Dubbelcheck

509 42 4
                                    

Hij kauwt zijn eten nu merkbaar langzamer. 'Noor..' 'Je doet mee of flikkert op en wel nu meteen.' Ik zie hoe hij zijn kaken aanspant. 'We kunnen onderzoek doen. Wat jij wilt! De consequenties zijn voor jou! Het is niet zomaar dat hij zelfs in zijn afscheidsbrief niet laten weten waarom hij vermoord is!' Schreeuwt hij. 'Schreeuw niet.' Sis ik. 'Jij bent met vuur aan het spelen. Je weet wie de dader is, maak haar af. Maar ga niet graven daar waar je begraven kan worden.' Sist hij nijdig terug. 'Ik ben niet bang.' Kaats ik op mijn beurt de bal terug. Hij knijpt zijn ogen tot spleetjes en laat het brood op zijn bord vallen. 'Je gaat hier tijd in stoppen, geld in stoppen, mensen in stoppen en jezelf emotioneel kapot maken. Jezelf dood drinken, suf roken. Om te weten hoe slecht hun huwelijk was?' Ik onderbreek hem midden in zijn preek. 'Dit gaat verder dan een slecht huwelijk. Dat weet jij, dat weet ik.' 'Hij was op de hoogte van zaken waarvan hij beter niet op de hoogte had kunnen zijn.' Ik knik. 'Je weet dus wel meer.' Merk ik op. 'Ooit gehoord van afpersing?' Mijn ogen worden groot bij het horen van het laatste woordje van de zin. 'Je hebt het nu over gokkers?' Hij knikt nadenkend. 'Iets in die trans. Mensen van het recht zijn niet altijd even rechtvaardig. Eigenlijk zijn ze nergens rechtvaardig. Het gaat allemaal om geld en macht. En als er een tussenpersoon niet meewerkt, kan dat zijn kop schelen.' Ik schud mijn hoofd. 'Ik volg je niet.' Zeg ik. Hij knikt. 'Zijn schoonfamilie wou hem gebruiken voor witwas. Hij is in eerste instantie akkoord gegaan omdat het om een grote geldsom ging. Zoals je weet heeft elke witwasser een startprijs. Nadat hij dit uitbetaald had gekregen kondigde hij zijn scheiding aan.' Ik voel hoe mijn maag zich kantelt. Die arme lieverd had geen flauw besef over de consequenties. Hij had er niet bij stil gestaan dat die mensen zich verraden voelde. 'En Nora, dat was geen naïeve zet van jouw geliefde.' Geschrokken kijk ik hem aan. 'Hij wou ze strikken. Geld van ze winnen, hun dochter dumpen en jij weet net zoals ik. Deal eerlijk. Of deal niet.' Nog steeds in shock blijf ik hem aankijken. Hij wou ze afpersen? Nabil? Nabil! Hij dacht dat het uitslovers waren zonder hersens? 'Het bedrag dat hij van hun kreeg was een half miljoen euro. Contant.' Ik moet even slikken. 'Hoe kom je aan deze informatie?' 'Toen ik je vertelde dat ik mannen op pad had gestuurd om uit te zoeken wie de dader was van jouw mishandeling meende ik dat.' Zegt hij lachend.

Diep in gedachte trek ik een fles open, schenk wat in en draai mijn joint. Maakt niet uit. Ik houd van hem. Dit gaat ze voelen. In elke ader. In elke hartklopping en in elke adem teug. Dat zweer ik. Beloof ik. Plechtig.

'We hebben haar standaard locatie te pakken. Bewapent is ze zo te zien altijd. Niet altijd is ze omringd door mensen. Wat ze precies hier komt doen is niet duidelijk. Ze blijft nooit langer dan een paar uur binnen.' Hoor ik Emilio zeggen. Knikkend kijk voor me uit.

Nadat ik gister eindelijk een vaste locatie te pakken had kon ik aan de slag. De hele nacht heb ik gebruikt om me voor te bereiden. Geen drank. Geen drugs. Ik moest helder blijven. Nu een kleine fout maken kan me fataal worden. Ze is niet iemand die je kunt omleggen zonder rekening te moeten houden met consequenties. Het moest dus zo gebeuren dat ik alle sporen uitwis.

Ik stap uit de douche. Ze hadden gelijk. Ik moest me wassen, zijn bloed van mijn lichaam wassen. Ik moest het beseffen. Hij is dood. En komt nooit meer terug.

Aandachtig klik ik de lading in het vuurwapen. Ik sta op en bekijk mezelf in de spiegel. Met alleen mijn lingerie aan kan ik de wonden op mijn lichaam goed bezichtigen. Ondanks de koude tempratuur voel ik geen rillingen, ongeacht de verse wonden voel ik geen steken. Het maakte allemaal niet meer uit. Alles of niets. Dood of levend. Ik grijp naar een zwarte broek, een zwarte coltrui en zwarte sokken. Lichtjes maak ik mezelf op. Mijn lokken bind ik met een elastiek in een knot. Vervolgens trek ik zwarte handschoenen aan. Als ik klaar ben controleer ik of ik alles heb en of alles goed zit, check.
Dubbelcheck.

Good girls, do bad things Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu