Huwelijk

693 42 8
                                    

"Zorgeloos zei je dat nou echt?" Wat denk je dat ze met me gaan doen als ze erachter komen dat ik heb gesproken? Ik heb de liefde van mijn leven laten oppakken, ik heb een ander leven opgebouwd dan ik van plan was. Ik heb zo lang volgehouden. En nu? Nu ben ik hier, vastgeketend en gechanteerd." Uit haar uitspraak maakte ik duidelijk dat ze moe was. Moe, heel moe. Het werd haar teveel. Ismaïl die haar bedroog destijds en waar ze wraak op nam. Zakaria haar man alias vader van haar dochter is voor haar neus neergelegd en nu dit.

Maar Safouane, hij had geen gram medelijden. "Zo te horen klink je bedroefd." Vanonder haar wimpers keek ze naar hem en haalde haar schouders op. "Fatima, snap je dan niet dat jij de oorzaak zelf bent van al je problemen? Waarom ben je dan ook weg gegaan bij je man. Sterker nog wat bezielde je op het moment dat je hem op liet pakken." Safouane klinkt bijna als een therapeut. En Fatima, zij lijkt er steun in te vinden. "Hij heeft me bedrogen, altijd. En vooral toen die.." Even stopt ze en corrigeert zichzelf dan. "Toen Shahira kwam werken, dacht ik in eerste instantie dat ze zijn minnares was. Ik bedoel.. Het was zo verwarrend. Hij rook altijd naar vrouwen, soms vond ik zelfs lippenstift vegen op zijn kleding. Vaak zat ik alleen aan de keukentafel te eten. Zowel in de ochtend, middag of avond. Hoe vaak zei hij dat hij ging werken, ik knikte maar ja, maar wist dat hij naar hoeren ging." Haar adem stokt, al die dingen bij elkaar opgeteld werden haar blijkbaar teveel.

Ismaïl is opvallend stil. Hij twijfelt maar opent dan toch zijn mond en laat zijn stem klinken. "Je bent niet goed snik. Je bent een gestoord wijf dat dingen ziet die er niet zijn! Hoe durf je Shahira te noemen als obstakel voor ons huwelijk. Omdat zij het nieuwe meisje was? Omdat ze bij me in de auto zat als we naar klanten reden? Jij, jij mijn beste Fatima bent niet helemaal helder. De man waar mee je trouwde nadat ik de bak in vloog, die man probeerde jou en mij uit elkaar te halen. Hij bestelde zelfs hoeren voor me. En die wijven die voor hem werkte, die poppen. Belinda en Celine. Zij hebben mij destijds proberen te verleiden. Jij bent gevallen in je eigen kuil wijffie. En dan hier een beetje de zielige vrouw gaan uithangen. Terwijl je neukt, trouwt en zwanger wordt van een ander. En dan heb ik het niet eens gehad over het feit dat je mijn geld hebt dat ik in het verleden heb verdiend. En ergens ben ik blij met dit alles, jij en ik horen niet meer bij elkaar. Het beste wat me ooit kon overkomen."

De woorden van Ismaïl komen blijkbaar als kogels tot haar door. Ze gaat over haar nek, maar liefst drie keer. Maar dat bracht geen verandering in het plan. We verplaatsten ons in een andere ruimte. Deze lijkt nog donkerder en killer dan de ander. Dit flatje, ik had er maar niets mee.

Safouane glijdt met zijn wijs- en middelvinger over zijn lippen terwijl zijn been gekruist over de ander leunt. "Gaat het weer?" Vraagt hij ondubbelzinnig. Ze knikt.

"Jullie twee, jullie kappen nu meteen met dat gezeik over jullie zeer perfecte huwelijk. Ik ben hier om zaken te doen, niet om relatietherapeut te spelen. Ben ik duidelijk?"
Ismaïl kijkt de andere kant op, Fatima knikt instemmend. "Mooi."

Ze haalt diep adem. "Hoelang zijn jullie van plan me hier te houden?" Safouane kijkt haar met opgetrokken wenkbrauwen aan. "Als je binnen een paar uur niets loslaat knal ik eerst je dochter neer, komt er nog niets uit volg jij. Heb je dat?" Haar kijkers worden groot, ze slikt merkbaar. "Precies." Bevestigt Safouane haar schrik. "Dus nogmaals, wie zit hier achter?" Ze knippert even met haar ogen. Ze probeert denk ik haar tranen in dwang te houden. "Beloof je dat mijn dochter en ik in veiligheid zullen verkeren?" Safouane's uitstraling wordt zachter en scherper. Hij is binnen. "Vertrouw me."

Ze haalt diep adem, sluit haar ogen voor enkelen seconden. Ze laat het tot zich doordringen. Als ze haar ogen weer heeft geopend knikt ze. "Jij vroeg Ismaïl en mij net te stoppen met gekibbel over ons slechte huwelijk. Geloof me, dit alles is ontstaan door een slecht huwelijk."

Good girls, do bad things Where stories live. Discover now