^58^

11.7K 575 77
                                    



Het is nu vier uur en we hebben de hele dag geluierd in het huis van Blake. 'Waar is Mira nu eigenlijk of verbeelde ik me dat gisteren?' Iedereen lacht. 'Ze is bij haar vriend.' Ik knik. 'Ik wil haar wel nog zien.' 

'Vanavond komt ze.' Zegt Blake. 'Ik ben er vanavond niet.' Knipoog ik naar James.

'Lieselot kom eens.' Zeg ik en sta op. Meteen volgt ze me en we gaan even in de keuken zitten.

'Wat is er?' Vraagt ze bezorgd. 'Wat als het vanavond niets wordt?' Vraag ik zacht en ze fronst haar wenkbrauwen. 'Jullie horen bij elkaar, natuurlijk gaat het vanavond goed.' Zegt ze met gedempte stem zodat de jongens ons niet zouden horen.

'Maar het is al eerder misgelopen, twee keer zelfs.' Mompel ik en ze zucht. 'Ik ben ervan overtuigd dat het deze keer wel gaat werken, iedereen ziet dat jullie voor elkaar bestemd zijn.' Ik krijg een glimlach op mijn gezicht.

'Bedankt Lies.' Ik trek haar in een knuffel. 'Geen probleem.'

'Eigenlijk heb ik jou nooit echt bedankt voor wat je voor mij hebt gedaan.' Ik haal mijn schouders op. 'Dat was niks.'

'Dat was wel iets.' Spreekt ze me tegen. 'Je was de enige die me hielp en dankzij jou ben ik ook terug met Bram nu.' Ze krijgt een glimlach op haar gezicht wanneer ze zijn naam uitspreekt. Zo schattig. 'Ik deed het graag voor je.' Zeg ik. 'En jij en Bram horen ook gewoon samen.' Voeg ik er nog aan toe.

Haar wangen worden een tint roder en ik lach. 'Laten we terug gaan tomaatje.' Ze lacht beschaamd en we staan op.

We nemen terug plaats in zetel en James legt zijn hand op mijn knie. 'Is er iets?' Vraagt hij zacht in mijn oor en ik schud mijn hoofd. 'Gewoon meidenpraat.' Zeg ik zacht terug en druk een kus op zijn wang. 'Niets om je zorgen over te maken.'

Lieselot en Bram staan op. 'Wij gaan.' Delen ze mee en Lieselot heeft iedereen een knuffel. 'Vertel me maandag alles over je date.' Ik grinnik. 'Zal ik doen.' Fluister ik.

De deur gaat op open en wordt plots hard dichtgeslagen en we horen luide voetstappen naar binnen lopen. 'Mira!' Roep ik blij als ze de woonkamer binnenkomt maar mijn humeur veranderd meteen als ik haar betraande gezicht zie.

Het doet me pijn om haar zo te zien. Ze is als een soort grote zus voor me, die altijd voor me klaarstaat. Elke keer als ik het moeilijk met iets had was ze er voor mij om me op te vrolijken, de andere jongens ook natuurlijk, maar bij haar was het anders. De zus die ik kwijt ben.

Ik loop naar haar toe en trek haar in een knuffel. 'Wat is er gebeurd?' Vraag ik stilletjes. Haar schouders beginnen opnieuw hevig te schokken en Blake komt ook naar haar toe en wrijft over haar rug.

'Mira, wat is er?' Blake zijn ogen staan bezorgd, ik begrijp hem wel. Het is zijn zus, ze hebben altijd al een speciale band gehad.

We stappen naar de zetel en ze gaat zitten. 'De tijd dat ik weg was had hij een ander.' Snikt ze. Blake krijgt grote ogen. 'Mathieu?' Ze knikt.

'Waar woont hij?' Ze grinnikt zachtjes. 'Je gaat niks doen.' Zegt ze vervolgens stil. 'Het is zijn keuze.' Blake slaat een arm om haar heen en fluistert iets in haar oor waardoor er een klein glimlachje op haar gezicht komt. 'Wat fluisteren jullie daar?' Meng ik me en Mira wordt rood en Blake grinnikt.

