadem naar buiten. Kom ik help je wel zeg ik behulpzaam. "Noor, deze moeten we echt halen hoor. Dan zijn we klaar, eindelijk klaar! Ga je dan nog door op de universiteit?" Zegt ze vol energie. Terwijl we naar de ruimte lopen waar het tentamen plaats vindt kijk ik haar aan. Ze kijkt me nog steeds vragend aan. Ik knik, ik denk het wel. Beantwoord ik haar vraag nonchalant. En jij? Ze oogt bedenkzaam, "ik weet het niet." Beantwoord ze bedenkelijk.

Voor we de ruimte betreden wensen we elkaar succes. Even pakt ze me bij mijn hand en knijpt hier zachtjes in. "Je kunt het Noortje, je kunt het." Haar woorden doen me goed, ik glimlach zwakjes naar haar. Jij ook Melisa, jij ook. Zeg ik fluisterend terug.

In de kantine zie ik Jordy, Samir en Soraya al zitten. We begroeten elkaar en vragen elkaar hoe het is gegaan. Ieder heeft er zo zijn eigen mening over. Zo zegt Soraya vastberaden dat ze zeker weet dat dit niet haar laatste jaar hier is, Samir hierin tegen verwacht dat hij na de zomer opzoek kan gaan naar een baan. Jordy is van gedachte verandert en is niet meer van plan de opleiding op stop te zetten. Alle zijn we zenuwachtig.
Er zijn twee mogelijkheden, het HBO afronden of nog een jaartje blijven hangen. Iedereen vreesde voor het tweede.

Met Faissal sta ik de goederen te verdelen als Jayson binnen komt wandelen. Hij is zo te zien niet erg in de stemming. "Verdomme, het wilt gewoon echt niet lopen!" Schreeuwt hij terwijl hij naar de whisky fles grijpt. Faissal kijkt merkwaardig op. "Watsgaande?" Vraagt hij Jayson nieuwsgierig. "De vraag naar het spul lijkt met het uur af te nemen verdomme. De kans dat je nu spullen voor niets staat te verdelen is groot." Beantwoord hij Faissal op een zwaar geirriteerde toon.
Nu meng ook ik me in het gesprek. Hoebedoel je? Ik heb zo een afspraak staan hoor. Zeg ik merkwaardig. Jayson kijkt me met gespleten ogen aan, "oh, een deal van?" Achtien, beantwoord ik zijn vraag kort. Hij oogt bedenkelijk, zijn houding staat me niet aan.

Als mijn deal rond is rij ik nog even terug naar het pand. De jongens hebben blijkbaar alle een flinke discussie.

Ik loop naar het toilet de hal waar ik in loop bevat een ruimte. Deze ruimte staat open. Ik zie Rosa hier, ze kijkt erg gespannen. Als ik haar opval lijkt ze niet te weten hoe te handelen, verdacht.

Good girls, do bad things Where stories live. Discover now