Routine

683 52 3
                                    


De dagen liepen echter via een standaard routine. Mijn behandelingen, de schietbaan en het observeren van de situatie. We waren met niets anders bezig dan alles scherp en op tempo te houden.

Met mijn moeder, mijn opa en Nadir zit ik in de wachtruimte van de polis. De spanning is te snijden, iedereen was benieuwd of mijn arm vooruitgang boekte.

Als mijn naam wordt omgeroepen sta ik op en been me naar de behandelkamer. Ik word uiteraard gevolgd door het drietal. De dokter groet ons grijzend. "Hoe gaat het meid?" Vraagt hij vol belangstelling. Het gaat goed. Beantwoord ik zijn vraag. Hij knikt en verzoekt me mijn bovenkledij uit te trekken. Mijn opa en Nadir verlaten de ruimte.

Er worden röntgenfoto's gemaakt en hij beweegt mijn arm enkele keren op verschillende manieren. Volgens de dokter zag het er goed uit. Toch moest ik het dieet blijven volgen en de behandelingen doorstaan. De medicijnen werden gelukkig in mindere mate meegegeven, ik hoefde alleen pijnstillers te slikken indien dit nodig was.

Met een goed gevoel verlaat ik het ziekenhuis. Die middag bracht ik door met Nabil en later reed ik door naar Safouane.

De schietbaan leek haast op een tweede thuis. Maar ik leerde er veel. Ik kwam dichterbij mijn wapen te staan. Ik leerde blind wapens gereed te klikken. In allerlei soorten en maten, en dat met een arm. Soms gebruikte ik mijn linkerhand. Maar deze gaf al gauw aan dat ik dat moest laten. De pijnscheuten lieten zich echter merken.

De dagen verliepen nog steeds in een routine.

Weken ging er voorbij. Mijn arm leerde ik opnieuw te gebruiken, het begon eerst heel moeizaam. Maar al gauw was ik op dreef. Ik had op het moment weer twee armen. Weliswaar een zwakke arm, maar hij deed weer mee, en op den duur zou dit vanzelf bij trekken.

Nu mijn gezondheid vooruitgang boekte werden de plannen steeds groter en namen we de stappen steeds serieuzer. Het werd namelijk tijd om aan de slag te gaan.

De dagen in de schietbaan moesten zich nu bewijzen, wraak, woede, corruptie, macht en geld. Dit wereldje draait nergens anders voor.

Good girls, do bad things Where stories live. Discover now