'Niets.' Mompelt Mira en ik schud mijn hoofd. 'Ik geloof er niets van.' Zeg ik. Mira kijkt Blake smekend aan als teken dat hij niets mag zeggen.

'Het zijn mijn beste vrienden ik kan het niet verzwijgen.' Zegt Blake tegen haar en ze zucht. Ik kijk hem samen met James hoopvol aan. 'Oké dan.' Zucht ze en trekt haar benen op zodat ze haar hoofs ertussen kan leggen.

'Er lag vanochtend een liefdesbrief op haar bed.' Grinnikt hij en ik krijg grote ogen. 'Van?' Ik kijk hun vragend aan. 'Anoniem.' Ik knik.

'Sowieso één van de jongens.' Zeg ik na een een paar momenten van stilte. 'Niemand anders mocht naar boven en weet je kamer zijn.' Leg ik uit.

'Ik mag hopen dat het niet James is.' Ga ik grinnikend mijn lijstje af. 'Blake is je broer, dat zou echt gewoon raar zijn. Bram heeft Lieselot en dan blijft enkel Peter over.' Besluit ik. Ze haalt haar schouders op. 'Misschien was het ook gewoon een grap.' Ik schud mijn hoofd. 'Mag ik de brief eens zien?' Ze knikt en haalt hem uit haar achterzak.

'Een liefdesbrief steek je toch niet in je achterzak Mier.' Mompel ik terwijl ik lachend mijn hoofd schud. 'Wat moest ik er anders mee doen.' Mompelt ze.

'Er mee naar mij komen natuurlijk.' Zeg ik. 'Wat anders.'

'Lisa, laat haar nu maar gewoon de brief tonen.' Lacht James die zo e zien heel erg nieuwsgierig is. 'Oké, oké.' Ik steek mijn handen in de lucht als teken van overgave en James drukt een kus op mijn wang. 'Flink meisje.' Ik kijk hem beledigd aan. 'Ik ben geen hond.' Mompel ik.

'Het spijt me zeer, maar laten we nu de brief bekijken.' Ik knik en Mira overhandigd ons de brief die ik meteen aanneem en begin te lezen.

Lieve Mira

We kennen elkaar al lang en in die jaren kreeg ik steeds meer en meer gevoelens voor je, ik probeerde ze tegen te houden. Wat ontzettend mislukt is.

In de tussentijd heb ik wel wat meisjes gekust maar niet meer dan dat. Wel heb ik een vriendin gehad, maar dat liep verkeerd af.

Ik weet dat jij nu een vriend hebt maar ik vrees dat dat niet lang meer gaat duren. Ga op mijn aanraden eens langs bij Mathieu maar let op! Je zal verdrietig en boos zijn. Nu lijkt het dat ik dat allemaal gepland heb maar nee, zo zit ik niet in elkaar.

Ik wacht op je.

Kus van Anoniem.













We hebben 222K!! Willen jullie mijn hart laten stoppen ofzo? Ik ben zo H A P P Y ondanks deze stomme periode in het jaar! ;(

Oké, ik moet even wat zeggen, mijn examens gaan allemaal super slecht enzo en ik hoop er door te zijn dit jaar, ik verwacht ook van wel, maar toch is er een kans dat als het echt te slecht is.. Maar ik ga er vanuit dat ik gewoon door mag! Maar dus sorry als ik niet zo goed geschreven heb.

En dan heb ik een B E L A N G R I J K E vraag: moet deel 2 in dit boek verder gaan of in een nieuw? Snappen jullie de vraag?

Meestal als je niet verder gaat in hetzelfde boek verlies je veel lezers en ik zou het jammer vinden maar ja dat is het leven, dus wat willen jullie?

En de Q&A komt deze vrijdag online! :)

Ik ga nu nog iets updaten, geen hoofdstuk, maar nieuws voor jullie ;)

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now