^10^

18K 882 150
                                    



Ik ben nog altijd blij dat we vrienden zijn geworden en dat ik zo ook zijn vrienden van de lagere school heb leren kennen. Ik besef dat ik het moet uitpraten met James en steek mijn hand in de lucht.

'Ja Lisa?' Ik denk nog even na over hoe ik het ga formuleren maar doe het dan maar gewoon. 'Ik moet naar de dokter maar mijn enigste vervoer is James , zouden we de les mogen verlaten?' Ze knikt en lacht vriendelijk.

Ik sta op en James ook , we lopen samen naar de deur en hij opent de deur voor mij en laat me naar buiten.

Hij geeft me een kleine glimlach wanneer we buiten op een bankje zitten. 'Wil je zoiets nooit meer doen?' Vraag ik. Hij knikt opgelucht. 'Nooit meer het spijt me echt.' Ik geef hem een dikke knuffel en leg mijn hoofd in zijn nekholte.

'Ik heb je gemist , ook al was het maar een paar uurtjes.' Ik geef hem een kusje op zijn wang. 'Ik jou ook.' Zeg ik. Ik zet me dichter tegen hem aan en snuif zijn geur op.

'Gaan we terug naar de les?' Vraag ik want ik voel me best wel schuldig omdat ik heb gelogen tegen de leerkracht. 'Laat me raden schatje , je voelt je schuldig.' Ik krijg blosjes en knik lichtjes.

'Dan gaat ze weten dat je gelogen hebt als je zo snel terug bent , laten we gewoon even de stad in gaan.' Ik knik twijfelend en hij staat op. Hij neemt mijn hand vast en trekt me recht.

'Wil je een ijsje?' Vraagt hij alsof ik een klein kindje ben. Ik knik en loop enthousiast naar het kraampje met ijsjes. 'Ik wil graag een bolletje chocolade op een hoorntje.' Deel ik mee. 'Zoals u wenst prinses.'

We lopen een winkel voorbij en ik zie een prachtig kleedje hangen. 'Jamieee ik wil dat jurkje!' Roep ik ondanks dat hij gewoon naast me staat. 'Tuurlijk laten we het gaan passen.'

'Het blauwe jurkje staat mooi bij je bruine haren schatje.' Ik glimlach. 'Awh lieverd je bent zo lief voor me.' En ik trek hem in een knuffel. 'Lisa ik moet je iets zeggen.' Ik kijk hem vragend aan. 'Zeg maar.'

Hij lijkt plots nerveus en krabt aan de achterkant van zijn nek. 'Je kan me alles vertellen he daarvoor zijn beste vrienden.' Zeg ik als hij een tijdje niets zegt. Hij zucht. 'Ja beste vrienden , laat maar ik zeg het wel een andere keer laten we nu naar huis gaan.'  Ik knik een beetje verward.

En dan besef ik het. 'Ben je verliefd op iemand?' Hij kijkt me met grote ogen aan en knikt daarna met neergeslagen blik. Ik weet niet waarom maar ik ben niet blij met het nieuws dat hij verliefd is.

Ik zal hem nu moeten delen met een ander meisje. Hij zal me geen schatje meer noemen omdat het dan plots raar gaat zijn omdat hij samen is met iemand anders.

'Wie is het?' Vraag ik dan maar zo enthousiast mogelijk. Hij lijkt het te merken en kijkt me recht in de ogen aan. 'Je kent haar heel goed.' Fluistert hij in mijn oor. 'Ze heeft altijd een glimlach op haar gezicht.' Hij geeft me een kusje juist onder mijn oor. 'En ik ken haar al sinds het eerste middelbaar.'

Mijn hart slaagt veel te snel.





Wat gaat er gebeuren ?

Kus Laura

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now