^2.5^

11K 486 203
                                    




Met een nog steeds snel kloppend hart stap ik onder de douche en zet het water koud zodat ik wat kan afkoelen.

Ik hoop dat James nog niet verder wilt gaan want ik ben er nog niet klaar voor. Veel mensen zullen mij nu gek aankijken aangezien James gewoon goddelijk is en ik ten slotte al in het zesde middelbaar zit maar ik heb het gevoel er nog niet klaar voor te zijn.

Ik was mijn haar en lichaam en blijf nog wat langer onder het water staan als wat eigenlijk nodig is.

Straks durf ik James niet meer onder ogen te komen.

'Het water moet niet op.' Hoor ik hem aan de andere kant van de deur lachen waardoor ik snel de knop omdraai en er van onderuit kom.

Ik droog me af en doe een shortje aan dat nog in de kast lag. Ook doe ik een topje aan en stap daarna de badkamer uit.

'Ik dacht al dat je verdronken was.' Plaagt James me zodra hij me in het vizier krijgt. Ik rol speels mijn ogen en droog mijn haar met een kleine handdoek.

'Gaan we eten?' Vraag ik om het onderwerp te veranderen en hij knikt terwijl hij mijn hand vast neemt. Onze vingers verstrengeld, en ik glimlach door het gebaar. Ik heb echt geluk met hem.

Beneden staat de pot op tafel en kijk ik de kok dankbaar aan. 'Bedankt, zonder u stond de keuken in brand.' Zeg ik en hij lacht. 'Geen probleem, dat is mijn werk.'

We scheppen op en ik zie James genieten van de macaroni. Ongelooflijk hoeveel iemand kan houden van eten. 'Ga je ook niet eten?' Vraagt James wanneer hij ziet dat ik nog niet begonnen ben. 'Jawel.' Ik neem mijn bestek vast en begin ook te eten.

Na het eten plaatsen we ons in de zetel en ik kruip tegen James aan. 'Dit jaar ga je niet op uitwisseling hé?' Vraag ik zacht als ik terug denk aan toen hij me liet zitten en niet was komen opdagen en gewoon was vertrokken.

'Nee, ik blijf heel het jaar bij jou.' Zegt hij zacht en ik knik.

'Geen verassingen?' Nu schud hij zijn hoofd en ik glimlach. 'Dan zal het zeker en vast een fantastisch jaar worden.' Hij knikt, maar ergens in zijn ogen zie ik voor een moment twijfel, maar het is net zo snel weg als het kwam dat het zelfs kan dat ik het me verbeeld heb. We eten in stilte verder.

Na het eten zet ik me neer in de zetel met één van mijn lievelingsboeken; De weeffout in onze sterren.

Ondanks dat ik het al tientallen keren gelezen heb, net zoveel keer heb ik de film ook gezien, wil ik het elke keer opnieuw lezen. Als ik het zie liggen kan ik niet anders doen dan het nemen en beginnen met lezen. Ook elke keer opnieuw vallen de tranen, ik steek het maar op de hormonen.

Na een uurtje gelezen te hebben voel ik me plots misselijk en probeer ik op te staan. Wat dus geen goed idee was. Meteen verlies ik mijn evenwicht en val ik op de grond.

Ik hoor al snel voetstappen komen en ik probeer de kots in mijn keel tegen te houden. 'Liefje Lisa, wat is er gebeurt?' Marie, de huishoudster, kijkt me bezorgd aan en trekt me recht zodat ik terug in de zetel zit.

'Emmer.' Is het enige wat ik kan uitbrengen. Snel loopt ze weg en enkele seconden later staat ze terug voor mij met een emmer in haar handen die ze aan mij overhandigt.

'James!' Roept ze naar boven.

Mijn maaginhoud komt er helemaal uit en ik voel me mottig. Ik voel dat iemand mijn haar vastneemt en het wegdoet van mijn mond. Vervolgens bindt die persoon er een rekkertje in zodat het op mijn rug blijft liggen. 'Doe maar, het komt goed.' Fluistert James in mijn oor en wrijft zacht over mijn rug.

Na enkele seconden stopt het en kan ik terug normaal ademen. 'Marie, wil je even water brengen voor Lisa?' Vraagt James aan haar en ik zie haar wegwandelen. Niet veel later komt ze terug met een glas in haar handen. Ik kijk haar dankbaar aan en drink het leeg om de vieze smaak weg te doen uit mijn mond.

'Van waar kwam dat plots?' Vraagt James als we enkele minuten tegen elkaar aan in de zetel hebben gelegen. 'Geen idee.' Mompel ik en duw mijn hoofd weg in zijn borstkas. 'Ik voel me echt niet goed.' Zeg ik vervolgens en kijk hem aan.

'Kom, dan gaan we slapen.' Stelt James voor en ik knik.

Hij staat op en trekt mij ook recht. 'Ik pak je wel.' Zegt hij zacht en zet zijn handen onder mijn kont zodat hij me kan opheffen. Ik hang nu echt als een aapje aan hem.

Terwijl hij de trap opstapt geeft hij een kusje in mijn nek en mompelt iets wat ik niet kan verstaan.

'Ik ga je in bed leggen en medicijnen halen, ik ben meteen terug.' Zegt hij en daarna voel ik inderdaad mijn lichaam op het bed belanden. Ik knijp mijn ogen dicht en zucht terwijl ik hem de kamer hoor uitlopen. Ik voelde me heel de dag goed en nu plots helemaal niet meer.

'Ik ben er weer, slik deze door.' Hoor ik James zeggen en ik zet me iets rechter zodat ik het medicijn zou kunnen nemen. Nadat ik het heb opgedronken trek ik een vies gezicht en leg me weet onder de lakens. 'Ik heb het koud.' Mompel ik zacht.

De lakens worden van me afgetrokken waardoor ik het nog kouder heb. 'Wat doe je.' Krijg ik er moeilijk uit en probeer het laken terug te nemen.

Hij doet ook mijn kleren uit waardoor er kippenvel ontstaat over heel mijn lichaam.

Een warme trainingsbroek wordt me aangedaan en een shirt van James waar ik aan snuif zodra ik het aan heb. 'Dankje, je bent de beste.' Zeg ik zacht en kruip tegen hem aan als hij naast me komt liggen. 'Alles voor jou.' Zegt hij even zacht terug en geeft me een kus op mijn voorhoofd.

'Ga maar slapen, zodat je morgen beter bent.' Ik knik en leg mijn hoofd op zijn borst waarna ik onze benen verstrengel. 'Slaapwel.' Hoor ik nog zacht maar ik ben al te ver weg om nog te antwoorden.



Hier is het volgende hoofdstuk (: hope you like it!! xx

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now