^2.1^

11.9K 525 102
                                    




'Ik kan niet geloven dat we morgen al aan ons laatste schooljaar beginnen.' Glimlach ik en kruip in James zijn armen. 'En ik ben leerlingenmentor in het eerste.' Plak ik er nog achteraan en geef een kus op zijn wang. Hij geeuwt en doet niet de moeite om zijn hand voor zijn mond te doen. Luie zak.

'Ik snap niet dat je dat wilt doen.' Mompelt hij en zet een andere post op op televisie. Er staat nu iets op over mensen restylen ofzo. 'Wel, dat is toch fijn om de eerstejaars te helpen in plaats van op je luie gat te zitten.' Plaag ik hem speels waarop hij zijn ogen rolt.

'Kan je even zwijgen zodat ik kan luisteren?' Vraagt hij en ik knik met een zucht. Ik kruip nog meer op hem, nu zit ik op zijn schoot met mijn gezicht naar hem toe en mijn hoofd ligt in zijn nekholte. 'Schatje, doe even rustig.' Mompelt hij en haalt mijn haar uit zijn gezicht zodat hij de tv terug helemaal kan zien.

Ik zucht eens luid en ga dan van hem af. 'Ik ga mijn zak voor morgen wel al klaarmaken dan.' Hij knikt. 'Doe dat ja.'

Ik kijk hem boos aan maar hij lijkt het niet te merken, hij is te geïnteresseerd in de televisie, ik kan hier zo boos van worden maar ik probeer me in te houden.

Ik loop naar boven en laat me op mijn bed vallen. Zin heb ik niet om mijn zak al te maken en al zeker niet die van James. De laatste twee weken doet hij al de hele tijd grof en kort tegen me, ik heb geen idee waarom.

Het is niet dat ik iets misdaan heb en dus heeft hij geen reden om zo te doen. Nooit komt er eens een bedankje of iets. Nee, hij zit daar maar altijd in de zetel te gamen of hangt rond met de jongens. Tuurlijk mag dat van mij maar ik vind dat ik toch ook wel een beetje aandacht verdien. Ik ben tenslotte zijn vriendin en hij woont in mijn huis.

De klok geeft aan dat het acht uur is dus sta ik toch maar op en steek ik de nodige dingen in mijn zak. Ik heb geen om dat anders morgenochtend nog allemaal te moeten doen.

Ik kleed me om en kruip in bed tegen dat het negen uur is. James zal waarschijnlijk pas komen tegen elf uur ofzo omdat het hem precies toch niet interesseert wat ik doe of waar ik ben.

Na een half uurtje naar het plafond te hebben gestaard val ik in slaap.

~*~

Ik word wakker met een vreemd gevoel en open mijn ogen. Geen armen van James om me heen geslagen. Geen warme adem in mijn nek die me zegt dat hij nog niet wilt opstaan. Geen goedemorgen kus. Niks.

Ik sta verbaasd op en loop naar beneden in mijn slaapkledij, de laatste weken doet hij irritant, maar dat hij zelfs niet meer bij me komt liggen had ik niet verwacht. Zeker niet in de nacht voor de eerste schooldag.

In de zetel ligt James te slapen met de televisie nog op.

Rustig ga ik naar hem toe en schud hem zachtjes wakker. 'Jamie wakker worden.' Fluister ik zacht. Ik zet een kus op zijn wang en zijn ogen openen traag.

'Wat is er?' Vraagt hij met zijn schorre ochtendstem. 'Je bent in de zetel in slaap gevallen en we moeten nu naar school.' Leg ik zacht uit en hij zet zich recht.

'Waarom heb je me gisteren hier laten liggen?' Vraagt hij zonder me aan te kijken en ik frons. 'Ik sliep al toen jij nog tv aan het kijken was.' Hij knikt. 'Oké.'

'Mag ik geen ochtendkus?' Vraag ik zacht als ik mijn armen om zijn schouders leg. Hij duwt mijn armen van zich af terwijl hij zijn ogen rolt. 'Doe niet zo klef.' Hij loopt naar boven zonder verder nog iets te zeggen en laat daarbij mij met open mond van verbazing achter.

Ik ga ook naar boven omdat ik me nog moet omkleden en duw de deur van mijn kamer open. James is juist ander ondergoed aan het aantrekken en ik giechel om het zicht. Mijn blik gericht op zijn kont.

'Wat doe je?' Fronst James. 'Ik kom me omkleden.' Antwoord ik normaal.

'Kan je niet wachten tot ik klaar ben?' Ik slaag mijn ogen neer en knik waarna ik naar buiten loop en de deur sluit. Dit bedoel ik dus, we zijn precies vreemden voor elkaar. Nou, ik voor hem toch. Normaal gezien is hij nu diegene dat een opmerking zou maken waardoor ik zou moeten blozen en hem zeg dat hij moet zwijgen.

Ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan. Hij woont terug bij mij in huis en we zijn nu al een tijdje terug samen. Hopelijk gaat het terug beter als we op school zijn.

De deur gaat weer open en hij kijkt even naar me waarna hij zijn weg naar beneden maakt.

Ik wandel mijn kamer binnen en doe een rood rokje aan. Ook doe ik mijn zwart topje aan en een leuke ketting erop met gouden details.

Weer vrolijk loop ik naar beneden. 'Zie ik er goed uit?' Vraag ik als ik een rondje draai, best wel fier op mijn outfit. 'Gaat wel.' Mompelt hij en strikt zijn veter weer verder. 'Wel, bedankt.' Antwoord ik sarcastisch en probeer niet verdrietig te kijken door zijn reactie. Hij lijkt te merken dat ik niet blij ben met zijn antwoord en hij kijkt naar me.

Maar hij lijkt zich te bedenken en kijkt daarna weer weg.

'Gaan we naar school dan?' Hij knikt en loopt voor me uit naar de deur.

'Kan je een beetje vrolijker doen James?' Vraag ik als ik probeer zijn hand vast te nemen. 'Heb ik iets waardoor ik vrolijk kan zijn?' Reageert hij fel.

'Je hebt mij.' Mompel ik zacht en trek mijn hand terug als hij het niet aanpakt.

Hij reageert niet meer en in stilte wandelen we door naar school.



Hoofdstuk 1 van deel 2! (:

Ik heb iets gehoord in verband met mijn dode liefdesleven waardoor het nog doder werd en dacht dan laat ik James en Lisa niet het perfect verliefde koppel uithangen :") het spijt me zeer...

Het volgende hoofdstuk komt er volgende maandag op! Elke week van de vakantie 1 hoofdstuk zoals eerder gezegd (:

En ik heb op aanraden van veel mensen aan mijn beste vriendinnen verteld dat ik schrijf O.o dus moesten jullie dit ooit lezen (hopelijk niet)(lol) : yow! (;

Ps: wat vonden jullie ervan? X

That jerk is my best friend #Netties2017Where stories live. Discover now