Een mysterie

689 48 5
                                    

Twee dagen, 48 uur, ze waren verstreken.
Ik stond pal tegenover Safouane. We gaven elkaar een knik sein, een soort groet.
"Zo dan die bonita, je verleert niet snel zo te zien. Vertel me wat je hebt ontdekt."

Fatima en Zakaria hebben een dochtertje van ongeveer één jaar oud. Ook hebben Fatima en Zakaria contact met Belinda en Celin. Uit de bezochte locaties en de nodige getapte gesprekken heb ik kunnen concluderen dat ze samen werken.

Hij fronst zijn wenkbrauwen en gaat met zijn hand over zijn stoppelbaardje. "Ga verder."

Zo misleiden ze hen, de jongens nemen hun mee naar hun woningen. De dames doen onopvallend research in het huis naar goederen en dergelijken. Ook is het de bedoeling dat ze achter deals komen van de jongens. Door zoveel mogelijk gegevens te verzamelen van de jongens weten ze hen op de juiste manier te strikken.

Hij knikt aandachtig en geeft me een teken om mee te lopen naar de auto.
"Het onderzoek wat je gestart bent heb je goed af weten te ronden. Uiteraard was ik hiervan op de hoogte, alleen wou ik dat je dingen zelf ontdekken zou. Daar leer je van, maar daar blijf je ook helder van. Aangezien we nu feiten op de tafel hebben wil ik je vragen wat voor conclusie je hieruit trekt." De toon waarop hij praat, is uiterste kalm, zijn aanval van 48 uur geleden is met noordenzon vertrokken. Hij blijft strak voor zich uitkijken, wachtend op mijn conclusie.

Ze hebben ons verraden. Een complot, de mannen die één voor één de bak in vlogen. Jayson die werd afgemaakt. Klanten die niet meer geïnteresseerd waren. Kilo's die onverklaarbaar verdwenen. Alles gewoon..

Weer knikt hij, er verschijnt een klein lachje op zijn gezicht. "Waar ging het mis?" Ik zou het niet weten. Beantwoord ik zijn vraag koeltjes. "Fatima kwam ook bij Benito werken, misschien een jaartje voor dat jij kwam. Ismaïl is altijd al een man geweest die dol was op vrouwen. Andersom is dit altijd ook het geval geweest. Vlak voor jij echt in beeld kwam traden hun in het huwelijksbootje. Ik geloof erin dat Zakaria en Fatima elkaar hiervoor ook al kende. Benito vertelde me dat hij vaak gezeik had met Zakaria, veel spullen leken van de aardbodem.

Dat Fatima een kind heeft met Zakaria verbaasd me vrij weinig. Zij hebben het spelletje namelijk zo gespeeld dat ze iedereen om hun vinger heen konden winden. Ook ik ben opzoek geweest naar bewijsstukken. Een paar mannen gaan bij de jongens die vast zitten op bezoek. De moord op Jayson is voor de wereld nog steeds een raadsel, ik moet weten met wie hij die avond de deal had. En of hij überhaupt wel een echte deal had. Zo wordt er ook onderzocht met wie Zakaria en Fatima die link hadden zodat ze de mannen konden oppakken.

Kijk, dit alles kan ik plaatsen. Ik bedoel, iedereen wil geld hebben. Vooral als je hier naar binnen stapt, zoveel geld dat je er blind of gek van lijkt te worden. Je ziet dat hij meer maakt, dus je wilt hem overtreffen. Die andere maakt minder, dus je voelt je hoger dan hem. Zakaria en Fatima hebben goed weten op te ruimen. Grotendeel zit vast, één wisten ze zelfs te vermoorden. De contracten die bij mij liepen hebben ze weten te stoppen, en zo kan ik nog door blijven gaan. Wat me echter wel dwars zit en maar een mysterie blijft waarom ze jou hebben bespaard." Hij draait zijn hoofd nu naar me om, zijn sterke blik dringt tot me door. Hij was bloedserieus.

Good girls, do bad things Where stories live. Discover now