Rondjes rijden vormt nog geen cirkel

1.1K 67 1
                                    

De greep op mijn armen zorgde ervoor dat ik niet omviel. Een onbekende stem liet zichzelf klinken. "Het blijft een vrouw! Doe voorzichtig met haar." Zijn stem klonk erg serieus. Voorzichtig keek ik op, het was een jongeman die ik nog nooit eerder had getroffen. Zijn armen voelde ik nog steeds om me heen, alsof ik er thuis hoorde kwam er een ontspannen gevoel in me los. De jongens knikte en hij stelde zichzelf voor. "Hey, aangenaam Safouane." Ik knikte en stelde mezelf voor. "Broer ik ga weg man, ze heeft me niet eens laten slapen." Brengt Zakaria slaperig uit. Met grote ogen keek ik Zakaria aan, voordat ik in verdediging kon gaan deed Faissal dat voor me. "Ze liet je slapen op de achterbank terwijl zij je terug reed naar Nederland. Jij moest geile gesprekken voeren, eigen keus." "Oh nu ga je aan haar kant staan, probeer niks ze gaat je niks geven dus blijf die pagga slaan terwijl ik naar dat geile wijf ga." Even wist ik niet hoe te handelen, ik greep naar mijn spullen en liet ze tetterend achter me. Zonder ze gedag te zeggen liep ik weg, ook Safouane had ik geen gedag gezegd.

Maanden verstreken, zo werd mijn broertje al bijna een jaar, waren we in de zomer op vakantie gegaan, had ik mijn opleiding behaalt en zou doorgaan op het HBO. Was Marcel zijn zus hoogzwanger en ook de tweeling was een jaartje ouder. Dat betekende voor paps in de cel dat hij een deel van zijn straf had uitgezeten, de ruzies met mijn moeder waren natuurlijk niet van de aardbodem verdwenen en ook het wereldje waarin ik me bevond was nog niets verandert. Heel goed gezien, life goes on.

Op een warme dag liep ik naar het pand, uiteraard trof ik de jongens en was ik daar puur om zaken te doen. Benito kwam nadat ik daar al een tijdje zat binnen gewandeld. "Ha die bonita, ben je lekker zon geweest?" Bracht hij enthousiast uit. Glimlachend keek ik hem aan, je Nederlands gaat de goeie kant op. Hij begon uitbundig te lachen, "bonita wat moet ik zeg, misschien ik binnenkort ambtenaar!" Bij deze uitspraak kon niemand zijn lach nog inhouden, ook ik niet. Het wereldje waar ik in leefde deugde niet, dat wist ik. Maar hier terug zijn bij de jongens, Benito, het spul, het pand, Rosa. Het voelde gewoon als thuis komen, ook al stonden de risico's op elke hoek te wachten en was niemand te vertrouwen.

Terwijl we allemaal in een deuk lagen liet een stem zich door de kamer heen galmen waardoor er stilte viel. Ik draaide me om en zag de jongen die me met zijn armen had opgevangen terwijl ik bijna was gevallen. Hij schudde iedereen de hand, als laatst groette hij mij. We legde onze handen in die van elkaar. Hij drukte een zacht kusje op mijn hand ondeugend gaf hij me een knipoog. Ik ging er echter niet op in en viel al gauw in gesprek met Faissal en Jayson. Na enkele ogenblikken vermande ik mezelf en riep stilte. Mensen let's get it in, de vakantie heeft me fucking broke ass gemaakt dus move die kilo's! Ismaïl begon te lachen, "broke ass he darling. Ik hoorde 220 op de linkerbaan binnen 7,5 uur terug in Nederland. High heels on, terwijl de mannen laag lagen. Wanneer doen wij samen weer iets?" Ik dacht dat jij wijven had waar ik naar opkeek? Zei ik met een gemaakte glimlach. De ondeugende blik in mijn ogen daagde hem uit. Benito klapte in zijn handen, "wereldwijf!" Riep Benito trots uit.

De avond verliep stroef, de spanning was te snijden. De omzet sloeg nergens op en ook klanten waren niet in overvloed. Samen zat ik met Jayson in de auto, we reden wat rondjes maar het leek geen cirkel te vormen. "Zina, dit gaat nergens over!" I know, zuchtend strekte ik me arm terwijl mijn hand het stuur beet hield. "Rij terug, rij terug!" Roept hij geërgerd. Hoezo wat is gaande? "Rij verdomd terug, ik zag een klootzak ik hoor nog geld van hem te krijgen!" Zegt hij boos. Wie is hij, is het een klant? "Nee zo een mannetje die ik ken." Heb je hem het spul gegeven ja of nee?! Riep ik dit keer boos uit. "Nee, dit gaat om andere zaken." In een draai keerde ik de auto. Je rent naar hem toe, ik wacht op de hoek. "Is cool."

Zoals afgesproken stapte hij de auto uit en reed ik in vaart naar de hoek. Via mijn spiegel zie ik de twee ruzie maken en al op straat. Als ik net mijn blik van de spiegel haal hoor ik enkele schotten.

Good girls, do bad things Where stories live. Discover now