Een wereldwijf

941 63 4
                                    

Het totale plaatje leek te kloppen, de stilte, het geluid van het water, de wind fluisteringen en zijn aanwezigheid. Het jasje dat om mijn schouder hing, zijn neus en gezicht tussen mijn lokken, ik genoot van elk klein detail. Als hij aanstalten maakt wat te zeggen hoor ik een bekend geluid, de ringtone van mijn telefoon. Op het schermpje lees ik 'Scarface' of terwijl Safouane.

Nabil en ik kijken elkaar aan, alsof we beide niet weten wat we moeten doen. Als mijn mobieltje dan eindelijk ophoudt met overgaan verzacht zijn blik. En ja hoor opnieuw worden we verstoord door Safouane.

Ik excuseer me sta op en ga een paar meter verderop staan. Geïrriteerd neem ik op. Wat moet je? "Doe rustig, waar ben je?" Voor wat bel je? "Opdracht." Nu? "Ja nu." Nee kan niet, geef maar aan Jay of zo. "Nee bonita dat gaat niet, dit is jouw deal. Benito verwacht je." Hoe laat? "Uurtje." Zuchtend hing ik op.

Toen ik me omdraaide om naar hem toe te lopen zag ik hoe bezorgd hij keek. "Moet je naar huis?" Met een gebroken glimlach keek ik hem aan, ja. Beantwoord ik zijn vraag gebroken.

We liepen naar de auto, hij reed terug naar het park waar we elkaar deze avond eerder hadden ontmoet. Beide wisten we niet hoe we moesten afscheid nemen, hij steekt zijn hand uit en voorzichtig leg ik de mijne in die van hem. Ik bedank hem voor de leuke avond, "nee Nora, jij bedankt. Hier heb je mijn visitekaartje, bel me." Ik knikte en liep naar mijn auto.

Door het jasje dat om mijn schouders had gehangen rook ik naar Nabil. Ik wist niet of ik hier blij mee moest zijn. Het herinnerde me wel aan een geweldig avond, maar het liet me tegelijkertijd verlangen naar dezelfde avond.

Aangekomen bij het pand ben ik nog steeds geïrriteerd, nooit moet ik dringend komen en opeens als ik met Nabil ben.. Ging er door mijn hoofd heen. Boos duwde ik de kamer van de woonkamer open. Safouane kijkt me van top tot teen aan en kijkt vervolgens Benito aan. "Ze is er zelfs op gekleed, jij bent echt een wereldwijf." Ik begreep de opmerking van Safouane niet waardoor ik mijn wenkbrauwen fronste. Hij liep op me af en streelde over mijn gezicht. "Niet zo moeilijk kijk schat, het verleid me." Zegt hij uitdagend. Ik sloeg zijn hand weg en keek rond. Voor wat moest ik zo dringend komen? Ook Zakaria komt nu de ruimte binnen. "Toe maar, plannen vanavond?" Zegt Zakaria onder de indruk.
Terwijl Zakaria deze vraag aan mij stelde beantwoordde Safouane hem. "Weetje wat ons prinsesje gaat doen?" Zakaria keek hem verontwaardigd aan. "Wat ga je doen Shar?" Vraagt hij me nieuwsgierig.

Good girls, do bad things Where stories live. Discover now