^3^

20.9K 1.1K 178
                                    


'Ik zal jullie dit hele schooljaar helpen.' Ik knik en dan vliegt de deur open. Bram komt binnengelopen. Hij is ook iemand van ons groepje. 'Bram jongen , niet zoals vorig jaar he waarom ben je te laat?' Bram lacht er een keertje mee en draait zich dan om en gaat voor mij zitten op een lege plaats. 'Bram waar was je nu weer?' Vraag ik wanneer Meneer Dronkan nog op een antwoord wacht. ' Oh hey Lisa ik had je nog niet gezien.' Zegt Bram vrolijk. 'Dat is geen antwoord op mijn vraag dommerd.' Antwoord ik.

'Ik moest Merel nog even helpen thuis , je weet wel hoe dat gaat in de ochtend.' Zucht hij. Meneer Dronkan kijkt hem niet-begrijpend. 'Merel is zijn kleine zusje ze is nogal hyperactief.' Geef ik de leerkracht meer uitleg. Meneer knikt en kijkt me dankbaar aan. 'Zit James niet in onze klas?' Vraagt Bram aan mij. Ik schud mijn hoofd. 'Niet voor wiskunde wel voor andere vakken.' Hij knikt en wilt er verder op in gaan. 'Bram nu opletten hup.' Hij zucht en draait zich om.

'Wie wilt er klassenvertegenwoordiger zijn?' Vraagt onze mentor. Niemand steekt zijn hand op en meneer zucht. Tot dat Maya haar hand opsteekt. 'Misschien wil Lisa wel , ze weet toch altijd alles beter en kan de badboys onder controle houden.' Ik zucht en draai me om naar Maya. 'Kan je er nog altijd niet tegen dat James je niet wilt?' Ze kijkt me met priemende ogen aan en zucht dan.

'Lisa zou jij het willen?' Ik knik. 'Wat houd het dan allemaal in?' Vraag ik. 'Je moet ervoor zorgen dat er geen ruzies zijn in de klas en dat soort zaken en ook als er vergaderingen zijn met de zesdes moet je erbij zijn.' Ik knik. 'Okay ik wil het wel zijn als iedereen daarmee akkoord is.' Zeg ik en ik kijk vragend de klas rond.

Na nog een halfuur uitleg over dit schooljaar mogen we nog 10 minuutjes doen wat we willen omdat alles al gedaan is. Bram draait zich om. 'En Lisa ga je weer lieveling worden van alle leerkrachten?' Ik steek mijn tong uit. 'Ik kan er niet aan doen dat ik aardig ben en goede punten haal.' Zucht ik overdreven. 'Bescheiden zijn kan je als de beste.' Ik knik lachend en pak mijn iPhone boven.

LittleLisa💍 : straks naast elkaar zitten Jameesss ? x
BigJamie💗 : ja sure schatje , zit er trouwens iemand van de boys bij je ?
LittleLisa💍 : ja Bram zit bij me , tot zo x
BigJamie💗 : oke tot zo lieverd

Ik hoor Maya over me fluisteren maar ik probeer het te negeren. 'James profiteert gewoon van haar rijke ouders omdat hij een slechte thuissituatie heeft.' Ik kan me niet meer inhouden en draai me woest om. 'Je weet niets van hem dus zwijg!' Roep ik waardoor de hele klas me aankijkt.

Meneer Dronkan kijkt me boos aan. 'Lisa moet je iets aan de klas melden?' Vraagt hij streng. Ik schud mijn hoofd. 'Het spijt me maar ze beledigde mijn beste vriend.' Hij knikt en kijkt vervolgens Maya aan. 'Wees aardig tegenover anderen.' Ze knikt ook en iedereen doet weer verder met wat die bezig was.











Hoofdstuk 3 !

Volgende stukje bij 5 votes en 3 reacties ? (Ik bedoel dit niet gemeen fzo) het zou me echt een plezier doen moesten jullie dat vote knopje aanduiden :)

Kusje Laura

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now