Ik doe mee

699 41 3
                                    

Zuchtend neem ik plaats achter het stuur, ik kon niet zo goed begrijpen waarom hij werd bedreigd. Hij zat er kennelijk ook echt mee, de stalker verricht dus goed werk.

Mijn telefoon maakt twee maal een piepend geluid, "binnen een uur verwacht ik je hier." Ik start de auto en rijd dan richting Safouane.

Ik klop op de deur die tussen Safouane en mij instaat. "Kom binnen, de deur is niet op slot." Er verschijnt al gauw een glimlach op zijn gezicht als hij me ziet. "Hoe is het?" Ik negeer zijn vraag en vraag hem waarom hij me nodig had. "Niet in een goede bui?" Ik schenk nonchalant wat te drinken in terwijl ik hem aankijk, ik laat me ploffen op de sofa en sla het glas achterover. Hij kijkt hier van op en knikt. "Zo dan, mis ik iets?" Waarom moest ik komen, ontwijk ik opnieuw zijn vraag.

"Ismaïl wordt goed voor de gek gehouden." Hoezo dat? "Hij is niet op de hoogte wat betreft zijn ex-vrouw en haar nieuwe man alias zijn beste vriend." Met fronsende wenkbrauwen kijk ik hem aan, ex-vrouw zeg je? "Op papier zijn ze gescheiden, hij denkt dat zij gedwongen werd om te scheiden aangezien haar familie het zogenaamd niet eens zijn met zijn gevangenisstraf." Heeft ze hem voorgelogen? Vraag ik een tikkeltje verbaasd. "Maar Zakaria ging nog wel eens langs, dat is het bizarre van alles." Heeft dat een reden denk je? "Je moet niet vergeten dat het goede vrienden waren, bijna broers. Daarbij speelt schuldgevoel een rol in deze situatie." Ik knik en tuur dan even voor me uit.

Zou hij ook door iemand zijn verraden? Ik bedoel als hij goede vrienden was met Zakaria en getrouwd was met Fatima is het toch bizar dat die twee hem achter slot en grendel willen hebben. Hij kijkt me strak aan. "Slim, heel slim. Maar zoals ik de vorige keer dus al aangaf, we zien iets over het hoofd." Hoe heb je Ismaïl eigenlijk aan de praat gekregen? "Toen klappen, koude douches en dreigementen geen werking hadden moesten we hem mentaal maar aanpakken. De foto's van Fatima en Zakaria waren een bevestiging, hij bleef zeggen dat het neppe foto's waren, maar gelukkig heeft hun kleine meid veel van hun weg en zijn er ook beelden van de twee". Jeetje, hij moet zich rot hebben gevoeld. "Daarbij hebben we hem verteld dat hij hoogstwaarschijnlijk vast zat door vrouwtje lief Fatima. Dat heeft hem aardig aan de praat gemaakt."

Ik probeerde te puzzelen, maar maakte van dit hele complot maar geen plaatje. We misten heel wat stukken.

De week die volgde was een drukke week, veel foto's en beelden werden opgenomen en terug gekeken in de hoop iets te zien wat voor het blote oog onzichtbaar leek. Maar dit spelletje werd op hoog niveau gespeeld en was zeer doordacht. Tot dat Ismaïl aangaf dat hij wist van de vrouwen, Belinda en Celin.

"Die twee waren meer dan alleen misleidende poppen, tegelijkertijd waren het ook loopmeisjes, ze pakte soms in en waren altijd wel in voor een potje gemeenschap. Ze hingen vaak rond ons, naar mate tijd besloot ik afstand van ze te nemen, het voelde niet goed om Fatima keer op keer te bedriegen. Zakaria hield echter wel contact, we vertrouwde Faissal eerste instantie niet omdat hij kwam aanlopen met een Nederlandse klant die een hele aparte manier van handelen had. Het leek Zakaria een goed idee om meer over Faissal te weten te komen. Door middel van een van de vrouwen. Ze moest met hem optrekken en ontdekken waar hij mee bezig was. Kijken waar hij heen ging en losse gedachtegangen te ontdekken, misschien dat dit tot iets zou kunnen leiden."

Dat klinkt erg doordacht, merk ik eigenaardig op. Ik zie vanuit mijn ooghoeken dat Safouane knikt.

"Hebben jullie die dames tegelijkertijd leren kennen, of kende Zakaria de dames eerder?" Vroeg Safouane bedenkelijk. Zo te zien moest Ismaïl hier goed over na denken, maar weet dan uiteindelijk toch de vraag te beantwoorden. "Nee, hij kende ze eerder. Ik weet nog dat ik bij hem thuis kwam en een van hun stond te koken terwijl hij lag op de bank met de ander."

"Ismaïl, we kunnen om de pot heen draaien, maar we kunnen ook gewoon koken. Doe je mee?"

"Hoe weet ik zeker dat ik jullie kan vertrouwen?" Niemand kan je vertellen dat je ons vertrouwen kunt, maar ook niemand verzekerd ons dat jij te vertrouwen bent. Alleen moet je beseffen dat alles wat je met ons doet ook van belang is voor jou. Zakaria vertelde je dat hij Faissal wou binnen zetten en zonder dat jij het besefte was jij het doelwit van hun spel. Je hoeft niet mee te doen, we kunnen nu ook gelijk een paar kogels door je kop jagen en verder gaan met ons onderzoek.

Safoune moet even grinniken maar kijkt Ismaïl vervolgens serieus aan. "Deze dame weet heel goed wat ze zegt, en jij begrijpt haar volgens mij volkomen."

Ismaïl knikt. "Ik doe mee."

Good girls, do bad things Where stories live. Discover now